dijous, 15 de febrer del 2007

L'ESPANYOL LI AMARGA L'ANIVERSARI AL LIVORNO: (1-2), PERÒ EL DEIXA ENCARA VIU.



L’Espanyol ha tornat ha mostrar-nos la cara maca de la seva doble personalitat. Com en altres ocasions europees aquesta temporada (i sense Iván de la Peña i Tamudo, curiosa circumstància) ha tornat a guanyar a domicili, fent un gran partit i assolint un resultat que hagués pogut ser molt més clar i rotund, però que deixa molt ben encaminada l’eliminatòria per que la setmana que ve, en Montjuïc es pugui certificar definitivament el passi als vuitens de final.

Valverde ha fet rotacions, i ha situat a Ito i Costa al doble pivot, i s’ha de dir que l’aposta arriscada li ha sortit molt bé, ja que ambdós migs centres han fet un bon partit, malgrat que Costa, en alguna ocasió per la seva lentitud ha donat algun ensurt, però en línies generals es pot dir que han funcionat be. En la reraguarda Jarque i Lacruz (molt diferent després del seu pobre rendiment en el partit davant el Nàstic), han estat molt encertats, tot i no haver pogut evitar el gol local en les acaballes de l’encontre en un servei de cantonada. Chica, que tornava a la banda esquerra i Velasco formaven els laterals de l’equip.

Destacada actuació dels dos interiors: Moha i Rufete han marcat un gran encontre, el primer destacant per el seu joc per banda esquerra arrodonit amb el gol que ha donat la victòria, i el dretà, per la seva tasca impagable defensiva, l’ajut a un Velasco necessitat en més d’una ocasió, ha completat una gran actuació.

Pandiani que amb la seva diana transformant el penal que ha llançat, s’ha convertit en el màxim golejador del conjunt blanc i blau de tota la història europea. D’enllaç, Coro que ha tornat a ser el menut jugador desequilibrant que els darrers partits a la lliga no hem vist, li ha mancat la sort per cloure les ocasions que ha tingut, però ha completat un bon encontre.

Ja al minut 2, Moha s’ha trobat una pilota cedida per Costa, dins l’àrea que en el moment de rematar, el defensa italià ha rebutjat a còrner. Costa ha enviat un tret desviat minuts després. Eren els primers avisos. Per part italiana, Filipini centra i el remat de cap de Passoni, surt per sobre de la porteria ben defensada avui per Gorka Iraizoz. Al minut 8, Chica talla enviant a còrner per sobre la seva pròpia porteria, una centrada enverinada per banda dreta.

Son els primers moments del matx, en el que homes com Moha i Filipini porten per banda el pes de l’atac. Sobre el quart d’hora, Coro recupera una pilota i el seu xut se’n va fora per sobre el travesser.

Moha disposa de la millor jugada fins les hores, quan llença un tret ben col•locat que Amelía salva rebutjant a còrner. Aquest, es llença i dins l’àrea petita té lloc una doble caiguda, i l’àrbitre assenyala penal, i amonesta a Galante. Pandiani enganyant a Amelía fa pujar el 0-1 al marcador.

El més difícl ja s’havia aconseguit. L’Espanyol manava en el camp i en el marcador. Rufete assisteix a Coro, i aquest desaprofita l’ocasió de fer pujar el segon, al xutar creuat en el seu remat. Lucarelli havia posat la por en el cos, al rematar de cap un centre per banda esquerra, i sortir el seu remat a l’esquerra de la porteria de Gorka. El propi Lucarelli, (el referent ofensiu del conjunt italià) es gira i llença un tret des de la frontal, que surt a poc del pal dret.

Pandiani té el segon gairebé fet, quan Coro li centra en safata de plata, però el seu remat, es interceptat el suficient per que Amelía rebutgi i surti creuat fregant el pal dret.

A partir d’aquest instant els darrers minuts del primer temps, el Livorno es bolca a l’atac, i l’Espanyol es replega bé, i surt al contracop com al m.44, quan Coro és a punt de donar el passi de la mort al seu company, però l’esfèrica és interceptada en el darrer sospir. Costa, es juga la segona tarja en una entrada en les acaballes del primer temps.

El segon temps comença amb xut de Fiore que bloca sense problemes Iraizoz. Als nou minuts, una altre ocasió per sentenciar l’encontre: Falta per banda esquerra que llença magistralment Coro (avui s’ha notat i molt l’absència de Ivan... les faltes i còrners es llençaven dignament), i Jarque remata de cap estavellant l’esfèrica al travesser de la porteria italiana. Un minut després Coro que se’n va de dos rivals, s’entreté massa dins l’àrea i dona temps als defensors locals. Rufete culmina un molt ràpid contracop, amb un obús que se’n va fora per molt poc.

I davant el millor joc de l’Espanyol (que a excepció del dia del Barça, sempre els millors partits coincideixen amb l’absència de lo Pelat, diguis el que es digui), en el 58, Moha recupera una pilota en línia de tres quarts, posa la directa i se’n va cap a barraca i tot i la oposició de Koufur, i davant la sortida d’Amelía, creua la pilota fent pujar el segon gol al marcador, davant l’alegria de l’afecció perica present al semi - tancat estadi de Livorno.

Gorka molt segur sols ha tingut una errada, en el 65 quan no ha sabut blocar una pilota aèria .Rematada de Paulinho en mig d’un munt d’homes dins l’àrea petita, apunt de donar un ensurt a Gorka. Riera que havia substituït a un Moha en estat de gràcia, desaprofita una immillorable oportunitat al rematar alt quan es trobava sol, després d’una bona obertura de Costa. Precisament el brasiler, a falta d’un quart per cloure l’encontre ha estat el protagonista d’un molt bo contracop, en el que ha agafat la minva i ha recorregut gairebé des de mig camp, fins arribar a la frontal i llençar un fort tret que ha obligat a lluir-se al meta local rebutjant a còrner.

Però com qui perdona tant ho acaba pagant car, l’Espanyol avui li ha succeït en part això. En una de les poques (per no dir l’única) ocasions de la segona part, el Livorno mitjançant un servei de cantonada per banda dreta del seu atac, ha col•locat la pilota al primer pal on el davanter italià ha pentinat per que al segon, Galente col•loqués l’emoció al marcador.

Ala següent jugada el conjunt perico ha pogut marcar, però ni Coro ni Riera han encertat a rematar la jugada de Luís. La parròquia blanc i blava ha reclamat un penal a Coro, en una internada del menut extrem espanyolista.

El detall anti –esportiu, ha estat quan Riera caigut al damunt de la gespa, el Livorno ha continuat la jugada de perill, sense tirar la pilota fora. Hora seria que la FIFA legislés sobre aquests temes algun dia per evitar situacions com aquesta. Que fos l’àrbitre qui parés el joc, ja que així pot ser s’evitaria la picaresca de qui vol passar temps, o de qui actua anti – esportivament, davant d’un contrari en la gespa.

Al final, moments en que el Livorno ha buscat amb poca convicció l’empat, un Espanyol que s’ha defensat bé, i més de mitja eliminatòria en la butxaca. La setmana que ve, la tornada. De moment continua invicte a Europa.

FITXA TÈCNICA
AS Livorno Calcio: Amelía, Grandoni, Kuffour, Galante, Morrone (Coppola 72’), Pasquale, Filippini, Passoni, Cesar (Paulinho 60’), Fiore (Pfretzel 77’), Lucarelli.

RCD Espanyol: Gorka (7), Velasco (5), Jarque (9), Lacruz(6), Chica (7), Ito (8), Costa (7), Rufete (9), (Moha 9) (Riera, 59’) (5), Coro (8)(Moisés 87’) sc., Pandiani (8) (Luís García 76’) (6)


Gols: 0-1 Pandini , 0-2 Moha, 1-2 Galante

Àrbitre; Stephane Lannoy (francès). Ha ensenyat targetes grogues als jugadors següents;
Galante, per part local, i a Costa , Chica i Rufete per part visitant.

Incidències; Estadi Armando Picci de Livorno. Partit corresponent als setzens de final (anada) de la Copa de la UEFA, disputat a porta tancada, amb l’excepció dels seguidors pericos que han viatjat a Livorno i que han estat allotjats a la llotja. Avui, el Livorno complia noranta dos anys des de la seva fundació. L’Espanyol ha jugat amb la seva tercera samarreta de color verd.





La figura de l’encontre; Daniel Jarque. Gran partit del central perico que ha amargat la nit a Lucarelli. Molt segur en tot moment, Jarque ha tornat a la seva millor versió. Com tot l’equip perico, avui hem tornat a veure el Jarque expeditiu, sobri i tot un segur en la reraguarda blanc i blava.

foto d'arxiu; josep maria

foto: Rcd espanyol.com


BAYER LEVERKUSEN3BLACBURN ROWERS 2
HAPPOEL TEL- AVIV2RANGERS FC.1
AS LIVORNO CALCIO1RCD ESPANYOL2
FENERBAHÇE3AZ KAALMAR3
WERDER BREMEN3 AJAX AMSTERDAM0
CSKA MOSKVA0MACABBI HAIFFA0
AEK ATENAS 0 PSG2
BENFICA 1 DINAMO BUCURESTI0
SHACKTAR1NANCY1
GIRONDINS BURDEAUX0OSASUNA0
STEAUA B. 0SEVILLA FC. 2
SPARTAK MOSKVA1R.C.CELTA DE VIGO1
ZULTE WAREGEEM 1NEWCASTLE3
BRAGA 1PARMA0
LENS 3PANATHINAIKOS1
FEYERNOORD. (ELIMINAT PER SANCIÓ) /TOTTENHAM (CLASSIFICAT)/

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Ostres Guim, llegir els teus comentaris redactant el partit, es exactament com veure'l per TV. Ets un crack, gracies.

Emilio ha dit...

Una putada el gol de los italianos, aunque lo positivo es que hará que salgamos mas concentrados. Espero.

Josep Maria ha dit...

Pues si, Emilio, entre otras cosas por las ocasiones que no se supieron transformar, ya que un 1-3 o un 1-4 que hubiera sido totalmente merecido, hubiera dejado el gol de Galante en simple anécdota.

En quant a Mire, no sé si et refereixes en a mi, o a Guim de la Chatarra, que aprofito per saludar i felicitar per el seu blog. Gràcies per la teva visita, i a veure si diumenge solucionem en la lliga per evitar problemes com els que ens van succeïr la temporada passada. Llavors si, que ens podriem centrar a la UEFA.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M