dilluns, 30 d’abril del 2007

AMB LA MENT POSADA EN BREMEN (3-1)

Partit condicionat per les baixes i per la situació en la que es troba l’Espanyol en la classificació on ja pràcticament no es juga rés, allunyat de la setena plaça que donarà dret a jugar la UEFA i molt lluny dels llocs de descens, i amb la mirada posada amb el partit del dijous a Bremen on miraran de mantenir i fer bo el resultat conquerit en l’anda i ficar el cap en la final de la Copa de la UEFA.

A més de les baixes de Tamudo, Ivan de la Peña, i de Luis García i Pandiani per targes, s’ha de dir que en els primers compassos del partit, Serràn que jugava el seu segon partit com a titular, ha tingut que ser substituït per problemes físics, i posteriorment Jônatas també ha causat baixa i ha ocupat el seu lloc Julián.

Sense davanter centre nat, Coro ha ocupat el lloc més avançat: L’Espanyol a la primera part ha mirat de conservar l’empat a zero, amb molta sort, amb les envestides del conjunt andalús. En varies ocasions els de Juande Ramos han pogut avançar-se en el marcador, però unes per es desencert, el pal de la porteria de Kameni, i alguna que altre intervenció del camerunès ha pogut el conjunt d’Ernesto Valverde mantenir el resultat inicial.

De fet només començar, Dragutinovic ja ha estavellat l’esfèrica al travesser de la porteria defensada per Kameni. Kerzhakov i Chevanton en més d’una ocasió han posat la por en el cos, d’un Espanyol que ja abans de començar l’encontre s’intuïa molt fràgil. De l’atac perico ni rastre.... Llançament fora de Riera, alguna jugada individual de Coro i res més, digne d’explicar en el primer temps. El binomi Costa-Ito no ha funcionat en cap moment.


Molt desconnectats de l’encontre han estat els pocs titulars que han fet acte de presència en el Sánchez Pizjuan de Sevilla, pensant més en que l’encontre era un tràmit abans del decisiu del dijous. No obstant han mirat sempre al menys de no sortir amb un resultat massa fort i han lluitat per reduir distàncies quan el Sevilla es marxava amb dos de diferència.

En la segona part, amb els gols del Sevilla, el primer després d’una indecisió de Zabaleta que no allunya l’esfèrica i de Kameni, i el segon amb una jugada polèmica on Chevanton des de terra es recolza amb la ma abans de xutar, davant la passivitat de la defensa i meta pericos (tant Jarque com Torrejón arriben tard a la jugada i només Zabaleta lluita per evitar-lo), l’Espanyol ha intentat mirar d’ escurçar distàncies i ho ha aconseguit amb una gran passada de Julián que Ferran Corominas ha sabut transformar amb una gran definició.

Quan més l’Espanyol estava connectat a l’encontre, e inclòs Torrejón ha pogut donat un ensurt al rematar de cap una centrada d’un servei de cantonada fet efectiu per Coro, ha arribat el tercer del conjunt local, que ha acabat amb les poques esperances dels de Valverde per fer quelcom de positiu en un encontre que de ben segur si haguessin pogut eliminar-lo de l’agenda ho haguessin fet ben gustosos.

Tampoc en el tercer ha estat massa encertat Kameni, ni la defensa espanyolista, Palanca que ha sortit per un desconegut Riera ha pogut retallar les diferències, però el seu remat ha estat interceptat i ha sortit a còrner la pilota molt a prop del pal esquer de la porteria defensada per Palop.

Partit sense història, de tràmit per el conjunt de Valverde, i en el horitzó la cita amb la tornada de la semifinal europea.

Fitxa Tècnica
Sevilla FC: Palop, David, Dani Alves, Chevanton, Poulsesn, Kerzhakov (Alfaro, min.63), Jesús Navas (Renato, min.73), Puerta, Dragutinovic, Aitor Ocio, Maresca (Martí, min.63)

RCD Espanyol: Kameni (4), Zabaleta (5) Velasco (5), Torrejón(4), Serran (Jarque, min.5) (4), Costa (4), Ito (3), Jônatas (Julián, min.23) (5), Riera (5)(Palanca, min.67) (5), Rufete (3) i Coro (6)

Àrbitre: Carlos Velasco Carballo. Targes grogues per part de l'Espanyol a Rufete (min.13) a Ito (min.19), i a Zabaleta (min.78) i per part local a Dani Alves (min.14)

Gols: Puerta (min.51, 1-0), Chevanton (min.52, 2-0), Coro (min. 55, 2-1), Martí (min.74, 3-1)

El millor de l’encontre: Difícil triar algun, però per sobre de alguns detalls de Julián, la lluita de Zabaleta i poc més, em de celebrar que Ferran Corominas torni a recuperar el seu olfacte golejador.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M