divendres, 16 de febrer del 2007

COMENTARI

foto d'arxiu: josep maria.

L'ETERN DILEMA: TV3 ¿LA TEVA O LA D'ELLS?


Ara, que es torna a obrir el tema del contracte del RCD Espanyol amb Televisió de Catalunya (?), ja que sembla ser que l’Espanyol està renegociant amb vistes d’ampliar-lo i millorar-lo, se’m venen al cap unes quantes qüestions dignes de reflexió.

Es clar i sense cap tipus de discussió que al nostre Club li aporta una molt bona part del seu capítol d’ingressos el contracte amb TV3, però els socis pericos ja molt farts de l’actuació d’aquests impresentables que porten a terme les tasques del que podríem dir “informació” (paraula que sona molt malament quant es parla del ens públic televisiu català), clamen en el desert una i altre vegada per que aquesta relació d’amor- odi es trenqui definitivament.

Conscient del que en aquests moments hi ha... (i no ens enganyem), poques ofertes de moment hi deuen d’haver-hi, i si n’hi ha (sembla que si per el que ha declarat el propi Joan Collet en “Tiempo de Espanyol”) son en base a quantitats més inferiors del que la televisió autonòmica ofereix al conjunt blanc i blau, i per això que el nostres rectors de l’entitat seguiran apostant per la continuïtat de la relació entre totes dues institucions.

No s’escapa que molts espanyolistes ja (malgrat fos inclòs amb pèrdua d’ingressos) voldrien posar fi per mai més, a aquesta relació en la que l’Espanyol sembla ser exerceix “la prostitució de luxe” (perdoneu per la comparació, però es la pura realitat) i qui paga, no sols mana, si no té tot el dret de fotrens, com, quan , i per on vulgui. Així de clar.

No cal buscar exemples... n’hi ha cada dia, a totes hores i en qualsevol dels dos canals. Des de partits televisats en diferit que mai li toca al nostre Espanyol quan guanyem; per cert, ¿ endevinen quin equip retransmeten aquest diumenge, tant de futbol com de bàsquet en diferit a la matinada?... En efecte, el mateix de cada setmana, be... a vegades ens ofereixen un Nàstic – Getafe apassionant en plena data del derbi guanyat per l’Espanyol al conjunt fundat per el suïs Hans Gamper.

¿Saben quina noticia mereix molta més solvència informativa i lloc per exemple en el tele-text d’aquesta cadena, que el triomf a Livorno?....¡ La gran victòria 14-0 o quelcom per l’estil... del Nàstic davant la Pobla de Mafumet de primera divisió catalana i filial del conjunt grana, en un entrenament. I del triomf a terres italianes, rien de rien... Simplement vergonyós.

¿I dels "detallats" resums que el programa Gol a Gol ofereix que van entre 5 i 8 minuts després de hores parlant de Barça i Madrid?, i això es clar per que la marxa que porta el Nàstic (que no té la sort d’enfrontar-se a l’Espanyol en cada jornada) evita mals majors... ¿Es imaginen que la situació del conjunt grana fos similar a la del conjunt perico? Ens tocarien les tantes de la matinada per pogué veure el gol de Luís García i de Pandiani a Vigo...

Facin el que facin nostres consellers i sigui per el bé del RCD Espanyol, no estaria de més fer saber als rectors de la Televisió de Catalunya, quin nivell donen els professionals de l’àrea d’esports d’aquesta casa. Per que ja n’hi ha prou que per molts diners que ens donin, tinguem que aguantar dia si i dia també certes coses de mal gust, com el pallasso impresentable aquell que va dir alló “dels colors descolorits de la samarreta rentada amb unes calcetes vermelles” i altres comentaris de gent que després segur acabaran els senyors Saez i Teixidó portant com a moderadors o ponents als “interessants” debats de la Fundació.

¿Per cert que n’ha quedat d’aquell informe que ens va anunciar l’anterior màxim executiu, el Conseller Delegat Sr. Morlanes, sobre un recull de totes les barbaritats que la “Seva” ens ha obsequiat durant tant de temps, que farien públic?...

La darrera... ens televisen nostre filial fora de casa (¡Al·leluia!)... i com no, DIUMENGE A LES CINC DE LA TARDA, precisament aquest diumenge... a la mateixa hora del primer equip. ¿Lògic, oi que si, tractant-se dels Escobar, i cía...?

Bé la darrera si, però no del tot... per que el partit davant el Livorno, COPA DE LA UEFA...nou i mitja de la nit (el telenoticies és sagrat per els polítics), encara s’ho estan rumiant en quin canal l’oferiran...

PODEU DEIXAR VOSTRA OPINIÓ EN L'ENQUESTA QUE HI HA A L'ESQUERRA, SOTA ELS HIMNES. TRES RESPOSTAS PER ESCOLLIR.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M