SEMIFINAL: RCD Espanyol: 0 - Sevilla FC: 0 (1-3 pen.)

(Estadi del RCD Espanyol, Cornellà – El Prat, Baix Llobregat: Josep Maria)

RCD Espanyol Aleví “A”: 0 – Sevilla FC: 0

Als penals, se'esvaeix el somni…

El RCD Espanyol ha caigut aquest migdia a les semifinals del torneig Danone Nations Cup de futbol-9 aleví, que entre ahir i avui s’ha disputat en la seva fase final a l’Estadi del RCD Espanyol a Cornellà-El Prat. El resultat final dels quaranta minuts de joc ha estat el mateix marcador amb que s’ha iniciat l’encontre. A la tanda de penals, el Sevilla no ha errat cap llançament i s’ha classificat per la final.

A l’altre semifinal (jugada al mateix temps en l’altre meitat del terreny de joc) el Alboraya UD també ha empatat a zero gols i ha derrotat al Club Bansantander a la tanda de penals per idèntics guarismes (3-1). A la gran final, el Sevilla FC ha deixat escapar una avantatge de 2-0 aconseguida deu minuts abans de finalitzar l’encontre i ha vist com en els tres darrers minuts del matx, els valencians marcaven dos gols i forçaven la pròrroga de cinc minuts, que amb gol d’or, ha donat el triomf al quadre del Alboraya UD. Per tant el conjunt de la comarca de l’Horta Nord, serà el representant espanyol que disputarà a l’Octubre la fase final que enguany es celebrarà al Santiago Bernabeu de Madrid.

L’Espanyol que es va classificar amb problemes (va empatar als darrers moments davant la Fundación Marcet) i per culpa d’un gol en clar fora de joc de l’Alboraya UD davant la pròpia Fundació Marcet en el darrer encontre, no va pogué ser primer de grup dins d'un hipotètic triple empat . Fet (el ser segon de grup) que el va condemnar a tenir que disputar la semifinal davant el primer del grup B, el Sevilla FC, que havia comptat els seus quatre encontres disputats per victòries.

El partit davant el quadre andalús, ha començat amb domini del conjunt sevillista davant un Espanyol que esperava enrera per sortir a la contra. Les primeres ocasions de perill van ser pels andalusos que van veure com entre Alex i un defensor treien una pilota molt compromesa dins l’àrea petita. Un llançament de lliure directe buscant l’escaire de la porteria perica, surt fora. A mida que van anar passant els minuts l’Espanyol ha controlat més a un Sevilla que ha sortit molt fort.

Amb tot, l’equip que va disposar de l’ocasió més clara en un primer temps majoritàriament dominat pels andalusos, va ser el quadre de Miguel Ángel Samprón, que en un ràpid contracop que va sorprendre als blancs, va veure com la darrera passada en profunditat de Fode per Arnau la controlava el davanter centre espanyolista, i en l’u contra u davant el meta andalús, rematava creuat rebutjant el porter amb el peu. Va ser la millor ocasió espanyolista.

El Sevilla també va tenir les seves, però el desencert també va ser la nota predominat. Un davanter blanc es queda tot sol davant Alex, una mica escorat, però xuta tant mal com ha sabut per sobre el travesser molt alt i desviat. L’Espanyol tindria una ocasió en els darrers instants del primer temps en una cessió de Fode per Arnau, però no es va culminar satisfactòriament la jugada.

El Sevilla s’ha mostrat massa contundent davant la persistent permissibilitat arbitral. Inclòs en jugades en les que el davanter tenia que frenar-se o saltar, han anat al xoc amb el meta espanyolista i en moltes accions continuadament han frenat a Fode amb faltes sense cap tipus de manies davant un àrbitre que ja "apuntava clarament maneres" per pogué sumar-se a aquells que tots sabem i tenim que patir... No ha agradat gens l’actuació arbitral a la parròquia espanyolista que ocupava en aquest torneig, junt a les altres aficions presents, la grada de la zona de tribuna presidencial inferior.

El segon temps, l’Espanyol ha dominat més i no ha patit tant davant un Sevilla que ja no ha sigut l’amo i senyor a la medul·lar com en el primer temps. Joel ha tingut una clara ocasió al primer minut amb un xut llunyà que ha obligat a efectuar una gran intervenció al meta andalús enviant a còrner.

Tampoc cap dels dos equips ha estat avui inspirat en els llançaments de lliures directes al costat de la frontal. Al minut 6 del segon temps, Adrià ha salvat del gol andalús, amb una bona intervenció rebutjant l’esfèrica en una de les poques accions de perill. La darrera acció d'atac en un segon temps molt igualat ha estat pel Sevilla en una acció que ha acabat blocant la pilota Adrià en dos temps. Abans un xut que podia portar perill, s’havia marxat massa creuat. Era clarament partit d’empat a zero al imposar-se clarament les línies defensives a les d’atac.

Als penals, de nou Pol llençant el primer penal ha tornat a errar tal com va succeir al Torneig Nacional de Futbol-7 BBVA Blue de Cadis (el proper entrarà!) i aquest error ha estat definitiu ja que la tanda era només de tres penals. Els sevillistes que han llençat primer, han anotat els tres sense error, i l’Espanyol ja no ha tingut opció de llençar el seu tercer. Aquest cop els penals no han afavorit al Campió d’Espanya, i s’ha tingut que conformar amb finalitzar el torneig enfrontant-se amb el càntabre Bansantander en la lluita pel tercer i quart lloc. Però això serà una altre història i em parlarem en el següent article.

RCD Espanyol: Alex Vega, Dani Reina, Albert, Marc Llinares, Pol, Guillem, Joel, Fode i Arnau. També han jugat: Adrià, Bernils, Sergi i Joan.

Penals: 1-0: dorsal 3 Sevilla, gol; 1-0: Pol, atura el porter sevillà; 2-0: dorsal 5, gol; 2-1: Reina, gol; 3-1: dorsal 11, gol.

Incidències: Semifinals de la Danone Nations Cup Espanya, disputada a l’Estadi del RCD Espanyol amb un temps ennuvolat a primeres hores del matí per deixar pas a un cel serè i assolellat. Carlos Kameni, protagonista del torneig ha estat present sobre la gespa en mig dels nens (veure foto). Per part del club, el conseller Josep Ma. Borrell (veure foto).