dilluns, 4 de juny del 2007


CÀLID I EMOTIU MEMORIAL GLÒRIA SOLÀ I FUSTÉ, AMB FORÇA SENTIMENT




V Memorial Glòria Solà i Fusté.

Un any més, i van cinc, ha tingut lloc en les instal·lacions de la Ciutat Esportiva de Sant Adrià, el torneig en memòria de Glòria Solà i Fustè, la que va ser filla d’Anna Maria Fusté, la “no” Consellera del RCD Espanyol com li agrada a ella que l’anomenin.

Matinal gairebé estiuenca, la que hem viscut a Sadrià, i en la que un cop més hem volgut mostrar el nostre ànim i suport a Anna Maria, i al mateix temps presenciar una matinal de futbol femení entretinguda; tot i que el resultat en aquests casos és el de menys, dir que el RCD Espanyol per cinquena vegada s’ha fet amb el torneig, fent ple de triomfs des de que tenir lloc la primera edició.

En la llotja present Daniel Sánchez Llibre, president del RCD Espanyol que un cop més ha volgut estar present en l’acte, així com els consellers Antonio Martín, Joan Collet, Ramón Condal, Josep Sunyer, Josep Maria Borrell, Enrique Beltran, el director general de la Fundació del RCD Espanyol, Javier Saenz, així com el senyor Maldonado, ex director general de l’Esport a Catalunya que mai falta a l’acte. El president del Puebla, senyor José Luis Rodríguez Campos, igual que ahir, ha estat present com a màxim responsable del conjunt extremeny.

Hi hagut lliurament de trofeus a totes les jugadores que han participat, així com al trio arbitral, i els trofeus per l’ordre de classificació final que han recollit les diferents capitanes dels quatre equips. A Anna Maria li ha estat lliurat diverses plaques de record i un ram de flors, una del Club a càrrec del seu president, de la Federació Catalana de Penyes del RCD Espanyol, i de l’Agrupació de Veterans. Dir també que Dani ha fet lliurament d’un Cd del grup musical Abba, favorit de Glòria. Les cançons d’Abba han sonat mentre eren lliurats els diferents premis.

I així un any més, hem estar simbòlicament tot l’espanyolisme representat per els que s’han donat cita a Sadrià, al costat d’una gran espanyolista, filla de president, i estimada per tothom que la coneix, estan més que mai al seu costat en les vicissituds que li han tocat viure.

En quant a la part esportiva pròpiament dita, dir que el RCD Espanyol ha guanyat al CE Europa en la primera semifinal per 3-1.
Santy ha alineat a Cristina: Kenti, Rocío, Dolors, Laura Falces, Aída, Lara, Carol, Silvina, Raquel Corral, i Debora. A la segona part, Noemí, Miriam de sortida, Raquel, Sara, Adriana, Marta, Torrejón, mica a mica fins la totalitat de les jugadores blanc i blaves.

El primer avís l’ha donat el conjunt escapulat al enviar el llançament d’una falta al pal de la porteria de Cristina. Al minut 28, de xut des de fora l’àrea, Silvina, ha enviat la pilota al fons de la porteria, posant per davant al primer equip perico. L’Europa ha donat molts més problemes dels previstos, i en una jugada d’atac, Cristina ha fet una bona parada rebutjant el remat a boca de canó, i posteriorment fent-se amb l’esfèrica. Debora ha pogut marcar dues vegades, però avui no ha estat el dia de l’extrem dretà espanyolista, i la primera ha xutat per sobre el travesser quan estava totalment sola, i la segona després que Corral, li cedis la pilota a l’espai, i lliure de marca xutés de nou, alt per sobre la porteria. Carol amb un xut bombejat estavella la pilota al travesser. La mateixa jugadora instants després xuta per sobre un xic desviat.

La segona part s’ha iniciat amb un ensurt quan Cristina ha sortit a la desesperada i la davantera del Europa ha elevat per sobre, sortint finalment la pilota fregant el pal esquer, en una immillorable ocasió.
Però del possible empat... Al 2-0. Miriam fa una gran jugada, cedeix a l’espai a Raquel Corral i aquesta de remat creuat no perdona. El conjunt escapulat no es rendeix i retalla diferències establint el 2-1. Però de nou, Raquel Corral molt activa durant tota la matinal, fa jugada, arriba a línia de fons centra i Miriam remata, rebotant la pilota en la portera i el refús acaba en el segon pal on Debora (aquest cop si) no té més que acompanyar la pilota al fons de la porteria. Fins el final del partit dos ocasions més; primer Debora que no sap superar a la portera europeista en el un contra un, i la segona Marta Cubí que incomprensiblement amb tota la porteria per ella sola, remata fora. Coses del futbol...

En l’altre semifinal (camp 4), l’Espanyol B, ha aguantat mitja part, però del 1-2 s’ha passat a un 1-8 resultat final en que ha acabat el matx. Dir que en el filial perico, faltaven Andri e Irene per lesió, Gema Pacheco que abandona el futbol, hi algunes de les jugadores com Kenti, Silvina, Debora, ho han fet amb el primer equip. A més dir, que ahir van guanyar 1-6 en la Bòvila de Cerdanyola a l’Escola de Futbol Cerdanyola del Vallès. Helena, Meritxell i Tania, fitxatges procedents del FC Barcelona, han participat junt a quatre jugadores del Cadet; Sandra de la Cruz, Montse, Nerea, i Anna.

En el partit per el tercer i quart lloc que s’ha disputat al camp 3, a la mateixa hora que la gran final, el CE Europa ha vençut per 1-2 al Espanyol B, que ha empatat mitjançant Nerea, però que ha servit de ben poc, ja que les europeistes s’han tornat a posar per davant del marcador i ja no s’ha mogut més.

FINAL: RCD ESPANYOL 5 PUEBLA 1

Adriana al minut set, xuta i Meli rebutja la pilota amb la mala sort que li cau a Marta Cubí que no erra en el seu remat i posa per davant a l’Espanyol. El Puebla ho ha intentat, mitjançant Maria José que ha obligat a Cristina a lluir-se aturant el xut creuat en primera instància i a blocar posteriorment. Ha estat una de les ocasions amb més perill del conjunt extremeny.

Al minut 17, servei de cantonada llençat per Raquel, i Carol de cap estableix el 2-0 en el marcador. El Puebla, de nou ha pogut marcar, però el xut creuat (jugada molt semblada a l’anterior) de Maria José ha trobat a Cristina que ha pogut rebutjar i davant Conchi, la pilota colpeja al pal, sense que aquesta pugi agafar el refús.

Adriana ha fet jugada per banda , centrada perfecta i Carol de nou en el segon pal, estableix el 3-0 a la mitja hora de joc.

Només començar el segon temps, bona jugada de Rocío que no obté premi, ja que Meli evita el gol, però el refús cau a peus de Marta Cubí que en la mateixa línia de gol només té que empenya la pilota, i aconseguir el quart. El Puebla en jugada per banda esquerra ha estat a punt de marcar, però la pilota ha sortit massa creuada en el xut posterior.

El gol se li ha resistit al conjunt extremeny que s’ha tornat a trobar a Cristina molt encertada per baix i ha tornat a evitar el gol, ajudada per Lara que ha refusat la pilota definitivament. Però al final s’ha fet justícia i ha pogut aconseguir-lo en la jugada següent.

Marta Cubí erra en una gran jugada de Raquel Corral (m. 20), que li serveix en safata el gol. Corral un minut després si que defineix creuant l’esfèrica i fent el 5-1 definitiu.

Al final, aplaudiments i obsequis per totes, i un bonic detall amb els dos minusvàlids que sempre son presents als partits del RCD Espanyol i a la Ciutat Esportiva, als quals Adriana i Sara els hi han fet lliurament d'un record.
I fins una altre ocasió...Agraint al Puebla i al seu president, en el que he tingut el gust de xerrar una estoneta, (però això ja queda en “l’off the record” jeje..) la seva participació, ja que a molts llocs avui no és festiu i al CE Europa.

1 comentari:

Anònim ha dit...

HA ESTAT UN GRAN MEMORIAL PER AL RECORD D'AQUESTA GRAN PERSONA QUE VA SER LA GLÒRIA SOLÀ I FUSTÉ, TOTS ELS PERICOS HAN DEMOSTRAT AMB L'ESPANYOL FEMENÍ, LA PUEBLA I L'EUROPA QUE SEMPRE LA RECORDAREM I SEMPRE ESTARÀ AL NOSTRE COR.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M