MALGRAT LES BAIXES, L'ESPANYOL B,
GUANYA 1-3 A STA. CRISTINA

(Mpal. Santa Cristina d’Aro, Baix Empordà: Josep Maria)

UE LLAGOSTERA: 1 - RCD ESPANYOL “B”: 3

Un Espanyol amb moltes baixes (Guillem Savall, Álex Arias, Juanjo, Charly, Gotor, totes per lesions, mentre que Baena, Didac Vila, Víctor Ruiz i Oscar Sielva es troben amb el primer equip) afrontava i superava amb èxit, el seu compromís davant la UE Llagostera, conjunt recentment ascendit a Primera Catalana, al derrotar-lo per un gol a tres.

L’Espanyol B, ha posat terra pel mig en un primer temps molt superior en el que ha aconseguit marxar-se amb avantatge de dos a zero als vestidors i anotar el tercer als set minuts de la represa deixant el matx vist per a sentència. El gol gironí, ha estat anecdòtic, i els homes de Clotet encara podien haver augmentat el compte amb algun gol més, tot i que en el segon temps han aixecat mica a mica el peu de l’accelerador.

Yago i David López ocupaven l’eix central de la reraguarda amb les absències en els darrers dies de Víctor Ruiz (a Holanda) i la baixa del ex del Zaragoza B, Gotor. Cal dir, que Yago, també ha acabat lesionat als minuts finals del primer temps, i tot i que ha tornat a sortir, no ha acabat l’encontre.

L’Espanyol B ha sortit per feinaAls primers minuts ja ha transformat en ocasions, el seu domini i millor qualitat tècnica: Amb un Canario exercint de líder, i amb incursions per bandes ha arribat amb perill a l’àrea de l’equip gironí. Primer, Javi López que sense gaire angle ha posat a prova al meta local, que ha rebutjat el remat de l’extrem esquerrà perico. Posteriorment, ha estat Brachi qui ha xutat un pèl massa creuat des del vèrtex dret de l’àrea.

La poca fortuna que ha hagut en una preciosa jugada en la que Ivan Diaz ha obert perfectament a Javi López i el centre del andalús, no hi ha arribat per centímetres Pedraza a connectar amb el cap, s’ha acabat convertint en tot lo contrari minuts després quan Javi Márquez ha llençat un lliure directe sobre el travesser i la pilota escopida per la fusta ha acabat entrant dins, després d’una errada clamorosa del porter de la UE Llagostera que se l’ha menjat.

Amb avantatge en el marcador, l’Espanyol B, ha continuat jugant i mostrant una certa superioritat, i en una centrada de nou de Javi López, aquest cop ni Pedraza ni Ivan arriben a rematar, passejant-se la bola per l’àrea de càstig gironina.

Una bona triangulació de tot l’atac espanyolista acaba amb un xut de Ivan Diaz des de la frontal a les mans del porter.

El primer xut entre els tres pals a càrrec dels gironins ha estat en el minut 37, i ha estat a càrrec del dorsal deu de la UE Llagostera, sent blocat amb seguretat ben col·locat, per Víctor Ibàñez.

Gol bonic
Centrada per la dreta de Javi Cantero i tot i ser per banda contraria, deixa anar una pilota perfecta per el cap de Luismi que pentina lleugerament al fons de la porteria. Era el minut 39 i el partit començava a decantar-se del cantó espanyolista. En el darrer minut del primer temps, un centre xut de Brachi, és tret per un defensor quan el porter pràcticament estava ja batut.

De més, a menys
El segon temps comença com ha acabat el primer: Ocasions de gol periques, en les botes de Luismi que no sap aprofitar una errada defensiva greu, i el seu xut acaba en poder del porter rival.

Un servei de cantonada executat per l’esquerra és rematat perfectament dins l’àrea petita per David López, (central avui, que va aconseguir el primer gol a Colmenar Viejo amb el Juvenil) i fa pujar el 0-3 al marcador.

Els espanyolistes porten bastant perill per la banda esquerra on Javi Cantero i sobre tot Javi López desborda al seu marcador, però els seus centres no troben el premi desitjat per molt poc.

Gol de la UE Llagostera i poc més
El partit va decaient poc a poc, mentre que en una jugada en la que Víctor salva en primera instància el remat dels locals, la jugada embolicada entre rebots i refusos acaba sent introduïda desgraciadament en la seva pròpia porta, per Canario en un intent de rebutjar la pilota.

D’aquí al final, canvis, un xut per cada equip fregant el travesser, i poc més. En el conjunt espanyolista ha sortit els darrers onze minuts, Jonathan, un noi del Poblense que es troba a prova pel conjunt de Clotet. Al final, triomf just i merescut d’un Espanyol B, que ha fet honor a la seva superior categoria davant un voluntariós Llagostera.

Fitxa Tècnica:RCD Espanyol B: Víctor Ibàñez; Brachi, Yago, David López, Javi Cantero; Canario, Javi Márquez, Javi López, Ivan Díaz, Luismi i Pedraza.
Albert García ha substituït a Yago, per lesió, m. 54, Guillem Creus i Matamala per Canari i Pedraza (m. 77), Xavi García per Jonathan, (m. 79).

Gols: 0-1: Javi Márquez, m. 20; 0-2: Luismi, m. 38; 0-3: David López, m. 52; 1-3: Canario, pp. 68.

Incidències: Camp Municipal de Santa Cristina d’Aro, ja que el Llagostera té el seu camp en reformes per la adequació del mateix a la gespa artificial.