dilluns, 4 de juliol del 2011

L'INFANTIL, 4rt. A LA SANT GABRIEL CUP FEMENINA

SANT GABRIEL CUP FEMENINA (1a. PART. CATEGORIA INFANTIL)




Renyides també amb els penals.

L’equip Infantil Femení del RCD Espanyol (amb jugadores del Infantil A i B) va disputar la Sant Gabriel Cup Femenina en la modalitat de futbol 11 (en les competicions oficials ho fa amb futbol-7) finalitzant en quarta posició.

D’autèntic infortuni cal qualificar el desenllaç de la semifinal que el va enfrontar al CE Sabadell i on després de finalitzar l’encontre amb empat a un gol, va ser necessari desempatar des del punt de penal, i cap dels dos equips semblava donar el seu braç a torçar fins que es van llençar una trentena de penals entre ambdós conjunts sent finalment el triomf per l’equip arlequinat.

A l’altre semifinal, també els penals van decidir que el FC Barcelona quedés eliminat i l’Olimpique de Lyon, accedís a la final, després d’arribar-se a la fi del partit amb idèntics guarismes.

















(Mpal. José Luis Ruiz Casado, Sant Adrià del Besós: Josep María)




RCD Espanyol Infantil Femení: 0 – FC Barcelona: 2



En la final de consolació arribaven Espanyol i Barcelona enfrontant-se ja per quarta vegada amb el pronòstic favorable a les barcelonistes tenint en compta que en les dues ocasions que van mesurar les seves forces en el campionat complementari i en la final del Campionat de Catalunya el triomf va somriure a les barcelonistes.

I tractant-se de futbol onze i no de futbol set, semblava que el guió dels darrers enfrontaments havia variat substancialment. El joc era més igualat i en tot el primer temps cap dels dos equips es va imposar clarament a l’altre i on les línies defensives van superar als atacs contraris.



La jugada clau del partit.


Transcorria encara el primer temps quan una pilota en profunditat que trencant la línia de cobertura culer, l’Espanyol eleva amb una vaselina una pilota per sobre de la sortida desesperada de la portera culer, i quan la pilota mansament dubta si entrar o no dins la porteria barcelonista, la jugadora n. 8 del FC Barcelona clarament desvia amb la mà la pilota enviant per la línia de fons evitant que entri dins. La col·legiada ho veu clarament, assenyala la pena màxima i mostra la cartolina vermella a la jugadora (veure fotos) que té que abandonar el terreny de joc.

Però el que semblava que podia decidir la sort del partit va ser un greu handicap pel conjunt blanc-i-blau. Irina llença molt malament el penal, i l’atura la portera barcelonista no sol el primer tir, sinó inclòs una segona rematada (ací ja anava més forçada la jugadora espanyolista que li va venir la pilota molt a sobre no poden rematar tant bé) i es frustra la millor ocasió espanyolista.

I a sobre, jugant amb una jugadora més durant tot el segon període, l’Espanyol es va venir avall incomprensiblement. El Barcelona es va créixer i se li va posar el partit coll avall quan en el llançament d’un lliure directe a pocs metres de la frontal, va endinsar l’esfèrica dins la porteria perica, tocant la portera espanyolista amb poc encert ja que no va pogué desviar lo suficientment la bola per evitar el gol blaugrana.

El súmmum de la mala sort, va ser el segon gol blaugrana. Una indecisió dins l’àrea petita on una defensora espanyolista davant la pròpia portera, acaba introduint l’esfèrica dins la seva porteria. A partir d’aquest moment el partit ja quedava pràcticament finiquitat tot i que l’Espanyol ho va intentar amb poca confiança amb si mateix, be es veritat, fins el darrer minut de joc i que l’àrbitre va deixar sense sancionar un clar penal a l’àrea barcelonista... Total, per fallar-lo igualment, pensaria... i com ja havia exhaurit el “màxim permès” de penals al FC Barcelona en un mateix partit. El marcador ja no es va moure més, i altre cop el Barcelona Infantil Femení va superar al RCDE en aquesta categoria en la que sembla tenir la moral menjada a les blanc-i-blaves.


Arrasa el Campió d’Europa a la final. Lliurament de trofeus.




Posteriorment, es va disputar la gran final entre el CE Sabadell i l’Olimpique de Lyon. Fàcil malgrat els esforços de les arlequinades, per les franceses que van fer doblet i es van emportar els dos títols en joc. No en va, eren les divisions inferiors del vigent campió de la UEFA Women’s Champions League. Les franceses van derrotar per un clar 3-0 a les vallesanes.

Després de la final infantil, va tenir lloc l’acte de lliurament de trofeus, corresponent lògicament el més important per l’Olimpique de Lyon, el segon pel CE Sabadell, el de màxima golejadora del torneig per la basca Nahikari García del Club Añorka KKE, el de millor jugadora per la francesa Dalfine Cascarino i el de millor portera per Silvia Piñol del CE Sabadell.







Després del lliurament de trofeus, va tenir lloc un extens castell de focs artificials des de darrera la porteria que dona l’esquena a la zona de les xemeneies de FECSA.






S E N T I M E N T P E R I C O . C O M