dilluns, 2 de juny del 2014

XXIV APLEC DE PENYES DEL RCD ESPANYOL:
RECEPCIÓ A L'AJUNTAMENT, PREGÓ I BENEDICCIÓ D'ESTENDARTS











Arribant a la plaça del Castell ara seu de l’Ajuntament d’aquesta vila edificat sobre la part antiga de l’edifici que era un antic castell. Els grallers arribant a l’indret interpretaren l’himne del RCD Espanyol de la millor manera possible doncs tampoc eren aquests els instruments més adients donada la composició musical del mateix. Però ho van aconseguir i les notes del nostre himne es deixaren sentir en emotius moments.    

A la Plaça del Castell tingueren lloc diversos actes institucionals amb la recepció oficial de l’Alcalde de Torredembarra Daniel Messegué  al President Joan Collet, al President de la FCPE Alberto Ariza i altres autoritats com el senador Josep Maldonado que malgrat ser de qui és, sempre assisteix als actes multitudinaris pericos (Aplecs i Gales). Els pregoners estava previst fossin Joan Maria Mercader i Josep Maria Rovira. Davant la casa de la vila, com sol ser habitual, s’ajuntaren tots els estendards de les penyes.

Allà tingueren lloc diverses activitats representatives de la tradició cultural i històrica d’aquesta vila. Des del foc i la pólvora del ball de diables, fins l’estrèpit dels trets dels trabucaires. Per cert, el President Joan Collet fou convidat a participar-hi també i disparà el trabuc a l’aire. Tampoc en aquest cas faré un fàcil acudit... Per cert segur que més d’algú s’haurà fixat en la peculiar “bandera perica” que mostraren  aquest grup de trabucaires, del que tampoc faré cap comentari deixant-lo per que cadascú tregui la seva pròpia consideració. Finament es carregaren i descarregaren dos pilars de quatre coronats amb la bandera blanc i blava de l’entitat.







S E N T I M E N T P E R I C O . C O M