EL JUVENIL ES COMPLICA TAMBÉ LA COPA (1-1)

El Valencia un conjunt molt dur i sòlid
Nens en la tribuna de Sadrià
Moment del joc
Només Xavi ha vist porta
Un fet curiós; la pluja ha allunyat als seguidors de la "Penya del Llanto" buscant un lloc protegit de la pluja. Es podría dir allò de ... "¿Donde estan... que no se ven...?"

L’Espanyol no ha pogut superar al Valencia CF, i gràcies al gol de Xavi, i a l’encert del meta Isaac en varis contracops visitants han fet que l’Espanyol hagi al menys arreglat quelcom el resultat que al principi de la primera part registrava el marcador, i tal com evolucionava el joc podia haver sigut molt pitjor.

El Valencia s’ha mostrat com un conjunt molt fort, dur sense contemplacions, ben col·locat en el camp, i amb molta perillositat als contracops. Oscar Perarnau ha comptat amb les baixes d’Oscar Reyes i Juanjo, dos homes fonamentals a l’esquema del juvenil, ja que estan convocats amb el b, per pal·liar les quantioses baixes que té el filial espanyolista.

Les dues primeres ocasions han estat per el conjunt visitant, que ha demostrat que el títol que va aconseguir a Antequera no va ser per casualitat: Isaac salva al minut nou, el gol davant el remat de Moraga que es trobava sol. Al quart d’hora, una jugada en la que el meta perico, rebutja com pot el tret de Moraga, la pilota queda curta i remata amb tota la porteria Olcina, però treu en dues ocasions després de rebots, Víctor Ruíz que allunya a la segona vegada el perill.

Un minut després l’Espanyol dona senyals de vida després d’un començament molt
decebedor. Xavi i Quique no poden aprofitar una bona ocasió que acaba amb el llançament molt defectuós d’aquest darrer. Jesús Berrocal connecta un fort tret des de l’esquerra que surt fregant el pal esquer de la porteria visitant, constituint el primer ensurt seriós que se’n portava el Valencia que ha controlat molt bé aquesta primera meitat del primer temps.

Xavi no ha aprofitat l’ocasió quan ha rebut una passada en profunditat i tot sol, no ha fet un bon control, i la sortida de Salva ha frustrat el que el menut extrem perico pogués rematar en condicions. Guillem Savall tampoc ha estat encertat en rematar molt fluix de cap, a les mans del meta ché.

L’Espanyol en aquesta fase es havia fet amb el domini del centre del camp i començaba a arribar a les immediacions de l’àrea valencianista, però els davanters espanyolistes i en especial Quique no han tingut una bona tarda. Precisament Quique desaprofita una pilota que després de ser centrada per Ricard, banda dreta, es amortida per Gerard Rovira i li cau al davanter centre, però el seu remat surt fora incomprensiblement.

En els darrers minuts, Quique de nou, tindrà altre vegada una ocasió per marcar però el seu remat pentinant l’esfèrica surt fregant el pal esquer.

La segona part, el partit comença de la pitjor manera; falta directa sobre la porteria d’Isaac que ha executat magistralment el mig centre Timor, aconseguint un autèntic gol que s’ha colat sense que l’estirada del meta espanyolista pogués evitar-ho.

Cal dir que el conjunt valencià, s’ha mostrat en tot moment molt expeditiu, i en moltes ocasions excedint-se al límit del reglament, amb molta duresa davant la passivitat arbitral.

El Valencia ha pogut sentenciar l’eliminatòria en varies jugades que no ha sabut aprofitar en els següents minuts; Ximo Navarro cedeix a Olcina i aquest rebent i encarant a Isaac, remata a boca de gol, i el porter perico rebutja anant l’esfèrica al pal dret de la seva porteria. El defensa Arturo també ha rematat amb tot a favor, i un cop més Isaac s’ha lluït refusant la pilota. La tercera jugada en la que el conjunt che, ha pogut sentenciar ha estat un clar fora de joc no xiulat per el línier en el que Isaac ha cobert en el un contra un davant el jugador visitant i el remat ha sortit fora a molt poc del pal dret.

I quant més semblava que era a prop el 0-2, en jugada d’atac local per la dreta ha arribat la centrada i Xavi donant-se mitja volta ha engaltat un xut creuat que s’ha colat al fons de la porteria de Salva. Era l’empat, i tot que és un resultat molt dolent, encara no hi ha rés perdut, tot i que molt tindrà que millorar aquest Espanyol si vol a la tercera ocasió, vèncer a aquest gran Valencia juvenil.

Jesús ha rematat instants després molt malament a les mans del porter, una ocasió immillorable per donar-hi la volta al marcador. Però aquest ja no s’ha mogut més, i als instants finals Víctor Ruíz en una falta a favor de l’Espanyol no sabem que ha passat, haurà dit rés de maco al col·legiat i l’ha mostrat targeta vermella directa. Eren els instants finals i el marcador ja no s’ha mogut.

A Paterna, s’haurà de marcar si es vol passar l’eliminatòria, després dels darrers fracassos a aquesta competició davant Real Mallorca i Real Zaragoza les últimes dues temporades.

RCD Espanyol: Isaac, Ricard, Guille, Victor, Javi Cantero, Albert (Jesús García), Xavi, (Fran), Carlos Ruiz, Quique, Jesús Berrocal, Gerard Rovira.(Saadik)

Valencia CF. Salva, Alexis, Gimeno, Lillo, Arturo, Marc (Yago), Ximo Navarro (Juan Carlos), Timor, Pierrich, Olcina (Dani Galán), Moraga (Enrique)

Àrbitre; Rebollo López. Ha mostrat targetes grogues a Marc i a Timor en la mateixa jugada m. 18, Enrique, i a Saddik per part blanc i blava a part d’expulsar amb targeta vermella directa a Víctor Ruíz m. 87

Gols: 0-1 Timor, m. 49, 1-1 Xavi m. 66.

Incidències. Partit corresponent a l’anada dels vuitens de final de la Copa del Rei. Primera part passada per aigua. L'encontre ha començat amb un retard de més de quinze minuts per retard dels integrants del trio arbitral.