dilluns, 2 de juny del 2014

XXIV APLEC DE PENYES DEL RCD ESPANYOL.
L'ARRIBADA A TORREDEMBARRA, LA BOTIFARRADA A CAL BOFILL








(Torredembarra, El Tarragonès: Josep Maria)

Torredembarra, ciutat pertanyent al Baix Gaià dins d’El Tarragonès, a la Costa Daurada, amb poc més de quinze mil habitants censats i moltíssims milers més a l’estiu gràcies al turisme, acollia ahir amb un sol de justícia al gruix del moviment penyístic d’aquesta centenària institució que malgrat els seus greus problemes, segueix al peu del canó malgrat la intenció de qui porta més enllà una rivalitat, o de destructors interessats i de  pessimistes endèmics que també dins en tenim. Ahir, superats de llarg els nou-cents penyistes presents de més de vuitanta penyes en els actes centrals de l’Aplec, donen bona mostra de la vitalitat d’un club que es resisteix a claudicar malgrat el context hostil al que ha de fer front.

D’ençà que a la localitat maresmenca de Pineda de Mar, en un plujós dia de 1991 s’iniciés aquesta tradició, han passat ja vint-i-quatre aplecs. Tots i cadascú seran recordats per una o altre circumstància; per lo bo i també per lo menys bo. No serà l’excepció el darrer.

Fou el segon amb Joan Collet a la Presidència de l’entitat. Rodejat de gran part del seu consell (Anna Maria Fusté, José Luis Morlanes, Enrique Beltrán, Ramon Robert, Montserrat Tordera, Jordi Puyaltó) i del segon màxim accionista i expresident Ramon Condal, de Jaume Martínez, Xavi Salvatella, Javier Saenz, i un llarg etcètera.   Cridà l’atenció l’absència de qui vostès mateixos poden imaginar pel que ha sigut i pel que continua sent... No faré l’acudit fàcil que poden també imaginar sobre xinesos i grups d’inversió...

Sortíem de varies llocs de la geografia catalana. Qui relata aquest esdeveniment des de les 6:40 del matí arribant passats quarts de vuit a la Plaça Espanya de Barcelona, lloc d’inici de tants i tants patiments i  també alegries de la recordada però no enyorada època de l’Olímpic.  Arribàvem a Torredembarra amb un sol de juny que posava fi a una setmana de pluja i variabilitat en el temps impròpia ja de finals de maig.   

Autocars de diferents punts convergien en Cal Bofill al barri mariner de Baix Mar, que originàriament sorgí com a barri de pescadors adscrit a la parròquia de Clarà un cop s’acabà amb la inseguretat propiciada per la pirateria. Allà tingué lloc la botifarrada i els obsequis a tots els presents.  A la sorra de la platja, les típiques embarcacions pesqueres pròpies de l’indret anomenades “gussis” antigament arrossegades per cavalls que cridaven l’atenció de propis i estranys .   




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M