dissabte, 13 de juny del 2009

APLEC DE PENYES: DEBAT
SOBRE ELS MITJANS DE COMUNICACIÓ

















(Ateneu vilassanès, Vilassar de Mar: Josep María)


Aquest vespre ha tingut lloc a l’Ateneu Vilassanès, al Carrer Sant Josep 35, i dins del marc dels actes del XIX Aplec de Penyes que es celebra aquest cap de setmana a la localitat del Maresme, un col·loqui debat, en torn als mitjans de comunicació envers l’Espanyol.

Com a ponents, Eduard Cabré (COM Radio) ha conduït l’acte, i han participat, Enrique Iglesias del “Diario As”, Javier de Haro del programa “Tiempo de Espanyol” Cope Miramar, Raquel Mateos (Hat Trick Espanyol, TV3), Manuel C. Cánovas (col·laborador de Bib i ex periodista jubilat del Mundo Deportivo). Lluis Font, ha compartit taula en la seva condició de president de la Penya “Els Pericos de Vilassar”, ja que Tomás Guasch, per motius professionals no ha pogut estar present

En el debat s’ha exposat clarament la problemàtica dels mitjans de comunicació envers el conjunt perico, la discriminació existent sobre tot en els mitjans públics, els que estan pagats amb els impostos de tots els ciutadans, el difícil que resulta parlar de l’Espanyol i explicar l'actualitat diària del club, amb el poc espai que els mitjans li dediquen al conjunt espanyolista, la dificultat per trobar patrocinadors, i naturalment el nom de TV3 ha sortit moltes vegades en la conversa.

Tothom ha coincidit que es parla poc i generalment sempre negativament, llevat d’excepcions, com els mitjans que tenen programes que es parla exclusivament del RCD Espanyol. A més, també s’ha reconegut, que en aquest tram final de lliga tots els periodistes pericos que cobreixen l'actualitat espanyolista, han intentat “suavitzar” el màxim les crítiques a l’equip i ajudar entre tots a la salvació del RCDE , encara que fos per propi interès de cadascú. Un hipotètic descens del RCD Espanyol hagués tirat per terra masses projectes i programes dels que actualment es dediquen a la informació espanyolista.

Tots han reconegut també el paper fonamental de l’afició com a eix principal vertebrador d’aquesta lluita, d’aquesta resistència per no perdre la categoria, que ha acabat contagiant a un equip que creia molt poc en les seves possibilitats.


També s’ha mencionat el poc respecte envers la institució que certs mitjans tenen, amb continues mostres desagradables en els seus comentaris i en la informació que vomiten del nostre club. Curiosament, son els que després s’emporten el millor tracte per part del propi club, tal com ha manifestat Javier de Haro, mentre els que es dediquen al club espanyolista en cos i ànima, son sempre els pitjors tractats en molts aspectes.

Després ha tingut lloc diverses intervencions de diferents membres del públic present. Entre ells Pau García que ha fet un autèntic al·legat en defensa del RCD Espanyol, ha denunciat el tracte vexatori que patim, i la injustícia continuada que sofrim. Com no podia ser d’altre manera ha acabat glorificant la figura de Sánchez Llibre.

Nacho Julià, ha censurat la poca autocrítica dels mitjans de comunicació, situació afavorida per una afició masses vegades claudicant, poc exigent, a la que li costa molt demanar responsabilitats, i fruït d’això, tot el que ja sabeu... Mals resultats, situació crítica, i per tant més distanciament davant el que suposa tenir un monstre com el FCB en la ciutat i per tant la impossibilitat que es parli de nosaltres mínima i decentment. Ha censurat també la poca llibertat d’expressió i de crítica als dirigents, en alguns mitjans pericos, que depenen exclusivament de la publicitat que tots sabem...


També han fet l’ús de la paraula entre altres, Esther de la Penya del Llantu, Joan Calero, de l’Associació Esportiva Blanc i Blau – Pro seccions, (que ha preguntat a Raquel Mateos, un detall molt curiós: Per que sempre a TV3 es fa servir per referir-se a l’Espanyol les paraules “perico” i “blanc-i-blau” però mai la paraula “espanyolista”...) Amb la intervenció d’altres membres del públic que no tinc el plaer de conèixer, i sempre amb una mostra clara de desaprovació pel maltractament que pateix l’entitat, s’ha posat punt i final al col·loqui, procedint-se posteriorment a un pica-pica, i un refrigeri.


Cal dir, que l’acte ha estat presidit pel President del RCD Espanyol, Daniel Sánchez Llibre (que juga clarament com a local i amb total recolzament de l’afició, en aquest encontre), el President de la FCPE, Alberto Ariza, i membres de la seva junta, així com de diverses penyes espanyolistes.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M