divendres, 8 d’agost del 2008

S'HAGUÉS POGUT GUANYAR: (1-1)

L'ESPANYOL B, CLASSIFICAT PER LA FINAL DE LA TALENTS CUP A HOLANDA, EN EMPATAR A UN (PEDRAZA) AMB EL AZ ALKMAAR. EL RIVAL DEL DISSABTE SERÀ AT. MINEIRO QUE TAMBÉ VA ASSOLIR EL PASSAPORT PER LA FINAL EN EMPATAR A DOS DAVANT AJAX




ACADEMICA COIMBRA: 1 - RCD ESPANYOL: 1
El RCD Espanyol ha empatat a un gol en el primer dels dos amistosos que realitzarà en terres portugueses, després de neutralitzar la ràpida avantatge de l’equip de l’Academica de Coimbra, gràcies a un gol de rebot de Callejón en els minuts previs al descans, en un dolent i avorrit encontre.



L’Academica sorprèn a la defensa espanyolista
Bartolomé Márquez ha disposat una defensa de quatre formada per Chica i Beranger en bandes i formant l’eix Jarque i Sergio Sánchez. Oscar Sielva en el pivot junt amb De la Peña i Roman com a triangle del mig del camp, mentre que Callejón per l’esquerra i Luis per la dreta acompanyaven a Raul Tamudo en punta d’atac. Kameni tornava a estar sota pals. Márquez alineava un onze sense jugadors específics de banda en l’atac.

La primera jugada de perill, amb badada de la defensa espanyolista inclosa, ha estat el primer gol del partit favorable als portuguesos: Pilota mal rebutjada en la banda esquerra al centre, Jarque no pot rebutjar de cap i el forat que deixa en l’eix de la reraguarda no ha estat ben cobert i ha permés a Sougou rematar a porta davant un Kameni que ni tan sols ha pogut reaccionar.

A punt ha estat l’Academica de fer el segon, quan Sougou ha xutat creuat tot sol, i sembla que Kameni ha tocat lleugerament l’esfèrica evitant el gol, extrem aquest que el col•legiat no ha considerat, assenyalant fora de porta.


Joc tediós
En diverses fases del partit, el joc ensopit avorria al personal. L’Espanyol no tenia el control del partit; sí la possessió, però totalment fictícia, ja que era incapaç de fer arribar pilotes als homes més avançats i concretament a Tamudo que ha passat totalment inadvertit durant massa estona.

A més, les imprecisions continues, amb pèrdues de pilotes, feien perdre la paciència a “Tíntin” Márquez, que veia com els seus homes més determinants eren incapaços de donar sentit a la circulació de la pilota; Ivan de la Peña ha llençat fins a vuit passis en profunditat i menys un, que ha anat a banda dreta als peus de Luis, la resta, tots al rival o en lloc.

Encara hi hauria una tercera ocasió pels locals, quan el centre d’Edson és rematat de cap per Lito, fora.

Donen senyals de vida
Luis García, mitjançant un lliure directe que buscava l’escaire esquerra de la porteria defensada per Peskovic, és a punt de sorprendre al meta portuguès que treu en una bona intervenció. Més de mitja hora havia necessitat l’Espanyol per xutar a porta, i a pilota parada.

La segona ocasió perica ha nascut dels peus de Roman, que cedeix a Tamudo qui centra i Luis per molt poc no arriba a pogué rematar la bola.

L’empat
Servei de cantonada als 41 i escaig del primer temps: La pilota surt refusada i fora de l’àrea, Oscar Sielva en la frontal, connecta una bona volea que fa impacte en el cap de Callejón, que desvia lleugerament la pilota batent al meta local.

L’Espanyol hauria pogut anar-se al vestidor amb avantatge si Raul Tamudo no hagués errat el que no està escrit després d’una bona centrada de Luis, prèvia passada en profunditat de Roman, i tot sol dins l’àrea petita remata malament malbaratant-se la millor ocasió espanyolista.


Canvis en el segon temps
Márquez mou la banqueta, i fa fins a vuit canvis, per acabar amb un onze totalment diferent al del primer temps.

El joc ha estat molt més mogut, sobre tot en els darrers vint-i-cinc minuts del partit. El primer quart ha estat molt pobre en quan a joc per part dels dos equips. Els portuguesos s’han emprat a fons, i al límit del reglament en més d’una ocasió, i els espanyolistes també en alguna jugada (Riera) s’ha passat de revolucions.

El col•legiat ha invalidat un gol local al minut 71, per clar fora de joc de l’autor del gol.

La jugada més clara de gol dels espanyolistes
Jonathan en jugada personal per la dreta ha superat al seu marcador i passada de la mort enrera a Valdo qui remata al centre del travesser.

Eren minuts de domini perico, en els que els homes de Márquez han merescut el gol i endur-se el triomf però en els metres finals no hi hagut encert. Un contracop gairebé perfecte començat per Riera, el manacorí no el culmina al entretenir-se al moment de xutar.
El propi Riera (el més actiu de l’Espanyol en el segon temps), remata molt forçat en el segon pal, una centrada passada de Rufete per la dreta, a falta de vuit minuts pel final del matx.


L’Espanyol es bolca en els moments finals
Les dues ocasions de perill darreres del partit, també han estat jugades espanyolistes: Primer, Riera en jugada individual marxant-se del seus marcadors i buscant forat i el seu xut acaba a l’exterior de la xarxa, i posteriorment, en un servei de cantonada, gairebé directe, a càrrec de Julián, el meta portuguès treu com pot l’esfèrica davant un munt de jugadors.

Al final, empat injust, ja que els espanyolistes han fet mèrits en els darrers minuts de cada part per emportar-se l’encontre, molt travat, ensopit en moltes fases, i que és un partit més per posar-se a punt cara l’inici de la temporada. Dissabte, més...



Fitxa Tècnica:
Academica de Coimbra: Peskovic, Luis Nunes (Berger, m. 70), Cléber, Pedrinho (André Fontes, m. 77), Orlando (Eder, m. 70), Edson, Pavlovic (Carlos Aguiar, m. 46), Tiero (Madej, m.62), Nuno Piloto, Lito (Miguel Pedro, m. 62), i Sougou (Gonçalo, m. 70)


RCD Espanyol: Kameni, Chica, Jarque, Sergio Sánchez, Beranger; Oscar Sielva, Roman, De la Peña; Luis García, Callejón i Tamudo.
Segon temps: Javi Ruiz; Chica, Lacruz, Sergio Sánchez, Didac Vila; Julián, Ángel, Valdo; Rufete, Riera i Tamudo.
Al minut 61: Torrejón i Jonathan en el lloc de Sergio Sánchez i Tamudo.

Àrbitre: Olegario Benquerença. Ha amonestat a Clèber (m. 42’) i a Riera per part espanyolista (m. 86)

Gols: 1-0:Sougou, m.5 ; 1-1: Callejón, m. 41.

Incidències: Estadio Ciudade de Coimbra. Portugal. Primer partit de la mini gira portuguesa del RCD Espanyol. Poc públic.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Em preocupa i molt la inoperància que estem demostrant de cara a la porteria rival. És un aspecte que caldrà millorar molt si no volem tornar a repetir experiències passades.
I el gol portuguès va ser una repetició de molts gols rebuts per manca de concetració i enteniment.
Un altre aspecte a millorar.
Berguedà

Josep Maria ha dit...

Hola: Si, per desgràcia continuen varis dels defectes de la temporada passada. Veurem si Tintin es capaç de corregir certes errades, malgrat que un entrenador poc fer si no té més jugadors. Si Jarque no millora el seu rendiment, que ha anat a menys des de que li va passar "l'accident domèstic". Ha de tornar a ser l'autèntic líder de la defensa si no malament. Davant, és nota molt l'estat de forma de Raul Tamudo, que és el referent d'aquest club. Potser faria falta fitxar algú més davant, però això ja és criteri dels tècnics, i de les possibilitats econòmiques de l'entitat i ni vostè ni jo podem fer-hi rés més que constatar el que succeeix.
Salutacions.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M