dissabte, 17 de febrer del 2007

ESPANYOL-MALLORCA, MONTJUÏC 17:00 HORES

Espanyol i Mallorca es tornaran a veure les cares aquest diumenge a les 17: hores a l’ Estadi Olímpic de Barcelona. Els de Valverde voldran (o al menys ho esperem) venjar-se dels illencs que els van derrotar a la primera volta, i d’aquesta manera deixar bastant encarrilada la permanència en la lliga (ho sento, tenir que parlar encara de permanència, però es el que hi ha) i posar els cinc sentits en les properes eliminatòries de la UEFA.


Però si té quelcom de particular aquest enfrontament és que els dos conjunts s’han imposat clarament en els seus respectius estadis. Com a local el conjunt perico, de 18 encontres, ha assolit 14 victòries, tres derrotes i un empat. Les darreres cinc temporades, a Montjuïc a tingut com a protagonista el triomf blanc i blau, que a més ha marcat dos gols en cada partit. Les dues anteriors (1999-00, la de la neu, abans del centenari, i la 00-01) van acabar amb triomf visitant. Les que van des de el 1983, any que el conjunt mallorquinista va retornar a primera divisió fins el 1999-00 abans esmentada, van ser vuit triomfs consecutius espanyolistes.

Destacar d’aquests compromisos, el famós que encara restarà a la memòria dels pericos que el van viure, el 5-0 de la temporada del “play off” jornada 43, amb Clemente a la banqueta perica i Serra Ferrer a la illenca, (ja la havia derrotat 3-1 en la fase regular del campionat), amb les expulsions del Mallorca i el col•legiat senyor Bueno, com a protagonistes, amb les alineacions següents:

Nkono, Job, Miguel Ángel, Gallart, Soler, Zúñiga, Iñaki, Orejuela, Pichi Álonso, Pineda i Valverde (Golobart, i Lauridsen)
Belza, Chano, Paco Bonet, García, Izquierdo, Bernar, Antonio Orejuela, Nadal, Pepe Bonet, Higuera, Trobbiani, (Hassan, Fernando Perez). Gols de: Valverde, Soler, Pineda, Golobart, i Pichi (pen.)


A més hi ha que sumar un altre enfrontament entre els dos conjunts la temporada 1993-94 que als dos clubs estaven a la divisió d’argent del futbol nacional, i va acabar amb empat a zero.

Ernesto Valverde ha donat la llista de convocats, que amb la baixa de Iván de la Peña, i la tornada de Tamudo, té els següents protagonistes: Kameni, Gorka Iraizoz, Chica, Torrejón, Lacruz, Jarque, Velasco, David García, Rufete, Coro, Moisés, Ito, Moha, Costa, Jônatas, Riera, Luis García, Pandiani i Tamudo.

L'alineació més probable pot està formada per: Kameni, Velasco (o David García), Chica, Jarque, Torrejón, Moisés, Costa, Rufete, Moha, Luís García, Tamudo.


David García, renovat fins 2009. El lateral esquerrà ha signat dos anys més com a jugador del RCD Espanyol. Hi havia es veu, "molta presa davant l'interés de tants equips importants per fer-se amb els seus serveis"...

De totes maneres, tant de bo, tothom en aquesta entitat hi posés les ganes i l'esforç que el David posa en els partits,de ben segur marxarien millor les coses... (ell no en té la culpa que en més de sis anys, encara no hagin trobat un lateral esquerrà en condicions; Cavas, Amaya, Vignal, Wome, Domi, Peixoto)...

foto d'arxiu: josep maria




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M