dilluns, 31 de desembre del 2012

2012: DEIXAN'S JA!. REPÀS A UN ANY FORÇA DOLENT.
L'ESPANYOL A NIVELL SOCIAL. PENYES, ESDEVENIMENTS I MITJANS

Socialment tampoc ha estat un any afortunat. A nivell d’abonaments s’ha patit una minva important no solament per la crisi econòmica, sinó en darrera instància pel desencís d’un equip que clarament va a menys en les perspectives esportives.  A nivell d’entrades, aquest tercer any a l’estadi (sobre tot aquesta quarta temporada) amb els seus denigrants horaris totalment indecents que agredeixen el seny de qualsevol mínimament ben centrat, han fet que l’assistència d’espectadors hagi sigut inclòs inferior a les que oferia l’Olímpic de Barcelona.  Horaris i derrotes han causat el desencís d’una afició, ja farta.


A nivell social dos fets han marcat 2012. El tercer aniversari de la mort d’en Dani Jarque i la inauguració del monument dedicat a l’afició del RCD Espanyol a l’exterior de l’estadi de Cornellà-El Prat. Un reconeixement als patidors socis, a totes les generacions, als que hi van ser, als que hi son i als que vindran. Als que veritablement s’estimen l’entitat i pateixen per la seva sort.




En altre ordre de coses, l’onze de setembre tingué lloc l’habitual ofrena floral al monument d’en Rafael de Casanovas. Aquest acte, el de l’ofrena amb motiu de la Diada Nacional es reprodueix cada any en molts indrets de la geografia catalana on les penyes periques participen mostrant sense complexes la seva clara sintonia amb el país, buscant l’espai que mereixen, a una societat no sempre prou generosa amb l’entitat espanyolista.


Per la Diada de Sant Jordi, al marge de les nombroses penyes que al llarg de la geografia catalana tingueren estands,  el RCD Espanyol n’establí també un a la Rambla de Catalunya on els escriptors pericos i el propi Ferran Corominas signaren els llibres. Signatures de llibres que darrerament també ha tingut lloc a la GPE Manigua. El club a l’igual  que les penyes han participat un any més, en un munt d’actes solidaris i benèfics.  






La FCPE tingué també el seu procés electoral, però res a veure amb el que succeí al RCDE. A la Federació de Penyes tan sols es presentà una candidatura, encapçalada per Alberto Ariza amb la majoria dels integrants de la seva darrera junta, i obtingué amb el nombre d’avals necessaris que marquen els estatuts, el recolzament penyístic suficient per sortit reelegit en el càrrec.



Intel·ligentment la Junta que presidia Ariza no va voler decantar-se per cap dels bàndols contendents en el procés electoral, fet que assegurà la pau interna a la FCPE, doncs com en tot l’espanyolisme cada perico és un món i a bon segur que no va haver-hi uniformitat en el vot a nivell de penyes, ni individual de cada penyista a cada penya.



Un any més va tenir lloc l’històric Periconcurs de la GPE Manigua  disputant-se la fase prèvia a la seu social i la fase final a l’auditori de l’estadi.  Aquesta entitat, la GPE Manigua un any més ha mantingut el seu futbol base federat competint a les lligues des de juvenils fins prebenjamins. Altres penyes com l’escola de Futbol Sala de la Penya Blanc i Blava de Sant Joan Despí, el futbol femení a la PBB La Roca o a la PBB de Viladecans en son un clar exemple de constància i sacrifici per seguir portant uns equips amb els colors blanc-i-blaus.




Diverses penyes han incorporat enguany la seva placa a l’estadi. No obstant el panorama a nivell penyístic no es aliè al que viu l’entitat espanyolista. Baixada important d’associats de les penyes, cada cop menys gent es present als pay per view als partits dels espanyolistes a domicili, els autocars cada cop van menys plens degut als infernals horaris que en aquest sector (el de les penyes llunyanes sobre tot) és el més afectat.      

En quant als mitjans de comunicació, la noticia més positiva d’aquest any que exhaureix les seves darreres hores, és la tornada d’un periòdic majoritàriament perico que omplís el lloc deixat per Blanc i Blau amb motiu de la seva desaparició. La Grada, amb dues aparicions setmanals ve a omplir aquest forat. A nivell de la xarxa d'internet, la notícia negativa ha estat la desaparició del portal “Crónica Perica”.

L’intent de competir a les ones radiofòniques en la franja vespertina amb el programa “Pericos On Line”, a la freqüència d’ABC Punto Radio ha finalitzat amb la venda dels postes de la cadena de Vocento a la COPE. Per contra, torna després d’un llarg parèntesi (des que finalitzà la passada temporada) Pericos On line TV, a Canal Català.  Destacar la tasca desinteressada i completament amateur de programes com “Llobregat en Bib” a Radio Despí o “Gelida en Blanc i Blau” o “Esparrenyol” a Radio Esparreguera.

I un any més, Sentiment Perico tanca el teló d’un any molt difícil, agraint a tots els lectors,  amics, col·laboradors i gent del futbol base que mostra interès en ajudar a un servidor. A tots vosaltres, Bon any 2013 a tothom!. Visca l’Espanyol !  
 



2 comentaris:

Anònim ha dit...

Enhorabona per la sintesi!!
Toni Vallès

Josep Maria ha dit...

Salutacions i bon any nou!




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M