diumenge, 3 de juny del 2007

DEMÀ, V MEMORIAL GLÒRIA SOLÀ I FUSTÉ


Demà dilluns a les onze, tots els pericos no hi podem faltar a la cita anual amb el Torneig de Futbol Femení Memorial Glòria Solà i Fustè en memòria de la filla de la que ha estat consellera del RCD Espanyol, defensora del futbol femení i filla d’un gran president del nostre club. Tots em d’anar a mostrar a Anna Maria el nostre afecte i agraïment per tot el que ha estat la seva trajectòria dins l’espanyolisme i animar-la a seguir malgrat les adversitats.

Aquesta edició serà especial; es la cinquena, i visitarà Sadrià el Puebla, que tot just acabara de jugar el partit d’anada dels quarts de final de la Copa de la Reina i dins el marc de les bones relacions entre ambdós entitats (les injustícies uneixen, als que les pateixen) i tot que algunes jugadores treballen ja que no és festiu a Extremadura, han volgut estar present en aquest important torneig dins el futbol femení.

Farem una miqueta d’història...

El primer Memorial va tenir lloc l’any 2003 i el RCD Espanyol es va imposar a la final al veí Sant Gabriel per 2-0 en un ambient de forta calor ja gairebé estiuenca amb gols de Raquel i Goretti. Es va reduir el temps en comptes dels noranta minuts, precisament per les condicions adverses i que era ja el segon partit. En aquella primera edició van fer aparició disputant encontres tots els equips que no formaven part de l’estructura del RCD Espanyo, però porten els noms i colors del nostre club i disputaven els seus encontres a la Taxonera (C, D, i Futbol-7 A i B.).

La segona edició va ser II un 13 de juny del 2004 i es van enfrontar en semifinals, l’Espanyol amb el Sant Gabriel, amb resultat contundent a favor de les periques, i a la mateixa hora, les noies del filial es classificaven per primera vegada i no seria la darrera per la final al derrotar al Villarreal per 2-1. La final de consolació la guanyarien les noies del Col·legi Sant Gabriel per 2-0 a les castellonenques.
I la gran final entre els dos equips pericos va tenir les següents protagonistes:


ESPANYOL A – ESPANYOL B.4-0
Espanyol A:Vero, Miriea, Elena, Rosana, Berta, Laura Bestúe, Marta Cubí, Raquel, Goretti, Sara, Gemma Pacheco (Ruth, Sandra, Gemma Ruano, Patri, Miriam)
Gols totals en el Memorial; Goretti (7), Raquel, Gemma Pacheco

Espanyol B: Raquel Tirado, Ana Lara, Malena, Inma, Raquel Lorente, Laura Falcés, Aida, Cristina Pacheco, Ana, Mari, Tabi, (Jenni, Lorena, Nuria, Montse, Laia)
Gols totals en el Memorial: Ana Lara, Aida.



La tercera edició va tenir lloc el 3-7-2005 i en les semis, el Lagunak es va imposar al filial perico en la tanda de penals, mentre que el primer equip no va tenir problemes per desfer-se amb cinc gols del Banyoles.


Espanyol Femení A 5: Cristina, Marta Torrejón, Dolors, Mireia, Laura Falcés, Raquel, Marta Cubí, Sara, Lara, Laura Queraltó, Sandra, Goretti, Araceli, Yoli, Laura Bestué, Clara, Elena, Raquel Tirado ,ps.
Banyoles 0: Fabregas,Conejero, Cristina, Negre, Bea,Susi, Ana, Reau, Cira, Laura Reig, Fina, Aina, Noelia, Elia, Sonia, Laura Goma, Moní, Mercè.
Gols: Cubí 3, Georgina, Torrejón


En la semifinal més igualada, la tanda de penals va fer que el conjunt llavors de Ane Bergara arribés a la final.

Espanyol Femení B. Vero, Inma, Malena, Xenia, Tana, Benlli, Anita, Gemma Pacheco, Tabi, Raquel Lorente, Debo, Pati, Gemma, Andrino, Patri, Sandra
SD Lagunak: María, Virginia, Maite, Marta, Carmen, Laura, Núria, Sandra, Sara, Ane Bergara, Bea, Vero, Maria.
1-0 Raquel Corral 1-1 Sara * penals

Tercer i quart lloc;
Espanyol B- Banyoles 3 – 0 (1-0 Conejero, pp. 2-0 Tana 3-0 Corral.)


...I la final va ser una exhibició del conjunt de Santi Fernández amb hat-trick de Marta Cubí, i curiosament el gol de l’honor de les navarreses el va fer la jugadora actualment blanc i blava.

FINAL: ESPANYOL- Lagunak 4-1 (Marta Cubí 3, Marta Torrejón) (Ane Bergara)

I per últim la temporada passada, el 4 de juny curiosament la mateixa data, quan ens trobàvem a només una setmana de la finalísima de Nazaret amb el Lagunak, va tenir lloc el quart Memorial amb el San Quirze com invitat, que va ser el més fluix de quants equips han vingut i va caure per 11-0 amb l’anècdota (com l’altre dia a Sitges) que Marta Cubí va golejar i a estones va actuar de portera i Cristina de jugadora.

A l’altre semifinal, el filial perico va guanyar gràcies a un gol de la “cantant” Andri a l’equip de Ntra. Sra. de Belén de Burgos, club que els que tingueu suficient memòria i estigueu al dia en futbol femení, recordareu que va ser un dels fundadors de la Superlliga i va estar varies temporades fins que va acabar perdent la categoria. La final sense gaire història se l’ha va adjudicar el primer equip perico per cinc gols a zero.

RCD Espanyol – Sant Quirze 11-0
Gols; 1-0Marta Cubí, 2-0 Cubí, 3-0 Cubí, 4-0 Laura Queraltó, 5-0 L: Queraltó, 6-0 Lara, 7-0 Sara Quiles, 8-0 Sara Serna, 9-0 Míriam, 10-0 Adriana, 11-0 Cristina Prieto *

RCD Espanyol B – Nuestra Sra. De Belén 1-0 Gol: Andri.

Tercer i Quart lloc:
Ntra. Sra. de Belén – Sant Quirtze 2-0

Final:
RCD Espanyol – RCD Espanyol B 5-0
Gols: 1-0 Marta Cubí, 2-0 Marta Cubí, 3-0 Sara Serna, 4-0 Marta Cubí 5-0 Carol.

I això es tot amics i amigues periques, en especial, i amants del futbol femení, en general. Demà la cinquena edició. I que en veiem moltes més...



S E N T I M E N T P E R I C O . C O M