diumenge, 6 de maig del 2007

EL FEMENÍ CAU AMB ESTRÈPIT (3-5) I REGALA LA SUPERLLIGA A LES BASQUES


El RCD Espanyol Femení ha tornat a desaprofitar l’ensopegada del seu rival basc que ha empatat amb el Torrejón a zero, i ha perdut estrepitosament davant un Rayo Vallecano molt superior en el partit d’avui, i que ha deixat en evidència a tota la defensa espanyolista des del principi a la fi de l’encontre.

Profunda reflexió
S’haurà d’examinar en profunditat quines han estat les veritables raons per les que un equip que estava en ratxa, golejant en els darrers encontres ha sucumbit en els dos darrers encontres fent un sol punt de sis possibles i donant la mala imatge que avui ha exhibit al camp principal de la Ciutat Esportiva. Evidentment el tema dels tres punts del CSDD, la manera de produir-se aquesta resolució, el moment, i la repercussió de la mateixa ha pogut influir i potser bastant, però bastarà saber si hi ha quelcom més...

El Rayo ja s’ha avançat només ha sortit.
De fet el partit ha començat ja de la pitjor manera. El Rayo ja al primer minut ha arribat amb molt perill a la porteria espanyolista, Marieta cedeix a Natalia i la rematada dins l’àrea d’aquesta ha obligat a Cristina a lluir-se rebutjant a còrner. La segona arribada ha estat un tret al minut tres, que s’ha colat el llançament de Natalia per l’escaire sense que Cristina pogués fer rés.

Reacció ... Un miratge
Sara Serna no ha arribat dins l’àrea petita a rematar una centrada d’Adriana. Però uns minuts després, l’Espanyol mitjançant Carol posa les taules en el marcador; Adriana centra per la dreta, Cubí controla, baixa la pilota i cedeix per que Carol ficant la cama lo just, marqui el primer. Només un minut després, Marta Cubí obre molt be a la dreta on Adriana se’n va, progressa , retalla a la seva perseguidora en comptes de xutar, i quan troba forat engalta un xut creuat que dona la volta al resultat.

S’imposa la dura realitat
Però com si es tractés d’un miratge, el Rayo de seguida s’ha tornat a fer amb les brides del partit; Obertura a dreta on Marieta es trobava en posició més que dubtosa i el seu xut encarant a Cristina, s’estavella al pal i posteriorment allunya el perill Carol a còrner. Aquest es treu per cantó esquer de l’atac rayista i Natalia remata de cap davant la passivitat defensiva, i Carol s’introdueix dins la porteria i de nou, la igualada en el marcador.

Marta Cubí no encerta en dues ocasions amb el fons de la porteria. En una remata molt malament per sobre del travesser molt desviat i en l’altre s’entreté massa i dona temps a la defensa. Mentre, cada atac del Rayo és veritable perill. Cristina surt rebutjant amb el peu, però el seu refús queda curt, talla amb el cap una atacant i acrobàticament d’esquenes i sense deixar botar Natalia de Pablos remata aprofitant l’absència de Cristina en el marc. La pilota surt fregant el pal.

L’Espanyol tímidament ho intenta
Noemí amb un xut que s’estavella a una jugadora visitant, Melisa, i Cubí que ha rebut de Sara perfectament en un bon contracop, i davant la sortida fora de l’àrea de la meta visitant, intenta elevar-li per sobre l’esfèrica però surt desviada, quant tenia tota la porta buida.

Altre cop, el Rayo per davant
Errada de Marta Torrejón, li roba la cartera en la banda dreta la jugadora Natalia, arriba a línia de fons, passi de la mort, i Marina remata al travesser però la pilota acaba entrant. 2-3... i s’ha arriba al descans.

La segona part, la que tenia que ser la reacció del conjunt blanc i blau ha estat un autèntic suplici per tots els que ens hem trobat a la Ciutat Esportiva veient l’encontre. Els minuts passaven, l’Athletic no guanyava i l’Espanyol en comptes de donar-li la volta al resultat, s’ha anat enfonsant de manera totalment incomprensible.

La sentència
La segona part ha començat amb un remat d’Adriana alt. Al minut 3, Mónica en altre jugada en la que la defensa perica ha brillat per la seva absència, ha rematat a plaer fent pujar el 2-4 que semblava definitiu. Natalia ha estat a punt d’incrementar el compte, rematant al travesser de Cristina, pocs instants després. Però Raquel Cabezón llençant una falta directa bombejada, ha sorprès a tothom, i s’ha colat ajustada al travesser, significant el 3-4, que tornava l’esperança a les blanc i blaves.

Impotència fins el final
La jugada més clara ha estat una centrada de Ane, i marta Cubí ha rematat de cap, fregant el pal.
Tot la resta de l’encontre ha estat un volgué però no pogué. Santy Fernández ha mogut la banqueta llavors, substituint a una desconeguda Anne Bergara (que com moltes jugadores han fet avui el pitjor partit de molt de temps), per Lara, però no ha canviat en absolut la decoració. El Rayo s’ha defensat be, i cada cop que ha sortit amb pilota controlada s’ha plantat amb una facilitat sorprenent davant les immediacions de Cristina.


El col·legiat protagonista
Marta Cubí en el 28 de la segona, supera a la Aída, i aquesta la derriba fora de l’àrea. L’àrbitre li perdona la targeta vermella, quan la davantera perica era a punt de marcar ja que ho tenia tot a favor sense portera i amb bastant angle. Per tant era una jugada manifesta de gol.
Altre jugada polèmica han estat unes descarades mans de la lateral esquerrana del Rayo, tot i que aquí ja tinc moltes dubtes de si era fora de l’àrea. Amb tot el col·legiat no ha assenyalat rés, quan les mans eren ben clares.

L’Espanyol perdona i...
La gran ocasió ha estat per Marta Cubí; centrada de Chola per l’esquerra i tota sola, la davantera perica remata fora de cap, quan tenia tota la porteria i tot a favor.
Mentre, el Rayo anava de tant en tant donant algun que altre ensurt. Com Natalia de Pablos que ha estat un veritable malson i Cristina ha fet una gran intervenció evitant el cinquè.
En altre jugada embolicada, amb refús de la portera visitant i varis rebots, li ha caigut morta la pilota a Sara i amb tota la porteria ha xutat als núvols davant la desesperació de tota la graderia.

En contracop el Rayo, fa pujar el cinquè al marcador
Una falta treta per Noemí ha estat treta a còrner per la portera del Rayo, sent ja pràcticament la darrera ocasió del femení. I en altre contracop, el conjunt madrileny anota el cinquè i dona categoria d’estrèpit a la derrota del femení, en un partit que en cas de victòria hagués significat el títol.

Decepció i a fer una profunda reflexió
Al final, cares llargues, llàgrimes en moltes jugadores, ambient decebedor entre el públic que en tot moment ha animat a l’equip, i a partir de demà, intentar esbrinar els motius d’aquesta davallada, ja que l’equip s’haurà de centrar després en la disputa de la Copa de la Reina.

Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Cristina; Ane (Lara, m. 63), Marta Torrejón, Míriam, Chola, Carol, (Roció m. 86), Noemí, Raquel Cabezón, Adriana, Marta Cubí, Sara.

Rayo Vallecano; Aída, Pili, Marieta, Chabe, Mónica (Anita, m. 75), Pacheco, Mari Paz Azagra, Melissa, Keka (Vero, m. 86), Marina, Natalia.

Gols; 0-1 Natalia, m.3, 1-1 Carol, m. 9, 2-1 Adriana, m. 10, 2-2 Carol pp, m.14, 2-3 Marina, m. 32, 2-4 Mónica m. 49, 3-4 Raquel Cabezón, m. 51 3-5 Anita , m. 94

Àrbitre; Aguilera Hernando. Malament. En les jugades polèmiques ha perjudicat sensiblement al conjunt perico, tot i que no és culpable de que l’Espanyol encaixi cinc gols en el seu camp, el dia que s’està jugant el desenllaç de la Superlliga. Targes grogues a Aida (tenia que ser vermella), i abans a Mari Paz Azagra.

Incidències: Darrer partit d’aquesta esperpèntica Superlliga que entre uns i altres encara donarà que parlar. Camp principal de la Ciutat Esportiva de Sadrià. Partit ofert amb diferit per la Televisió de Catalunya. A la fi, per no aprofitar les punxades de l’Athletic, els tres punts de Puebla famosos decideixen (o decidiran) el títol.





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M