dissabte, 9 d’agost del 2008

TORNEN A GUANYAR !!!

UN FEMENÍ MOLT SUPERIOR A L'ESTARTIT (3-0) S'ADJUDICA EL TORNEIG DELS HISTORICS (1a. EDICIÓ FEMENINA). EL FILIAL ESPANYOLISTA NO POT AMB L'At. MINEIRO I CAU 1-2 A LA FINAL DE LA "TALENTS CUP".

OS BELENENSES: 0 - RCD ESPANYOL: 2

Feia des del 16 de Març d’enguany, jornada en la que el RCD Espanyol es va imposar a l’Olímpic al Real Mallorca, que el conjunt blanc i blau no derrotava a un conjunt de primera divisió, (les dues primeres victòries de pretemporada han estat amb rivals d'inferior categoria), fins aquesta tarda al Barri de Belen a Lisboa, davant un equip que va acabar vuitè a la competició portuguesa, malgrat sigui de nivell inferior a l’espanyola.

Primer temps amb joc més dolent que a Coimbra...
Amb uns primers quaranta cinc minuts sense cap ocasió clara de perill, amb un 4-3-3 en la que els homes més avançats no han gaudit ni tan sols de jugades de perill, tret d’un llançament de lliure directe de Luis, que ha sortit fora passejant-se per l’àrea la seva centrada.

El partit ha començat força malament: Una badada defensiva deixava sol a Marcelo que a plaer rematava dins l’àrea i Kameni salvava el que semblava primer gol de l’encontre. La jugada continua i posteriorment, el camerunès rebutja de punys fora de l’àrea amb la consegüent perillosa falta sobre la porteria perica que s’ha executat sense conseqüències.

Al minut 25, Gómez deixa en evidència a Jarque, però de nou, el xut del jugador local es aturat per Kameni ben situat.

El primer temps es consumia amb pèrdues de pilotes, imprecisions, fores de joc, faltes i més faltes, i absència d’ocasions clares de gol: Una xilena de Marcelo, a falta de quatre minuts per el descans és tot el que es pot destacar en un primer temps per oblidar.

Un altre Espanyol al segon temps
Menys Sergio Sánchez i Torrejón, Márquez ha canviat a la resta de jugadors, donant entrada als homes que ocupaven la banqueta. L’Espanyol ha sortit molt més incisiu, i cercant la porteria contraria, cosa que mai ha ocorregut en els primers quaranta cinc minuts.

Així, al minut set, una jugada individual protagonitzada per Raul Tamudo, ha acabat superant a Costa, ha xutat fort i la gran aturada del porter brasiler Julio Cesar, ha acabat a peus de Rufete que no s’ho ha pensat dos cops i ha enviat la pilota al fons de la porteria.

L’Espanyol cobrava avantatge i comença a jugar a futbol. Ha demostrat ser superior al conjunt portuguès. Ivan de la Peña ha donat una gran passada (de les dos que ha donat en 45 minuts) a Jonathan Soriano, que marca però el col·legiat estima que s’ha recolzat en el braç per controlar l’esfèrica abans de xutar.

La gran ocasió pels locals ha estat al minut 17,quan una pilota centrada per China ha estat rematada a plaer per Marcelo incomprensiblement fora.
No seria aquesta la darrera vegada que els portuguesos durien perill a l’àrea espanyolista ja que vuit minuts després, Jose Pedro des del vèrtex dret posa a prova a Cristian Ávarez que es llueix amb una gran intervenció enviant a còrner.

Tamudo, protagonistaUna centrada de Rufete per banda dreta sobre la mitja hora de joc del segon temps, dona de sí l’acció del defensor Gabriel que per evitar el remat del capità espanyolista, rebutja amb la ma la pilota. Tot i la dificultat de la jugada, el jutge auxiliar ho ha vist clar, i l’àrbitre ha assenyalat la pena màxima que ha llençat Raul Tamudo sobre l’esquerra del porter. Aquest, li ha endevinat la intenció, i ha aturat el màxim càstig.

Quan es perdona es sol pagar, i poc li ha faltat a Os Belenenses fer-ho després que una centrada per l’esquerra a la que no ha pogut arribar Cristian Álvarez, s’ha passejat per tota l’àrea petita sense que cap dels dos davanters portuguesos hagin pogut connectar amb la pilota.

A deu minuts del final, Paulo aconsegueix marcar en clar fora de joc. A la següent jugada, sense solució de continuïtat, Raul Tamudo (recolzant-se lleugerament amb la punta dels dits) desvia lo just la pilota davant la sortida temerària del porter local, i li guanya la posició al defensor lrematant al fons de la porteria.

Aquí ha quedat sentenciat el matx, i tot i les protestes del porter Julio Cesar que ha vist la cartolina groga, el gol ha pujat al marcador. Només una triangulació en l’afegit amb un tret de Maycon que ha sortit fora, ha estat la reacció dels portuguesos per aconseguir el gol de l’honor i maquillar el resultat.

Triomf davant un primera després de cinc mesos, però “Tintín” Márquez haurà de continuar treballant amb els seus homes, ja que encara es molt lluny l’equip de donar la millor imatge i d’estar preparat per el repte del campionat nacional de lliga. A Holanda, haurà de començar a decidir-se per un equip ja més o menys titular. Fins avui, tots han jugat per igual. Queda molt per millorar encara, malgrat el triomf.

Os Belenenses: Julio Cesar, Cándido Costa, China, Rodrigo Arroz, Garciano, Gabriel Gómez, Mano, José Pedro, Marcelo, Silas i Roncatto.
En el segon temps, Joa Paulo per Roncatto (46’). En el minut 76, Mano, Cándido i Marcelo, han deixat el seu lloc a Vinicius, Junior Negao, i Baiano. En el 87, Mateus, Maikon i Vanderlei han sortit en lloc de Carciano, José Pedro, i Rodrigo. Alicio (m. 89) en lloc de Gómez.

RCD Espanyol: Kameni; Sergio Sánchez, Jarque, Torrejón, Beranger; Oscar Sielva, Roman, Ángel: Luis, Valdo i Callejón.
A la segona part: Cristian; Sergio Sánchez, Lacruz, Torrejón, Didac; Moisés, De la Peña, Julián, Rufete: Jonathan i Tamudo.
Al minut 65, Chica per Sergio Sánchez.

Àrbitre: Lucilio Baptista, portuguès. Ha mostrat cartolina groga a Kameni, 1’, a Chica, 77’, i a Julio Cesar per part local, 75’.

Gols: 0-1 Rufete, m. 52; 0-2: Tamudo, m 80.

Incidències: Estadio do Restelo, Lisboa. Segon matx de la mini gira del RCD Espanyol a Portugal. Poc públic, però molt més que a Coimbra. Ambient ventós. L'Espanyol ha lluit la segona equipació mentre que els locals del Os Belenenses, han portat cadascuna de les dues samarretes oficials en cada temps.