divendres, 12 de juny del 2009

LES RENOVACIONS

David García de La Cruz (Barcelona, 16/01/81). El manresà, que va jugar dues temporades a l’Espanyol B, va donar el salt al primer equip de la mà de Miguel Ángel Brindisi, (1999-00) jugant només 34 minuts davant el Deportivo , i consolidant-se amb Paco Flores a la banqueta, jugant set encontres la temporada 2000/01 i 17 encontres la 2001/02. Des de les hores porta vuit temporades al primer equip del RCD Espanyol.

Sempre tenint que demostrar més que ningú, se li ha fitxat una legió de laterals esquerrans per substituir-lo, i sempre ha acabat guanyant-se el lloc de titular amb tots els tècnis que han passat per Montjuïc. En la memòria de tots, els Ricardo Cavas, Amaya, Navas (a la banda canviada), Pierre Wome, Gregory Vignal, Didier Domi, el “mediàtic” Clemente Rodríguez, Javi Chica, (reconvertit a la banda esquerra), Gregory Beranger (pel qual es va pagar íntegrament la seva clàusula al Numancia), sense comptar els Toledo, Cesar Santis que es van fitxar un cop ja ha havia debutat però encara no pertanyia de manera definitiva al primer planter.

Per no perdre la costum, després de començar amb un període de baixa (aquesta temporada, hepatitis) , i després de no comptar pels tècnics, l’arribada de Mauricio Pochettino li ha tornat a donar la confiança necessària per arravatar-li el lloc al darrer fitxatge, el francès Beranger.


Carlos Idriss Kameni (Douala, CAM., 18/02/84). El meta camerunès ha renovat per quatre anys posant punt final a tota una desafortunada sèrie de tires i arronses que s’han allargat en el temps i que no feien pensar en un desenllaç feliç.
Al final, després de fer esborrany i compta nova amb Carlos, (el que no s’ha fet amb altre empleada de l’entitat), i oblidant tot el que va succeir, el camerunès va completar un final de temporada a l’alçada de l’equip, contribuint també decisivament a la salvació miraculosa.

No obstant, de la seva renovació ens queden diferents dubtes: Ha renovat per menys que el que li oferia en un primer moment l’Espanyol al començament de la temporada que ha finalitzat?...
On son aquelles ofertes per anar a clubs de “Champions” que tan alegrement ell i el seu representant comentaven?
Tornarem a veure a un Kameni com aquell que vam gaudir la primera temporada, o per contra a un irregular meta, capaç del millor i del pitjor sobre la verda gespa del camp?
Algun dia algun d’aquests jugadors renunciarà als llargs “stages” amb la seva selecció (Copa d’Àfrica, sense anar més lluny) en defensa del club que li paga religiosament?....


Francisco Javier Chica Torres (Barcelona, 17/05/85), ha renovat per dues temporades. La seva renovació pot sorprendre a més d’un després de les diferents etapes en que el jugador ha travessat al llarg dels darrers temps, e inclòs de tan a prop que va estar de sortir de l’entitat en diferents moments.


La seva lluita, i constància, al marge de ser un home format a la pedrera i tenir una fitxa suposadament assequible, hauran decantat la balança en favor del lateral, així com la seva polivalència a l’hora de jugar en banda dreta o esquerra.
Esperem que no sigui una maniobra per cobrir-se les esquenes per una hipotètica venda de Sergio Sánchez a preu de saldo. La incompetència habitual dels nostres negociadors, així ens ho fa témer...




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M