diumenge, 10 d’agost del 2008

PRIMERES VICTÒRIES DEL JUVENIL

(Zona Esportiva Mpal. de Tona, Osona: Josep Maria)

UE Tona: 2 –RCDE Juvenil A: 3

Segon triomf del juvenil aquest cap de setmana.
El tercer equip del RCD Espanyol, el Juvenil A entrenat per Ramon Guerrero, ha derrotat a la UE Tona, conjunt de Primera Territorial per 2-3 en el segon amistós de pretemporada disputat, tan sol vint-i-quatre hores després que també aconseguís el triomf al Municipal Sagnier del Prat de Llobregat per 1-2 davant el conjunt local recentment ascendit a Tercera Divisió.

L’Espanyol tècnicament superior, s’ha avançat en el marcador amb dos gols, però la mestressa en llançar les faltes del nou local, que en dues vegades va superar als porters espanyolistes (Pol i Catalá), i la lluita dels locals, han fet que es tornessin a ficar en el partit els osonencs, fins que Álvaro només sortir al terreny de joc, ha establert el resultat final.

L’Espanyol s’avança en el marcador amb dos gols
Ja en el minut cinc, es homes de Ramon Guerrero disposaren de la primera ocasió solucionada pel porter local.

Al minut dotze, una jugada individual per la dreta d’Adrià Toneu, desborda desfent-se de dos homes del conjunt local i davant el meta eleva per sobre i amb classe l’esfèrica aconseguint un gol molt bonic i molt aplaudit per els aficionats de Tona, al ser fill de la terra i haver jugat a l’equip ossonenc abans d’incorporar-se a les categories inferiors del conjunt espanyolista.

Dani Nieto ho prova amb un fort llançament des de trenta cinc metres, anant-se la pilota fora no gaire lluny de l’escaire dreta.

L’ocasió dels locals va ser mitjançant el dorsal deu, que va rematar de cap fora, desviat, una centrada per banda dreta. Era la primera aproximació de la UE Tona.

Marc Mas fa un canvi de joc d’esquerra a dreta on Adrià Toneu es fa amb la pilota i centra de primera ras i a l’àrea petita un jugador local intentant rebutjar el perill es introdueix la pilota a la seva pròpia porteria en una jugada desgraciada pels seus interessos.

Faltes..., i gols !
Poc trigaria la UE Tona, en aconseguir reduir distàncies al transformar magistralment Santanera, un lliure directe a l’escaire de la porteria defensada per Pol.

Precisament Pol, amb valentia i decisió, ha de sortir rebutjant com pot la bola prop de la frontal, avançant-se al dorsal sis, i acabant de rebutjar amb el peu fora de la mateixa.

Aquests minuts son de lleuger domini local, mentre l’Espanyol intenta sortir al contracop amb un futbol al primer toc i amb parets. No obstant, en moltes fases del partit ha faltat quelcom de profunditat en el encara primerenc joc dels espanyolistes. Temps hi haurà per millorar i posar en marxa tota la maquinària letal que ens té acostumats el juvenil perico cada temporada.

La darrera ocasió ha estat per el Tona amb una pilota centrada i que en el segon pal no ha pogut arribar un davanter local.

Emoció fins el final
El segon temps ha començat i una jugada personal de Dani Nieto al minut 52, ha estat de lo millor del matx, al anar-se fins de quatre jugadors rival des de la medul•lar, però en darrera instància, li ha faltat la frescor per xutar abans que un defensor li obstaculitzés enviant a còrner.

Al 57’, de nou un altre llançament de falta directa, torna a clavar-la el davanter centre local establint l’empat a dos, en un partit que semblava coll avall pels pericos.

Guerrero torna a moure la banqueta (en el descans havia introduït pocs canvis) i la sortida d’un home en concret marcarà la sort del partit: Álvaro Vázquez, el golejador del Juvenil B la passada temporada i de Cadets en les anteriors, només trepitjar la verda catifa del terreny de joc, remata de cap a plaer un llançament des de la dreta, picant cap avall l’esfèrica col•locant el 2-3 definitiu amb el que s’ha arribat a la fi del partit.

L’Espanyol podria haver sentenciat el matx, al minut 88, d’haver estat encertat el romanès Max quan en una pilota llarga en profunditat se n’ha anat per velocitat i sol davant el porter local li ha tirat al cos, i els posterior refús tampoc l’ha sabut endinsar en la porteria quan el més fàcil era anotar el quart gol.




RCD Espanyol: Pol Freixenet, Albert, Ángel, Gerard Ballester, Toni Cunill, Toneu, Molina, Oriol Sans, Dani Nieto, Abraham i Marc Mas.
En el segon temps: Albert Català per Pol, Sergio Ginés per Tuneu, i Marc De Val per Oriol Sans. En el minut 64, Francesc Cebrían, Max i Álvaro per Albert, Dani Nieto i Marc Mas. Álvaro Vega per Gerard.

Gols: 0-1: Tuneu, m. 12; 0-2 pp., m. 31; 1-2 Albert Santanera, m. 34; 2-2 Albert Santanera, m. 57; 2-3 Álvaro Vázquez, m. 65.

Incidències: Camp Municipal de Tona. Segon amistós de pretemporada del Juvenil A. Presència d’espanyolistes en les grades. Terreny de joc amb perfectes condicions, amb una gespa que ja voldrien molts equips de segona e inclòs de primera divisió, en unes bones instal•lacions esportives les de la població de l’Osona.



AE PRAT: 1- RCDE JUVENIL: 2

Dissabte en el Muncipal Saugnier del Prat, el conjunt espanyolista de Ramon Guerrero es va endur el partit en la recta final del mateix gràcies a un gol de Marc De Val, jugador cedit la passada temporada al CF Badalona Juvenil.

RCD Espanyol: Dinu, Raul, Francesc, Toni Cunill, Oriol Sans, Sergio Ginés, Marc de Val, Caballé, Saddik, Max i Eric Pla.
Van intervenir també en el partit: Pol, Toneu, Albert, Vega, Gerard Ballester, Ángel Martínez, Alvaro, Molina, Abraham.
Gols: 0-1: Pla, 1-1: Pozo; 1-2: Marc de Val.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M