dissabte, 16 de desembre del 2006

UE CORNELLÀ 0 ESPANYOL JUVENIL 2

A Cornellà, també guanya el juvenil. 0-2

L’equip d’Oscar Perarnau, es imparable. No sols porta guanyant dotze partits seguits, i a sobre sense encaixar cap gol durant més de 1100 minuts, si no que inclòs guanya a llocs on altres temporades l’Espanyol ho passava malament.

Llocs com l’escenari d’avui, el Camp de la Via Ferrea de Cornellà, on per les dimensions del camp, i altres temes, sempre ha sigut un camp difícil dins la categoria. Avui han tingut que lluitar, i corre més que el rival, fent un gran esforç per damunt d’ oferir espectacle i bon joc, anant a lo pràctic i basant en la gran defensa que fa d’aquest equip un referent ja no sol al grup tercer si no a tota la Divisió d’Honor.

L’Espanyol ha marcat al minut 34, mitjançant Quique que ha rematat posant el peu anticipant-se a la defensa un servei de falta per banda dreta. Des de llavors fins el final, ha basat el seu joc en defensar el resultat, i sortir al contracop intentant aprofitar alguna de les ocasions que a bon segur tindrien.

El partit ha començat bastant anivellat, amb molt migcampisme, molta lluita per cada pilota, que ha sigut la tònica de tot el partit. Jesús Berrocal al voltants del minut 10, hagués pogut marcar en una pilota que no ha aixecat prou davant la sortida del meta local. Quique, també ha creat un bon ensurt al conjunt del Cornellà, empalmant de volea un fort tret, que li ha faltat ben bé poc per aconseguir fer pujar el primer gol. Albert ho ha intentat, però el seu xut ha estat ben aturat per el meta ben col·locat.

Després del gol que hem mencionat de Quique al 34’, la UE Cornellà ha disposat de varies jugades de perill, però mai han sigut res més que intents de posar setge a la porteria ben defensada per Isaac. La defensa espanyolista s’ha mostrat totalment inexpugnable, tant per alt com per baix, i si no... ja estava Isaac que la poca feina que ha tingut la ha resolt satisfactòriament. La última ocasió perica a la primera part ha estat una pilota pentinada per Jesús que ha deixat a Gerard que per banda esquerra s’ha internat fins l’alçada de la lateral de l’àrea però la seva centrada molt perillosa no ha trobat ni rematadors ni defenses que rebutgessin l’esfèrica.

La segona part ha començat amb un tret de Xavi que ha parat el porter del Cornellà. Al minut 58, ha sigut el Cornellà qui ho ha intentat, però el xut se n’ha anat desviat fregant el pal de la porteria defensada per Isaac.

El partit ha entrat en una dinàmica destructiva, de poques ocasions de gol, molt travat, i l’Espanyol vivint de la renda del gol aconseguit per Quique, i un Cornellà que volia però no podia. I així han anat passant els minuts en un partit de molta lluita i poc futbol. Perarnau ha mogut banqueta sortint homes de refresc, com Charli, i José Méndez, que han donat quelcom de més mobilitat en els darrers minuts del matx.

A falta de tres minuts, Charli deixa molt be a Xavi que s’interna, però davant de la sortida del porter local, remata molt fluix a les mans, desaprofitant una immillorable ocasió de sentenciar el partit, jugades que el menut extrem no acostuma a fallar.

Era la primera per sentenciar; a la segona ocasió ja no fallaria l’Espanyol. Amb un Cornellà obert intentant el miracle de marcar-li un gol al conjunt menys golejat de moltes categories (sols 3 gols en el que va de campionat), una contra ben conduïda per l’equip, arriba a Juanjo que dona la passada a Xavi, que sen’va tot sol, i aguanta la sortida del porter, el supera escorant-se i sense angle, obre donant la passada de la mort a José Méndez que aconsegueix el definitiu 0-2. Encara hi hauria temps per altre jugada de gol; Charly no pot superar en el un contra un al porter del Cornellà que rebutja, i la passada a Juanjo es allunyada per la defensa anticipant-se al remat. Era la fi de l’encontre, i nova victòria del conjunt d’ Oscar Perarnau, i a esperar demà el resultat en l’ enfrontament entre la Damm i el conjunt blaugrana en la lluita per la segona posició.

RCD Espanyol: Isaac, Ricard, Guille, Oscar Reyes, Javi Cantero, Carlos Ruíz, Albert García (Víctor Ruíz 68’), Xavi, Quique (José Mendez “Canario” 83’), Jesús Berrocal (Charly Lumbreras), Gerard Rovira (Juanjo 57’)

Gols: 0-1 Quique (34'), 0-2 José Mendez (90')

Àrbitre: Liarte Pérez. Ha mostrat tres targes grogues al Cornellà, i una de vermella directa a un jugador local. Al conjunt perico li ha mostrat targes a Guille, i a Quique.

Camp de la Via Ferrea de Cornellà. Presència d’espectadors pericos en la grada.