diumenge, 6 de maig del 2007

ESPANYOL 2 ATLÉTICO DE MADRID 1

Victòria davant l’Atlético de Madrid
L’equip d’Ernesto Valverde ha assolit una victòria moral important cara a seguir creixent com equip i donar una satisfacció al públic que ha assistit a l’Olímpic, malgrat que tothom pensi ja en la final de Glasgow.

D’entrada dir que ha sortit com a titular Ángel i junt amb Moha ha estat dels millors de l’encontre. Els primers vint minuts del conjunt blanc i blau han estat molt bons. Movent be la pilota, arribant a dominar com a pocs partits el mig del camp i transformant en gol el primer atac seriós que ha disposat.

Moha avança al conjunt perico
Minut nou; Paret entre Ángel i Pandiani i el de la pedrera obre a la dreta a Rufete que centra passat i de volea Moha xuta creuat, aconseguint el primer gol del partit.

L’Atlético no ha arribat amb perill fins el minut dotze, en que Kameni ha aturat amb dos temps un remat del Kun Agüero. Sobre el primer quart d’hora, autèntica jugada de pissarra del RCD Espanyol: jugada d’atac en que acaba Luis cedint a Rufete i aquest centre per que Pandiani remati engaltant un fort xut però l’esfèrica surt fora fregant el pal esquer de la porteria de Pichu.

El conjunt matalasser passa a dominar lleugerament el joc
La segona meitat del primer temps, l’Espanyol ha passat de dominador a dominat, i els madrilenys han avançat poc a poc línies, i s’han mostrat quelcom més ofensius, tot i que el perill que han portat a les immediacions de Kameni ha estat molt feble. Mista ha xutat per sobre el travesser, Agüero després d’una pilota perduda per Jarque, xuta des de la frontal però el camerunès que s’ha mostrat molt segur avui, ha aturat la rematada.

Lacruz que ha tornat a fer un bon partit, mostrant-se molt eficient en les tasques defensives s’ha avançat miraculosament refusant l’esfèrica quan Mista ja es disposava a afusellar a Kameni.

Una segona part, en la que el “Rifle” Pandiani ha sentenciat
La segona part ha estat molt ensopida durant els vint primers minuts. Aguirre ha introduït canvis, i ha alineat a Petrov i a Maxi (el del “trampolín”), en comptes de Perea i Pernía. L’Espanyol s’ha defensat molt be, i en poques ocasions l’Atlético ha portat perill a l’àrea de Kameni.

Moha hagués pogut sentenciar, després d’una bona jugada de contracop en la que Luis ha passat al desmarc i el jugador marroquí ha penetrat molt be i ha engaltat un fort xut que ha sortit fregant el travesser.

Poca esportivitat
En dues jugades en les que hi havia un jugador local a terra, el conjunt matalasser ha continuat la jugada i en una d’aquestes, Kun Agüero s’ha marxat amb jugada individual per banda esquerra davant les protestes de la parròquia blanc i blava. Al final la jugada no ha tingut conseqüències, però ha incidit en creat un ambient molt tens i enrarit i al final, ha fet que algun jugador com és el cas del mig Ito des de la banqueta recriminés les accions dels visitants, i el col·legiat l’expulsés amb vermella directa (veure apartat àrbitre, les paraules que ha fet constar en acta).

Surt Coro
Valverde ha donat entrada a Coro en detriment de Moha que ha acabat lesionat i el propi jugador des de terra ha demanat a la banqueta el canvi. La sortida del de Banyoles ha revolucionat quelcom el partit, ha donat més velocitat, i s’ha vist afavorit per que l’Atlético ha tingut que obrir-se cada cop més amb el pas dels minuts.

La sentència
Minut 74; pilota que talla Ángel, passa a Pandiani que cedeix en profunditat a Coro, aquest s’endinsa, centra, la pilota es rebutjada erràticament per Pichu 8jugada similar al gol de Coro en Bremen) i en darrera instància Pandiani remata a boca de canó, fent el segon.

Julián surt en el lloc de Luis, i una ràpida jugada de Coro, habilita al extremeny que de primera li torna a Coro, però aquest s’entreté massa a l’hora de culminar la jugada i desaprofita l’ocasió. Julián torna a recuperar una pilota, passada a Rufete però la centrada li surt massa passada.

Kameni ha sortit i amb encert, fora de l’àrea “ha fer de jugador” i se n’ha sortit prou be, malgrat posar “l’ai” en el cos al públic. Altre intervenció molt bona del camerunès ha estat quan s’ha llençat als peus d’Agüero quan aquest es disposava a culminar una jugada molt perillosa.

Emoció als darrers moments
Pandiani no ha sabut definir un contracop en el que el gol era el més fàcil, i en el temps d’afegit Petrov, ha aprofitat una centrada passada al segon pal on es trobava lliure de marca i ha reduït distàncies en el marcador. Ja no quedava pràcticament temps per més, però Coro en la línia de fons ha penetrat i ha estat objecte d’un clar penal, just en el mateix moment que Borbalán ha aprofitat per assenyalat la fi del encontre.

Fitxa Tècnica.
RCD Espanyol: Kameni (8), Zabaleta (7) (David García, m. 87),Chica (7),Lacruz (8), Jarque (6), Moisés (6), Ángel (8) ,Rufete (8), Moha (8) (Coro, m. 67) (7), Luis García (6) (Julián, m. 75) (7) Pandiani (7)

At. Madrid; Pichu, Galletti, Antonio López, Pernia (Petrov, m. 45), Pablo, Perea (Maxi, m. 46), Eller, Jurado, Costinha (Maniche, m. 75), Agüero, Mista

Àrbitre; David Fernández Borbalán, comitè andalús. Ha mostrat targetes grogues a Pernia (m. 7), Pablo (m. 40), Zabaleta (m. 42), Rufete (m. 61), Antonio López (m. 77) i ha expulsat amb vermella directa al suplent Ito (m. 62), per proferir insults a un jugador matalasser des de la banqueta. "le vas a pegar, me cago en tu puta madre", repetit en dues ocasions segons el col·legiat. Per cert, que un dels jutges auxiliars, s’ha lesionat i ha tingut que ser substituït per el quart àrbitre.

Gols: 1-0 Moha, m. 9, 2-0 Pandiani, m. 74, 2-1 Petrov, m, 91

Incidències: Estadi Olímpic de Montjuïc. 20.450 espectadors. Força calor tot i començar en a les 19:00 hores. L’equip ovacionat per arribar a la final de la Copa de la Uefa. A la mitja part s’ha rendit homenatge als tres equips del futbol base que en les darreres dates s’han proclamat campions de lliga: Cadet B, Infantil B, i Prebenjamí.

El millor del partit; Ángel. El jove jugador del filial perico s’ha mostrat en tot moment amb una solidesa, amb un caràcter propi dels jugadors més experimentats de l’equip. Ha lluitat i si be no fa les dues assistències magistrals d’altre que sabem, tampoc erra divuit de vint passades. Els joves de la pedrera son els que han donat l’empenta i l’ànima a aquest equip. Moisés, Torrejón, Chica, Jarque, Coro, Julián... I un deu a Valverde per que ha sigut un tècnic valent que ha confiat amb ells, i els èxits aquí estan.