dimecres, 26 de desembre del 2012

S'ESCAPEN DOS PUNTS: (1-1),
I EL CADET "A" PERD LA PRIMERA POSICIÓ.











RCD Espanyol Cadet “A”: 1 – Damm C.F: 1


Segon empat del conjunt de Dani Fernández, que veu com després d’una gran primera part de campionat on l’equip s’ha mostrat a un gran nivell, amb molt bon joc i arribant a les festes nadalenques invicte, ha perdut el liderat en favor del FC Barcelona que va sortir victoriós del seu enfrontament davant el Cornellà, tercer en discòrdia.

Davant la Damm, l’equip espanyolista va anar clarament de més a menys. Va merèixer sentenciar en el primer temps, on va dominar clarament i es va imposar al seu rival amb suficients arguments com per decidir un encontre que se li complicà molt en el segon temps. En els segons quaranta minuts, a mida que va avançar el partit, l’Espanyol cedí totalment el mig del camp, i davant l’empenta del conjunt cerveser, els blanc-i-blaus van defensar el resultat fins que un llançament de falta acabà dins la porteria espanyolista.

L’Espanyol sortí disposat a encarrilar l’encontre davant una Damm molt sòlida i la primera ocasió clara de gol, un xut ras de Gonzalo, des de la frontal de l’àrea escorat a l’esquerra, acaba estavellant-se a la base del pal esquerre i finalment no va entrar.

Passat l’equador del primer temps, l’Espanyol obre el marcador després que una centrada des de l’esquerra acabi sent rematada de cap pel central Alex, incorporat a l’atac sempre en les pilotes aturades, enviant al fons de la porteria del quadre cerveser.  Precisament el conjunt vermell faria fins a un quàdruple canvi – cosa força poc habitual -, molt abans del descans (24’) i ho tornaria a repetir en el segon període.  Abans de marxar-se als vestidors, l’Espanyol tindria el segon gol a tocar, després que en llançament de falta executada per Aarón, rematés un company que no vam pogué identificar en un munt de jugadors dins l’àrea i la rematada acabés altre cop estavellant-se al pal de la porteria visitant.

En el segon temps, el joc estava ja sent força més igualat quan el tècnic Dani Fernández efectua els seus dos primers relleus a l’equip donant entrada a Joel i a Sergi.  Una centrada d’Aarón és rematada de cap dins l’àrea a càrrec del resen ingressat Sergi, però la pilota surt per sobre el travesser. La millor ocasió fou per Campu, però aquest cop el golejador espanyolista no va mullar. Va rebre dins l’àrea, i a la mitja volta envia una canonada que rebutja el meta cerveser amb una gran intervenció.

Mica a mica, la Damm es va fent amb el control a la parcel·la ampla del terreny de joc davant un Espanyol que li costa força recuperar i sortir a la contra. Carlos Cano surt per Adrián Rivas com a substitució a la punta de l’atac perico, però el joc no variarà gens en absolut. La Damm tanca a l’Espanyol i comença el conjunt perico a sofrir per conservar el resultat.

Primer, amb una bona ocasió que en el darrer moment un defensor espanyolista ficant des de darrera el peu, envia a còrner evitant la rematada. Després amb un parell d’arribades que no acaben en res, però que denoten el domini ja clar dels visitants.  I finalment, en el minut 73, un lliure indirecte assenyalat molt a prop de la ratlla que delimita l’àrea de càstig, escorat a la dreta, és tocat en curt per la canonada de Jordi Marín que supera a Manuel. Ens queda des de la distància, el dubte si el meta espanyolista podia haver fet quelcom més, tot i que el tret era potent i per alt, però un pèl centrat.    

En els 7 minuts i l’afegit, al quadre espanyolista li entraren les presses i els nervis, mals consellers en el futbol i en tot a la vida, i intentaren sense èxit aconseguir un segon gol davant una Damm ben situada i que en cap moment renuncià a donar un ensurt de major consideració. Molt malament el col·legiat en el temps d’afegit (4minuts) doncs, aquest temps suplementari no es va disputar en absolut, estant  la pràctica totalitat del temps extra el joc detingut, per una falta, varies cartolines, polèmiques, protestes, amonestació a la banqueta espanyolista i demés argúcies dels visitants que allargaren tot el que fou precís a fi d’evitar que l’Espanyol pogués treure profit  - jugant - ,  assetjant a la desesperada la meta rival en busca d’un gol salvador que donés el triomf i la primera posició.   

No desmereix en absolut aquests dos empats la gran tasca duta a terme fins les hores per aquest equip liderat des de la banqueta per Dani Fernández.  Segons les directrius dels nous rectors del futbol base,  tornaran a prevaler els criteris de formació sobre els d’assolir resultats. No obstant, sempre un equip i un jugador dona el millor de si mateix quan les coses van millor – o sigui contra més la piloteta entri i es trobi a dalt – què quan les dinàmiques son dolentes.  Si no s’ho repensen, és intenció dels dirigents del futbol base actuals, que els millors jugadors d’aquest equip, puguin al Juvenil “B” o inclòs al Juvenil “A”,  motiu si aquestes premisses es duen a terme, per certificar que els resultats futurs queden en segon terme, prevalent la ràpida formació dels jugadors, cara a arribar quant abans millor al primer equip. Esperem que totes aquestes decisions es prenguin amb suficient criteri i amb seny, doncs la paciència al futbol base també és una gran virtut.    


Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Manuel; Pol Miquel, Alex, Aarón, Roger Aleu, Gonzalo, Labiano, Manchón, Adrián Rivas, Oscar Melendo i Campu.
Substitucions: Sergi i Joel Riera per Labiano i Roger Aleu, m. 53; Carlos Cano per Adrián Rivas, m 67; Marc Miquel i Oscar Villanova, per Campu i Oscar Melendo, m. 70; Eilio per Manchón, m. 79. Altre suplent: Pol Agustí, (p.s.)

Damm CF: Jonatan Puig, Iván Campos, Cristian Cubedo, Arnau Campeny, Christian Gómez, Ferran Roca, Edgar Velasco, Isaac Serna, Jalal Kasmi, Adrián Lledó, i Oscar Castellano.
Suplents: Maksym Soroka, Marçal Cuatrecases (p.s.), David Álvarez, Enzo Mauro, Guillem Cortés, Ricard Castrillo, i Jordi Marín.

Àrbitre: Jordi Berenguer Puchades, assistit en bandes per Guillem Parera Gaspar i Lluis Espallargas Casellas. Va mostrar cartolines grogues als visitants Adrián Lledó, m. 79 i Enzo Mauro, m. 79.

Gols: 1-0: Alex, m. 21; 1-1: Jordi Marín, m. 73.

Incidències: Encontre corresponent a la 13ena. jornada del campionat de lliga de la Divisió d’Honor Cadet, disputat al camp tercer de la Ciutat Esportiva Dani Jarque el passat diumenge al migdia amb cel seré i ambient assolellat i el mercuri elevant-se fins als 21º.  En les files del conjunt cerveser, el meta Jonatan Puig Fernández, que milità en el futbol base del RCDE durant varies temporades.




 
 
CLASSIFICACIÓ DIVISIÓ D'HONOR CADET

.CLASSIFICACIÓ PTS PJPG PE PP GFGC
1
F.C. BARCELONA
36131201445
2
R.C.D. ESPANYOL
35131120439
3
CF LLEIDA ESP. TERRAFERMA
301310031911
4
U.D. CORNELLÀ
2713832259
5
F.C. GIRONA
27138322613
6
ESCOLA F. GIRONÉS-SÀBAT
19136161720
7
C.F. DAMM
17135261521
8
C.E. EUROPA
17135262132
9
UNIÓ F. BASE JÀBAC i TERRASSA
16134452020
10
C.F. BADALONA
15134362028
11
U.E. BORDETA DE LLEIDA
15134361220
12
C. GIMNÀSTIC TARRAGONA
14133551218
13
C. E. MANRESA
13134181727
14
U. At. HORTA
71321101330
15
REUS DEPORTIU C.F.
41311111841
16
C.E. MERCANTIL
31303101028





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M