NO VA SER POSSIBLE
EL DOBLET A MONTMELÓ

(Camp Mpal. de Futbol de Montmeló, Vallès Oriental: Josep Maria).

RCD Espanyol: 0 – FC Barcelona: 2

El RCD Espanyol no va pogué aconseguir el títol de campió de Catalunya, en l’altre final disputada a Montmeló ahir migdia, en perdre davant el FC Barcelona per 2-0 en la categoria Juvenil-Cadet.

Triomf merescut culé
S’ha de reconèixer, que des del primer minut fins el darrer el triomf blaugrana va ser just, ja que tot i la lluita i la voluntat de les espanyolistes per intentar l’empat (el segon gol va arribar als darrers instants), la línia mitja barcelonista es va imposar clarament i molt poques pilotes en condicions van arribar a les puntes blanc-i-blaves com per aconseguir l’empat que donés la possibilitat de jugar-s’ho tot a la loteria dels penals.

Per que ja al minut 7, les barcelonistes van obrir el marcador desprès que una passada en profunditat fos aprofitada trencant la línia defensiva espanyolista, per Claudia Montagut, que supera a Mireilla Nagel.

Aquest gol donar tranquil•litat a un Barcelona molt més compacte, mentre que les espanyolistes que ja van sortir amb moltes precaucions, van anar a remolc tot el xoc.

Ocasió per empatar
Només un minut i escaig del gol blaugrana, Andrea Altmann va gaudir de l’ocasió per empatar en una de les comptades oportunitats del conjunt de Ricard Ribes al llarg del partit. La davantera espanyolista xuta quan podia haver profunditzat molt més, sent blocada l’esfèrica per la meta Desiree.

Nerea Gil, un incordi per la defensa espanyolista, se’n va per velocitat, i tota sola encarant Mireia, xuta als catorze minuts de joc, responent la portera blanc-i-blava amb una gran intervenció salvant el gol.

El segon temps, més del mateix
El Barcelona va continuar dominant el partit i el joc, i de tant en tant, gaudint d’ocasions clares de gol, que uns cops la fortuna espanyolista (xut al començament del segon temps, que surt fregant el pal, i altre jugada de Claudia, que després de marxar-se de dues defensores, xuta creuat a l’esquerra de Mireia), altres la portera espanyolista Mireia, i altres la cobertura espanyolista, eviten el segon gol que hagués decidit la final.

Així, el segon gol va sobrevolar Montmeló, en una rematada de cap de Paula Nicart a la sortida d’un servei de cantonada, sortint lleugerament per sobre el travesser, o en un llançament de Laura Gutiérrez per sobre, o en una rematada en la que en dos temps atura Mireia.

Era més a prop el segon que l’empat, i Mireia torna a salvar el gol, rebutjant amb el peu una rematada dins l’àrea. L’ocasió més clara va ser per María Soriano que davant la sortida desesperada de Mireia, creua la pilota lluny del seu abast, i en la mateixa línia de gol, treu Núria Hernández.

I al final, quan mancava menys d’un minut pels vuitanta reglamentaris, el FC Barcelona mata l’encontre amb un segon gol, quan la dorsal 17, María Soriano, creua lluny de l’abast de Mireia, i aquest cop sí, que l’esfèrica acaba dins la porteria espanyolista.

RCD Espanyol: Mireia Nagel, Núria Hernández, Judith Satorras, Claudia Calvet, Andrea Altmann, Anna López, Ariadna Forment, Andrea Cabrera, Esther Sánchez, Jessica León i Carla Borrás.
Substitucions: Judith Alcázar i Andrea de la Fuente, per Núria Hernández i Ariadna Forment, m. 17. Núria Hernández per De la Fuente, Esmeralda León per Andrea Cabrera, m. 52; Ariadna Forment per Carla Borrás, m. 59. Marta Espiñeira i Mireia Randúa, per Esther Sáchez, i Claudia Calvet, m. 70. (Ps.Natàlia Pinto). Entrenador: Ricard Ribes.

FC Barcelona: Desiree Martínez, Sara Fusté, Paula Nicart, Laura Gutiérrez, Maria del Mar Mainecos, Cristina Monge, Miriam Rivera, Carla Martínez, Claudia Montagut, Anna Lizarraga, i Nerea Gil.
Suplents: Zaira Flores, Alba Ramos, Carla Rallo, Rebeca García, María Soriano, Blanca Coscolín. Entrenador: Carlos Tregón.

Àrbitre: Victoria Petrova Borislavova, auxiliada en bandes per Lorena Collado i Lorena Padillo.

Gols: 1-0: Claudia Montagut, m. 7; 2-0: María Soriano, m. 79.

Incidències: Camp Mpal. de Futbol de Montmeló. Final del Campionat de Catalunya Juvenil-Cadet femení. Laura Gutiérrez del FCB, escollida millor jugadora de la final. Esportivitat total en la final, malgrat alguns indesitjables seguidors (uns quants, tampoc gaires) del FC Barcelona increpant e insultant al conjunt espanyolista, demostrant que ni saben perdre, ni molt menys guanyar.