dijous, 14 de desembre del 2006

L'ESPANYOL SUPERA EL TRAMIT (1-0) DAVANT L'AUSTRIA VIENA.

Quatre de quatre. L’Espanyol tanca la fase de grups, amb un ple total de victòries en la lligueta d’un grup que a priori semblava molt més complicat que el que veritablement ha estat. En un partit fluix, en el que el conjunt visitant ha tingut un parell d’ocasions, en la primera part, l’Espanyol ha manat sobre la gespa de l’Olímpic, ha disposat de moltes més ocasions per incrementar el compte final, però s’ha de dir que l’alineació que avui ha posat Valverde estava plena d’absències molt destacades, i a més ha fet jugar una estona a homes com Julián i Ángel, del filial perico, a més de la tornada de David García, que no ha estat molt afortunat i s’ha vist encara falto de ritme.

A excepció de Rufete (que segueix confiant Valverde amb ell), i de Riera (no pot jugar el diumenge per complir el segon partit de sanció), ha alineat el “Txingurri” a tots els que no seran amb tota seguretat titulars el proper partit davant el Real Madrid.

Han tingut que passar vint minuts per que el poc públic que s’ha donat cita a l’Estadi, veiés alguna jugada de perill. Rufete centra i Coro remata dins l’àrea petita, però el porter austríac rebutja, i la pilota queda morta en la frontal després, i amb tota la porta per davant, Ito remata fora. Dos minuts després una centrada de Velasco, per molt poc no pot ser rematada ni per Coro ni per Pandiani. Al minut 25, una falta que bota el conjunt vienès, i mentre els jugadors pericos demanen fora de joc, Wolfgang Mair agafa la pilota tot sol, i no pot rematar per que s’entreté, i Hannes Aigner que replega el rebuig llença fora tan malament com pot, desaprofitant una gran ocasió de gol. En el 29, un contracop molt perillós amb superioritat del conjunt austríac, acaba amb un desafortunat remat del polonès Sebastian Mila.

Pandiani es a punt de rematar una centrada de Riera. Coro llença a la tanca una falta des de la frontal. Gorka atura en dos cops una centrada de Andreas Lasnik, i una jugada en la que Pandiani li roba la cartera a un defensa visitant, però el seu fort xut s’estavella en el cos de Safar, es tot el bagatge ofensiu d’uns i d’altres en una molt dolenta primera part.

En la segona Ángel ha substituït Fredson i als cinc minuts de la represa, Julián ha fet lo propi amb Rufete. Al segon temps, l’Espanyol ha tingut molta més profunditat, ha gaudit de moltes més ocasions, i s’ha fet mereixedor de la victòria davant un bastant fluix cuer de la lliga austríaca. Ni Pandiani, ni Ito, aprofiten les ocasions que disposen en els primers minuts, pero en el 57’, una obertura de Ito a banda esquerra, on Riera col·loca una mil·limètrica centrada al cap de Walter Pandiani, que no desaprofita per fer pujar el primer i únic gol del partit.

Ángel ha estat a punt de marcar en el seu debut, quan després d’una bona jugada individual de Coro, davant la sortida del meta visitant ha aixecat l’esfèrica per sobre, però l’ha tret un defensa. El mateix Coro , no ha pogut rematar al quedar-se sense angle en una internada que s’ha desfet de dos contraris. Pandiani ha pogut fer el segon, i també de cap, al rematar fora per molt poc una bona centrada per banda esquerra.

Però ha estat Riera qui ha gaudit de l’ocasió més clara de tota la segona part: Centrada de Velasco, i tot sol remata amb el cap fora, quan el més fàcil semblava ficar-la dins de la porteria de Szabolcs Safar, el meta hongarès del Austria Viena. Una jugada entre Riera i Coro acaba amb el xut del primer desviat per sobre el travesser. Lasnik i Pichlmann ho intenten però la primera queda invalidada per fora de joc, a més que no havia arribat a pogué rematar el davanter Wallner, i en la segona ocasió es Gorka qui atura sense excessius problemes. Trets de Julián i de Velasco que no obtenen el fruit desitjat, i varies accions individuals de Coro i Riera, que en els metres finals no acaben de fructificar.

I el partit s’acabà per que tampoc donava per més. L’Espanyol ha complert el tràmit, de la millor manera possible, es a dir, sense corre riscos innecessaris, guanyant encara que sigui per la mínima, i tenint ocasions malgrat no s’hagin transformat. Ara, a esperar el sorteig... i diumenge, el Real Madrid. A partir d’aquest obstacle, si es pot salvar i superar, tindrem permès somiar.


Fitxa Tècnica
RCD Espanyol: Gorka (7), Velasco(6), David García (4) Chica (7), Lacruz (5), Sergio Sánchez (5), Fredson (5) (Ángel 46’) (5), Rufete (4) (Julián 51’) (7), Ito (5), Coro(7), Riera (7), Pandiani (8)

FK Austria V.; Safar, Tokic, Florian Metz, Ertl, Madl, Lasnik, Jocelyn Blanchard, Kiesenebner, Mila (Wallner 63’), Mair (Maicon dos Santos 80’), Ainer (Pichlmann 71’)

Gol: 1-0 Pandiani 57’

Àrbitre: Krzysztof Slupik. Targes grogues a Tokic (77’) i a Lasnic (83’)

Estadi Olímpic Lluís Companys. 5.580 espectadors per veure l’últim partit de la lligueta de la fase de grups de la Copa de la UEFA. Un grupet de seguidors austríacs donant ambient i animant al seu equip en un partit molt fred, ja no sol per la climatologia si no per l’aspecte que presentava les grades despoblades. El conjunt perico acaba en primer lloc i s’enfrontarà a un tercer. Ajax i Zulte seran els altres dos equips classificats per els setzens de final.


El millor del partit: WALTER PANDIANI. No només ha sigut el que amb el seu gol ha donat la victòria, en un fluix partit, si no que a més a lluitat, ha presionat en tot moment la sortida de la pilota del rival, i s’ha agafat seriosament el partit, com en totes les ocasions que ha sortit aquesta temporada, gairebé sempre ha marcat. Ja ha igualat el record d'Antoni Camps en competició europea.


fotos: josep maria.



S E N T I M E N T P E R I C O . C O M