dimarts, 3 de juny del 2014

PREMATURA ELIMINACIÓ DEL CADET DEL CAMP. DE CATALUNYA.
L'EQUIP CAU ALS PENALS, DESPRÉS DE 20 LLANÇAMENTS

RCD Espanyol Cadet “A”: 1 (6) – UFB Jàbac i Terrassa: 1 (7)

Sorpreses  i grans en aquests quarts de final del Campionat de Catalunya. L’equip espanyolista va caure derrotat a una inacabable tanda de penals davant els vallesans del Jàbac i Terrassa (cinquens a la lliga regular) i no va aprofitar el fet que el seu gran i etern rival, un FC Barcelona que l’havia superat adjudicant-se el torneig de la regularitat, havia caigut també per penals a la Gamper davant la Damm.

L’equip de Robert Cuesta dominà i jugà millor que el seu rival en el primer temps; no així en el segon. Avisà Enri amb una bona oportunitat finalitzada amb un remat ras creuat que sortí fora per ben poc als onze minuts de joc. El propi davanter centre espanyolista signà en el 27’ l’únic gol dels locals després de rebre en profunditat i en l’u contra u superar al meta Joan amb un remat ras.  Si bé tampoc l’equip espanyolista tingué excessives ocasions clares de gol, si que  arribava amb major presència ofensiva a l’àrea rival i dominava el partit de manera clara.

Però l’alegria només li durà tres minuts als blanc-i-blaus. Una greu errada en el marcatge a Julio Alonso li permet fer-se amb una bola que controla i davant la desesperada sortida d’Ayoub, li creua lluny del seu abast, establint l’empat en el marcador.

El gol deixa bastant tocat a un Espanyol que ja no es recuperaria. Els darrers instants del primer temps ja son de cert domini  visitant, i el meta espanyolista se la juga - en una altre badada defensiva -  tenint que llençar-se a la gespa evitant el remat en primera instància i amb molts problemes aconsegueix la cobertura evitar que el Jàbac donés altre cop l’ensurt. En el 39’ bon centre d’Erik Sarmiento que per ben poc no arriba al remat Enri. El còrner molt tancat és rebutjat de punys pel porter sortint altre cop l'esfèrica per la línia de fons,  però el col·legiat no deixà que aquest es llencés i assenyalà la fi del primer temps a la que s’arribà amb empat a un gol.

S’esperava una reacció espanyolista en els segons quaranta minuts de joc. Res més lluny de la realitat. El conjunt egarenc es pujà a les barbes del subcampió de la Divisió d’Honor Cadet i dominà molt més que el quadre espanyolista.  A més, la pluja feu aparició després de molts minuts que el temps s’aguantava amb prou feines, mentre de lluny s’escoltava la tronada d’una tempesta que s’acostava irreversiblement.

L’equip espanyolista no aconseguia travessar i arribar amb perill ni tan sols a zona de tres quarts davant un Jàbac que cada cop s’ho creia més. Al 72’ una penetració per l’esquerra finalitzaria amb la millor ocasió dels visitants; el davanter egarenc sortosament rematà tant malament com sabé i l’Espanyol respirà.

Aquesta acció aconseguí per fi despertar als blanc-i-blaus de la seva letargia, i en un ràpid contracop entre Enri i el jugador del Cadet B Brugué, finalitzà amb un llançament del primer en la frontal de l’àrea de càstig, sortint l’esfèrica un parell de pams per sobre el travesser.  El meta egarenc tampoc donà opció en el 79’ en una pilota dividida a la que s’anticipà arribant abans que Brugué. En el darrer minut, oportunitat en una perillosa falta favorable als locals que el seu capità Martí intentà col·locar amb un llançament a mitja alçada que sortí fora, a un pam del pal esquerre.

Amb l’empat com a resultat definitiu, era el torn dels penals. Errà l’Espanyol el primer llançament i el quart. Ho tenia tot al seu favor el Jàbac però errà el seu quart aturant Ayoub, i el darrer l’envià al pal. En la pròrroga de penals, la mort sobtada, anotaren ambdues formacions els tres primers i erraren els quarts. Finalment l’Espanyol fallà el 19è penal i el Jàbac aconseguí transformar el 20è i assolí el bitllet per les semifinals del Campionat de Catalunya. Per primer cop (ignoro si de la història, però al menys segur en les dues darreres dècades) no hi estaran ni Espanyol ni Barça a la final, ni tan sols a les semifinals. Veure-ho... per creure-ho!!!.

RCD Espanyol: Ayoub, Pipa, Erik Sarmiento, Jaume, Joel, Pocurull, Jordan, Martí, Enri, Caballé i Pablo Ávila.
Substitucions: Ferran Barrera per Caballé, m. 41; Mora i Brugué per Pipa i Jordan, m. 62; Alex Bermejo per Pablo Ávila, m. 70; Isaac per Erik Sarmiento i Juli per Pocurull.

UFB Jàbac i Terrassa: Joan Fernández, Aleix Ferré, Adrià Prado, Óscar Virgili, Sergi Martínez, Kevin Rodríguez, Marc Pilar, Aitor Vives, Aitor Soldado, Julio Alonso i Pau Retuerto.
Suplents: Guillem Edo (p.s.), Óscar de Jesús, Marc Catón, Alexandre Quilez, Biel Rodríguez i Alex Allán.

Àrbitre: Sergio Pérez Sánchez, de la delegació de Barcelona, assistit en bandes per Xavier López Roure i Albert Sánchez Mulero. Cartolines grogues als locals  Erik Sarmiento, m.4,  i Jaume, m. 23.

Gols: 1-0: Enri, m. 27; 1-1: Julio Alonso, m. 30.

Penals: 0-0: Martí, atura porter; 0-1 i  Adrià Prado, gol; 1-1: Alex Bermejo, gol i 1-2: Pau Retuerto, gol; 2-2: Juli, gol i 2-3: Biel Rodríguez, gol; 2-3: Ferran Barrera, atura porter i 2-3: Alex Allán, atura Ayoub; 3-3: Enri, gol i 3-3: Kevin Rodríguez, al pal.

4-3: Isaac, gol i 4-4: Marc Catón, gol; 5-4: Jaume, gol  i 5-5: Alexandre Quilez, gol; 6-5: Mora, gol i 6-6: Sergi Martínez, gol; 6-6: Joel, atura porter i  6-6: Aleix Ferré, atura Ayoub; 6-6: Brugué, atura porter i 6-7: Óscar Virgili, gol

Incidències: Encontre corresponent als Quarts de Final del Campionat de Catalunya (eliminatòria també a partit únic), disputada la tarda del passat dissabte al camp 3r. de la Ciutat Esportiva Dani Jarque en una tarda gris, amb cel cobert o molt cobert, i en moments tempesta amb pluja moderada i aparell elèctric.