dimecres, 13 d’agost del 2008

PAS ENRERA, A VOLENDAM

ANGEL SUBSTITUEIX A TORREJÓN EN LA SELECCIÓ SUB-21, I MÁRQUEZ HA DE CRIDAR A RAUL BAENA A HOLANDA

FC VOLENDAM: 2 - RCD ESPANYOL: 2
El RCD Espanyol no ha pogut amb un conjunt, el Volendam, molt inferior en quant a pressupost i a qualitat, però que ha equilibrat el marcador gràcies al saber-hi treure rendiment a les jugades d’estratègia a pilota parada, i per que no dir-ho també a la inseguretat total de la defensa i porter pericos en aquestes jugades.
Bartolomé Márquez, tenint en compte que era el rival més feble dels quatre holandesos, ha alineat un equip amb els joves i molts dels teòricament suplents.

A més, el partit ha estat un autèntic viacrucis per els blanc i blaus, ja sigui per el tipus de gespa (artíficial) o per les nombroses faltes comeses per els locals, diferents jugadors han acabat amb lesions i cops, sent Torrejón el cas més greu, ja que estarà varies setmanes de baixa, perdent-se a més el compromís internacional amb la Sub-21.

Primer temps d’escàs futbolEl Volendam ha deixat constància de les seves limitacions, i no ha creat ni una sola jugada de perill en tot el primer temps i s’ha defensat amb reiteració de faltes i més faltes.

Per contra, l’Espanyol ha abusat massa de pilotes llargues sense cap tipus de precisió en moltes fases; amb tot ha dominat el partit i ha gaudit de poques però clares ocasions de gol.

La primera ocasió ha estat un remat de Valdo al llançament d’una falta pel cantó dret de l’atac espanyolista; el cop de cap del lleonès ha estat aturat amb dificultats per Verhoeven.

Jonathan anota el primer gol
El avui capità de l’Espanyol, ha rebut a la frontal de Valdo, i després d’un bon re vers, ha afusellat xutant amb la cama dreta al porter holandès.

Valdo ha protagonitzat la següent jugada de perill, en una internada individual pel centre, però el seu xut massa centrat ha estat aturat sense problemes.

Marc Torrejón deixa el camp lesionat
Una lesió de turmell als 19 minuts ha obligat a retirar-se al internacional Sub-21, i tres minuts després Sergio Sánchez ha ocupat l’eix de la defensa amb Lacruz.

Julian Lopez de Lerma gaudirà de l’ocasió més clara, al rematar a boca de gol amb un potent xut, i Verhoeven salva amb una gran intervenció el gol.

El segon temps comença amb el segon gol espanyolista
Als 38 segons, Callejón remata al fons de la porteria holandesa després d’aprofitar una passada de Didac Vila a l’espai davant la indecisió del lateral esquerrà i el central de l’equip holandès.

Semblava tot dat i beneït i que inclòs els de Márquez acabarien per ampliar el resultat... Però no ha estat així: En un servei de falta just al costat del banderí de còrner, tota la defensa, Javi Ruiz inclòs, badant i la pilota que es cola dins amb l’ajut de Platget situat sota la mateixa línia de gol.

Semblava que l’Espanyol tornava a fer-se amb el control del joc, més tenint en compta les dues oportunitats en els següents minuts; el xut d’un actiu Valdo a l’exterior de la xarxa esquerra, i la més clara de totes, una gran jugada de Valdo qui centra passat i Jonathan Soriano remata de cap al travesser.

El propi Jonathan llença un lliure directe i el porter local es llueix desviant a còrner.

Gerro d’aigua freda
Al minut 22, servei de cantonada, i de nou, passivitat en la defensa espanyolista que s’ho queden mirant. Ningú es mou, i Tim Bakens remata de cap com vol, picant a terra superant al tercer porter espanyolista.

Semblava mentida, però real com la vida mateixa; el Volendam en vint minuts havia igualat un encontre que tenien els pericos coll avall amb dos gols d’avantatge.

De mal en pitjor
El darrer quart d’hora ha estat un desgavell en tots els sentits: Superioritat en la possessió de l’esfèrica gairebé doble dels holandesos, ocasions per fer el tercer, i a falta de vuit minuts per cloure el matx, la desgraciada lesió de Javi Ruiz al topar amb Víctor Ruiz, que quan semblava en un primer moment que era el central el pitjor parat, resulta que ha acabat sent el porter qui ha estat substituït per l’argentí Cristian Álvarez.

Els holandesos han gaudit de varies ocasions per endur-se l’encontre: Un altre servei de falta ha estat de nou rematat de cap davant un cop més, la inseguretat defensiva espanyolista; aquesta vegada havia blocat bé Javi Ruiz.

La rèplica perica ha estat a càrrec de Callejón que remata sense angle al cos del meta holandès, una centrada molt passada de Rufete després d’una gran jugada d’Oscar Sielva.

Una centrada de Valenta es passeja perillosament sense rematador al minut 35. Tres minuts després tindrà lloc la desgraciada topada anteriorment esmentada entre els dos “Ruiz”. Cristian Álvarez només sortir, ha de posar una ma prop del travesser per evitar altre ensurt.

Al final, pas enrera dels espanyolistes que no han sabut guanyar davant un equip molt inferior i amb 0-2 al seu favor només començar el segon temps.

Fitxa Tècnica:FC Volendam: Verhoeven, Maynard, Shilder (Boots, m 64), De Wit, Bakens, Sterk, Yildiz (Snit, m. 79), Naringh (Lopes, m.46), Meijers (Valenta, m. 46), Platge, Hofstede i Zaanen.

RCD Espanyol: Javi Ruiz (Cristian Álvarez, m. 38); Chica, Lacruz, Torrejón (Sergio Sánchez, m.22) (Víctor Ruiz, m. 65), Didac Vila, Oscar Sielva, Ángel, Valdo (Rufete, m. 65), Julian, Callejón i Jonathan Soriano.

Àrbitre: Liesveld, holandès. Targetes grogues a Yldiz, m. 32, Valenta, 90, i per part espanyolista a Didac Vila, m. 68.

Gols: 0-1: Jonathan Soriano, m. 12; 0-2: Callejón; m. 46; 1-2: Platget, m. 62; 2-2 Bakens, m. 67.

Incidències: Kras Stadion de Volendam. Primer encontre de la gira holandesa del RCD Espanyol en un estadi semi –buit, tal com també va succeir a Coimbra o a Lisboa.