dilluns, 1 de juny del 2015

LA GPE MANIGUA COMMEMORA ELS SEUS 60 ANYS

Nascuda de la delegació de la Penya Blanc-i-Blava de Gràcia (Delegació núm.4 fundada en 1954), la Penya Deportiva Espanyolista es va crear en 1955 independitzant-se amb estatuts propis.  Atès que les delegacions n1 (L’Hospitalet), 2 (Cornellà), 3 (Sant Andreu) han desaparegut o no han tingut continuïtat (l’actual de Sant Andreu és de 2002 i la de Cornellà de 1982), la GPE Manigua és la segona més antiga després de la Penya Espanyolista Central, anomenant-se ja en el gener de 1954 en el llibre d’Actes de l’esmentada penya degana.  

El 21 de maig de 1960 es va fusionar amb la Penya Deportiva Manigua,  creant la Gran Penya Espanyolista Manigua.  La Penya Deportiva Espanyolista  es trobava situada la seva seu social a la travessia de Sant Antoni, 12, mentre que la Penya Deportiva Manigua al carrer Gran de Gracia, n.81.  Amb la fusió, el primer president va ser Jaume Massagué i Mateu i es va traslladar la seva seu social al Carrer Gran de Gràcia n. 69 de Barcelona.

El nom de  “Manigua” ve del setmanari humorístic “El Xut” quan als anys vint va denominar “Manigua” (recordant a la malesa cubana) a la zona on es va construir l’Estadi de la Carretera de Sarrià, per les palmeres i frondosa vegetació que envoltava el camp del RCD Espanyol.

En el transcurs de la seva dilatada història ha tingut la seva seu social a la Rambla de Catalunya 70, al Carrer Còrsega 414, a la Via Agusta 92 i al carrer Desfar 25-27. Actualment es troba al Carrer del Rossellò 501 de Barcelona.   Els seus presidents fins les hores han sigut: Jaume Massagué Mateu, Emili Salellas Ribera, Miquel Bieto Fortuny, Santiago Ferré Feriols, Alfons Puche Amigues, Fco.Javier Fernández Abajo, Martín Cañadas Ramírez, Jordi Llopis Bosch i Daniel Bosch Pascual.            


ACTE CENTRAL DEL 60è ANIVERSARI



DINAR DE GERMANOR

Aquest diumenge a l’Hotel Hesperia Mar, tindrà lloc el dinar de germanor dels actes commemoratius d’aquest seixantè aniversari.  El menú de l’àpat serà el següent:

Aperitiu taula (30 euros):
  • Sortit d’Ibèrics i formatges del país amb pa amb tomàquet / Torrades d’anxoves del Cantàbric amb alfàbrega i olivada / Pasta fullada de crema de formatge i fumats / Chapapizza de tomàquet, mozarella i tomàquet cherry / Croquetes casolanes de pernil i foie / Bunyols de bacallà / Brotxeta de pop a la gallega.
  • Secret ibèric a la mostassa antiga amb patates, carbassó i tomàquet
  • Pastís aniversari Selva Negra
  • Vi negre Nuviana Cabernet Sauvignon / Vi blanc Nuviana Chardonnay / Copa de cava Codorniu Brut nature / Refrescos / Cerveses i aigües minerals / Cafès i infusions
Menú infantil 13€ (fins 12 anys):
  • Aperitiu taula / Canelons casolans / Pastís aniversari Selva Megra / Aigües i refrescos.

DIADA DE FINAL DE TEMPORADA



El dissabte 20 i diumenge 21 de juny, tindrà lloc al Camp Mpal. de la Vall d’Hebron la Diada de Final de Temporada del Futbol Base de la GPE Manigua, que al marge del seu 60è aniversari, es dona la circumstància que també compleix anys: 40.  Com ve sent tradicional, aquesta ambaixada espanyolista amb equips federats de futbol base, acomiadarà la temporada amb la disputa de diversos tornejos i partits amistosos, en el que destaca el que jugarà el Juvenil “A” de la GPE Manigua, amb el Cadet “A” del RCD Espanyol com a cloenda de la temporada i emmarcat dins els actes d’aquests aniversaris.


Els partits que es jugaran el dissabte dia 20 son els següents:


  • 9:00h. Quadrangular de Prebenjamins: Bon Pastor- Gavà Mar – Manigua “A” i “B”
  • 10:10h. Quadrangular de Benjamins: Horta U.At. – Almeda CD – Manigua “A” i B”
  • 11:25h. Quadrangular d’alevins: Singuerlín CF -  Almeda CD – Manigua “A” i “B”
  • 12:50h. Quadrangular d’infantils: UD Cornellà – Arrabal Calaf – Manigua “A” i “B”
  • 16:00h. Amistós: Arrabal-Calaf – GPE Manigua Juvenil “B”.
El diumenge 21 de juny es disputaran els següents partits:       
  • 10:00h. Triangular de Cadets: Arrabal-Calaf – Manigua “A” i “B”.
  • 12:30h. Amistós Juvenil: RCD Espanyol  - GPE Manigua Juvenil “A”.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M