divendres, 12 de juny del 2009

A CAN SALVI, DIUMENGE, LES FINALS
DELS CAMPIONATS DE CATALUNYA DE FUTBOL BASE



Aquest diumenge es disputen les finals dels respectius Campionats de Catalunya de futbol base, al Camp de futbol de Can Salvi, a Sant Andreu de la Barca.

La primera final que tindrà lloc a la matinal de diumenge serà la de categoria Aleví, entre els equips del RCD Espanyol i el FC Barcelona. El conjunt d’Albert Villarroya en l’enfrontament entre ambdós conjunts a la lliga, va perdre a Sant Joan Despi per 2-1 i va empatar 1-1 a Sadrià.


Duel d'artilleria pessada...

Anthony, feliç pel seu gol que significar l'empat davant el FCB (1-1) a Sadrià, en l'únic encontre dels sis de lliga en les tres categories que el Barça no ha pogut vèncer a l'Espanyol.

Els barcelonistes, favorits, van quedar cinc punts per sobre dels espanyolistes i no van conèixer la derrota. En aquesta fase del Campionat de Catalunya, han eliminat a Granollers (6-0), FP Sánchez Llibre (6-0) i en Semifinals, a la Damm (2-0). Per la seva part, l’Espanyol deixar fora a la FE Figueres (10-1), UE Sant Andreu (4-1), i FP Mataró (2-1). L’encontre donarà començament a les 10:15.


En categoria infantil, Espanyol i Barcelona s’han vist les cares en moltes ocasions: Començant a la final del Joan Babot (1-3), seguint en lliga (1-3 a Sadrià, 3-1 a Sant Joan Despí). El conjunt barcelonista que té com a referent al golejador Jean Marie Dongou, s’ha mostrat superior físicament i tècnicament, tot i que les diferències en cada partit s’han anat reduint.


En el Joan Babot...

A Sadrià, en encontre de lliga.


En el campionat de lliga Divisió d’Honor Infantil, els barcelonistes superaren en deu punts als de Jacint Magrinyà. En les eliminatòries del Campionat de Catalunya, el FC Barcelona ha deixat fora al Gimnàstic de Tarragona (12-1), UFB Jàbac i Terrassa (5-0) i en semifinals a la Damm (4-0). Per la seva part, l’Espanyol ha eliminat a Girona FC (4-0), CE Mercantil (2-0) i FP Sánchez Llibre en Semifinals (2-0).


En categoria Cadet, el RCD Espanyol disputarà a partir de les 19:00 hores, la final davant el FC Barcelona, que ha estat el campió també de la Divisió d’Honor en un final molt més ajustat, després que els blanc-i-blaus manessin durant bona part del campionat i inclòs gaudissin d’una renda de quatre punts, que es va esvair amb les ensopegades davant culés i Cornellà.



Els resultats en lliga van ser dues derrotes mínimes (2-1 i 0-1) en partits igualats en els que els barcelonistes van saber treure millor profit aprofitant les escasses ocasions. En el darrer compromís disputat entre ambdós conjunts, al Torneig de Lloret, Memorial Pomares, el triomf va correspondre als de Fran Navarro per 3-2.

Per arribar a la final, ambdós conjunts han tingut que eliminar als següents conjunts: El FC Barcelona, va quedar exempt en quarts al retirar-se la UE Lleida. Després va deixar fora al Mercantil (6-0), i en la semifinal a la FP Esp. Mataró (7-0). Els espanyolistes van eliminar a la FP Figueres (6-0), al CF Badalona (3-1) i a la UD Cornellà (2-1).

Darreres temporades...
Dir per últim que el balanç en els darrers anys, es clarament favorable al FC Barcelona (en la temporada 2006/07 en Canovelles 2-1 –triomf perico a la Final Infantil-), i en la darrera edició 2007/08, disputats a Vilanova del Vallès, 3-0 favorable als culés que es van endur el triomf en les tres categories.


El triomf del Infantil A 2006/07 (actual Cadet A) davant la legió camerunesa del FCB, a Canovelles, va ser el darrer triomf espanyolista.

En la temporada 2005/06 (disputada en el Narcís Sala) els pericos van conquerir les finals d’Alevins (per penals davant el FCB) i la Cadets (3-2 davant el CE L’Hospitalet que havia donat la campanada eliminant en Semifinals al FC Barcelona) i va perdre la de infantils, en la tanda de penals davant el FC Barcelona.



S E N T I M E N T P E R I C O . C O M