diumenge, 10 d’agost del 2008

EL FEMENÍ S'ADJUDICA EL TORNEIG DELS HISTÒRICS

(Narcís Sala, Sant Andreu, Barcelona: Josep Maria).

L’Espanyol, molt superior.

El RCD Espanyol femení se’n va endur la primera edició del Torneig dels Històrics en categoria femenina, principal novetat d’aquest antic i prestigiós torneig del futbol català, en partit disputat al Narcís Sala de Sant Andreu, davant l’altre equip català de Superlliga la temporada passada, la UE L’Estartit.

El nou projecte encapçalat per Diego Morata ha començat amb bon peu en aquest primer torneig de pretemporada; i no ho diem per el resultat si no pel joc exhibit i per les moltes ocasions que van gaudir, i que van fer que el 3-0 aconseguit se’ns semblés molt injust per lo curt del mateix.

La principal novetat en l’onze va ser la inclusió de Joana en el lloc de Sara, i la tornada d’aquest geni del futbol femení que és Adriana Martín, que tot i que com és lògic encara li falta ritme de joc i seguretat, va sorprendre per la bona imatge amb gol inclòs que va mostrar. La resta, les mateixes en el primer temps, però amb altre preparació física, i altres maneres de mostrar-se sobre la gespa que la temporada passada, i amb un tècnic exigent que des del primer moment va cridar, donar ordres, rectificar, en definitiva, un home amb caràcter.

Per que al minut dos, ja podia ben bé anar guanyant el conjunt periquito, ja que una rematada de Marta Cubí que porta camí de gol va ser rebutjada per la portera fitxada per l’Estartit, Ana Fábregas, i el refús a punt d’acabar al fons de la porteria de nou per la pròpia Cubí, estavellant-se la pilota a la fusta.
Noemí executa un servei de cantonada i aquest cop Marta Torrejón remata dins l’àrea i de nou es llueix la portera gironina. L’Espanyol havia sortit molt fort i només l’encert de la portera Anna, i el desencert o poca fortuna perica feia que encara lluïs l’empat a zero inicial en el marcador.

Una preciosa jugada al primer toc que acaba amb una paret entre Joana i Núria, acaba amb el centre de la gallega i per centímetres no arriba Cubí al remat de cap. Marta també ha rematat amb una xilena de manera acrobàtica, però aquest cop l’esfèrica ha acabat a les mans de la portera ben situada.

S’obre la llauna
Jugant d’aquesta manera era impossible que més d’hora que tard arribés el gol espanyolista, i aquest ha pujat al marcador al minut tretze, quan una falta botada per Noemí Rubio, en zona de mitjos escorada a la dreta, es rematada de primera per Adriana Martín, superant per fi a Anna Fábregas.

La primera aproximació de les ampurdaneses ha tingut lloc al minut vint; una centrada de Sara González en banda dreta es passeja per tota l’àrea petita i al segon pal, la ex del filial blanc i blau, Anna Núria Rios (que junt a Clara Clofent, eren les dues jugadores que han passat per el RCDE), no pot arribar a rematar.

Un lliure directe de Maribel acaba a les mans de Marina, que ocupava la porteria en aquesta primera meitat. La mexicana no va donar senyals de vida en tot l’encontre. En aquests darrers minuts, l’Espanyol afluixa el ritme, després d’un inici abassegador, tot i tenir el control absolut del joc i la possessió de la pilota.

Bon debut de Silvia Meseguer
Quatre canvis introduí Diego Morata després del descans; Cristina torna a la porteria, Rocio en el lloc d’Ane, Marta Corredera en el lloc de Carol, i Sara Serna per Joana.

Ocasió només començar per Adriana, que xuta un pel massa creuat i la bola surt a un metre del pal esquer.
Només dos minuts més tard (49’), la pròpia Adriana s’anticipa a la defensora ficant la cama i rematant davant Alba, que tot i estar una mica avançada fa una gran intervenció desviant a còrner la rematada de l’espanyolista.

Silvia Meseguer que ha fet uns bons quaranta cinc minuts, ha estat a punt de marcar després de deixar anar un xut des de trenta metres que ha passat fregant el pal dret de la porteria gironina.
L’Espanyol havia tornat a sortir molt fort, i contínuament desbordava o bé per banda dreta (Marta Corredera) o Adriana feia de les seves; L’Estartit estava a punt de dir adéu al torneig...

Sara, sentència
Al minut 64, l’esquerrana culmina en la boca de gol llençant-se al remat, una gran jugada de Marta Corredera per banda després de superar a la lateral esquerrana de l’Estartit.

Alba, s’ha d’avançar abans que Corredera arribi a altre pilota en el primer pal, després d’una centrada per l’esquerra de Sara. La golejadora d’avui, és a punt d’aprofitar un regal de la cobertura gironina, i sense pensar-s’ho dues vegades deixa anar la seva esquerra d’or i col•loca un potent xut que surt llepant el travesser. Eren els millors moments d’un Espanyol molt superior.

Lara surt per Núria Guardia sobre la mitja hora de joc. Hagués pogut fer el segon de la seva compta Adriana, al rematar al travesser una centrada de Corredera.

El tercer
Tan sols un minut després de la rematada al pal d’Adriana, una jugada de la pròpia Adriana desbordant per banda, acaba amb una perfecta centrada i Sara Serna totalment lliure de marca fa el tercer d’un precís remat de cap.

En els darrers minuts, Noemí i Chola deixen el lloc a Veronica Bouquete que havia arrossegat problemes físics, i Vane, una noia que ha jugat de lateral esquer i que esta a prova en el conjunt espanyolista; precisament, la seva samarreta amb el 32, era l’única que no duia nom. Veurem si convenç a Diego Morata tot i que en cinc minuts de joc poc es pot veure. Es clar, que per això son els entrenaments també...

Ara, la pròxima cita serà a Sant Hilari de Sacalm. Allà disputarà un torneig davant Europa, Girona, i Estartit.

RCD Espanyol: Marina, Ane, Marta Torrejón, Míriam, Chola, Noemí, Carol, Núria Guardia, Adriana, Marta Cubí i Joana.
Cristina per Marina, Rocío per Ane, Corredera per Carol i Sara per Joana, m. 46; Lara per Núria, m. 77 i Vero i Vane per Noemí i Chola respectivament al 85.

UE L’Estartit: Anna Fábregas; Ana Servià, Vero Martínez, Noelia, Laura, Sara González, Gema, Clara Clofent, Ana Riera, Maribel, i Anna N. Rios.
Al segon temps, Alba (p.s.) per Fábregas, (46’), Rebeca i Míriam Domínguez per Laura i Gema (46’), Maria i Silvia Mas, (60’) per Sara i Anna Rios.

Àrbitre: Francisco Pérez Bueno. Sense problemes, tot i deixar passar per alt una pena màxima a Adriana en el minut 54.

Gols: 1-0: Adriana, m. 13; 2-0: Sara, m. 64; 3-0: Sara, m. 84.

Incidències: Camp Narcís Sala de Sant Andreu. Partit previ a la disputa de la gran final masculina dels històrics entre Badalona i Martinenc amb el triomf dels escapulats, fent bo el pronòstic al ser de superior categoria.
En la llotja per part espanyolista, el conseller del futbol base, Josep Maria Borrell, així com Jaume Martínez entre altres.