dimecres, 27 de març del 2013

GRAN TRIOMF DEL FILIAL DAVANT EL SANT ANDREU (2-1)

RCD Espanyol “B”: 2 – UE Sant Andreu: 1


Un triomf que col·loca l’equip ara mateix, entre els deu primers.

Agònic, però al mateix temps important, triomf de l’Espanyol B davant un Sant Andreu que arribava a la Ciutat Esportiva Dani Jarque amb recolzament de bastants seguidors disposat a esgotar les darreres opcions de ficar-se entre els quatre primers. L’equip de Manolo Márquez (que només ha perdut un encontre des que va ser substituït aquell senyor que dirigia anteriorment l’equip), ha tingut un principi i un final de partit pletòric en el que ha decidit la sort del partit; en mig del mateix, domini gairebé absolut dels quadribarrats que també cal dir-ho, han tingut en el meta Morales el seu millor home.

Per que ha sigut un partit un tant estrany. L’Espanyol B ha sortit en pla dominador menjant-se al seu rival. Sorprenia que a l’onze que avui ha presentat el tècnic espanyolista no hi eren ni Canario ni Cubillas, darrerament titulars a l’equip.  Als dos minuts de joc una gran jugada amb escapada per la dreta de Kilian, i el davanter espanyolista centra, rematant de primera ficant la bota tal com li venia, Carles Clerc que seguia la jugada. Era l’1-0, i el quadre espanyolista prenia avantatge en el partit.

Als deu minuts una bona pujada de Clerc passant per Joan qui obre per la incorporació de Merchán. El madrileny remata tocant l’esfèrica en un defensor i sortint a còrner en una bona acció dels locals. El primer xut amb un mínim de perill dels visitants ha arribat al minut 14 amb una rematada alta de Quim.

L’Espanyol ha pogut sentenciar en una jugada tant desgraciada per la quantitats de remats i sense que la bola hagi volgut entrar. Clerc centra per Sales qui no ho veu clar i passa al mig per Merchán qui li deixa per Fran Miranda que venint de darrera remata des de la frontal estavellant l’esfèrica a la base del pal dret; el refús de la fusta li cau a Kilian qui controla afusella a Morales i aquest encara no sabem com, ha rebutjat l’esfèrica tornant a controlar amb el cap el davanter perico i tornant a rematar en segon instància. No hi havia res a fer, era impossible superar Morales en aquesta jugada...

Als vint-i-sis minuts s’ha lesionat Lobato, sent substituït dos minuts després per Tomislav Gomelt. El croata certament no ha respost a les expectatives creades en la seva persona després del gran gol del triomf a Reus i no ha fet un bon partit, al menys avui. Cal dir també que se l'ha vist força perdut i ha rebut poques pilotes.

El partit ha anat canviant d’amo i senyor. El Sant Andreu avall en el marcador ha començat a fer-se amb el domini en la parcel·la ampla i ha començat a tancar als espanyolistes que han vist com tota la segona meitat del primer temps es jugava en camp propi. La UE Sant Andreu espantava però no mossegava. Germán tenia un partit plàcid. Ocasió per l’Espanyol B per anota el segon en el llançament d’una falta en banda per Joan que rematà Tomislav de primera, salvant al Sant Andreu altre cop Morales amb una gran intervenció. Un xut de Merchán és aturat per Morales en dos temps.   
  
Les coses han variat encara més en el segon temps. Tal com va succeir davant l’Hospitalet, el conjunt quadriblarrat ha tancat als espanyolistes en el seu camp i aquests s’han vist incapaços de pogué treure’s el fort domini visitant. El Sant Andreu ara ja si ofegava als espanyolistes que es defenien com podien. Als 3’ de la represa ja té que intervenir Germán blocant un remat de cap a una pilota centrada des de la dreta. Un minut després remat que refusa en curt com pot Germán i remat a boca de canó. El gol d'Edgar no puja al marcador doncs el col·legiat Pizarro l’anul·la a instàncies del jutge auxiliar per situació antireglamentària.

Inclòs en el llançament d’una falta a favor dels locals, el Sant Andreu ha dut perill fent-se amb el refús de la cobertura i arrencant com una fletxa un jugador quadribarrat posant la directa i travessant més de mig camp. Sortosament la passada a l’àrea a un company ha sigut obstaculitzada per un defensor local evitant la letal rematada.

Márquez substitueix Canario per Merchán. Els espanyolistes arribaven en una jugada aïllada (59’) a l’àrea amb una pilota penjada per Heras que Kilian forçat, no pot rematar bé de cap.  El propi Kilian buscarà forat en una acció individual però el seu xut es marxà fora a la dreta.

El Sant Andreu durant uns minuts tanca al filial perico a la seva àrea fins que al minut 71’ en un servei de cantonada executat des de l’esquerra de l’atac visitant, la pilota cau a Dídac que afusella a Germán enviant l’esfèrica a l’escaire esquerra sense que el bon porter perico pogués fer res per impedir l’empat. Al minut 76’ el Sant Andreu és a punt de donar el cop de gràcia als espanyolistes amb una rematada de Marc Mas que surt sortosament massa creuada a la dreta de Germán.

Cubillas surt pel croata Tomislav que només ha estat al terreny de joc 49 minuts. El Sant Andreu no renuncia al triomf  i encara obre més les seves línies en l’intent de rematar al seu rival bastant tocat. L’Espanyol B treu forces d’on no n’hi ha ja, i no es rendeix i amb molts espais vol sorprendre a la contra als quadribarrats. Bones accions de Sales per la dreta. El Sant Andreu remata des de la frontal a càrrec de Jorge, fora, a la dreta. Molt bona l’acció de Canario per banda esquerra amb remat d’esperó de Cubillas que obliga a intervenir a Morales salvant al seu equip d’un gol cantat; la jugada continua i finalitza amb un fort tret de Clerc que surt per sobre el travesser.

El partit trencat totalment és d’anades i tornades sense que ja ningú baixi a defensar pràcticament. Així, al 86’ s’escapa per banda dreta Cubillas i ràpid se’n va cap a barraca entrant dins l’àrea però quan ho té tot per xutar passa molt encertadament a Kilian que a l’altre cantó entra tot sol i només té que afusellar  a Morales. Era el 2-1.

Un minut després gairebé repetició de la jugada amb pujada de Sales trencant la defensa, però aquest cop la passada de la mort rasa i curta no arriba al seu destinatari i rebutja la cobertura visitant. Al 88’ Germán ha de blocar molt segur un enverinat remat. Al 89’ seria Kilian qui gaudiria d’una bona ocasió, però enviaria el seu remat fora. Ja no es mouria el marcador i s’exhaurien els tres minuts d’afegit sense res més digne de menció. Victòria final, i pràcticament la permanència aconseguida.     

           

Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Germán, Nacho Heras, Lobato, Ferran, Duarte; Fran Miranda, Joan; Sales, Merchán, Clerc; i Kilian.
Substitucions: Tomislav per Lobato, m. 28; Canario per Merchán, m. 54; Cubillas per Tomislav, m. 77.  Altres suplents: Edgar (p.s.) i Irawan.

UE Sant Andreu: Morales, Xapi Arnau, Rubén, Quim, Edgar, Aitor, Cárdenas, Jorge, Dídac, Josu, i Boniquet.
Substitucions: Borja per Rubén, m. 46; Marc per Josu, m. 67. Altres suplents: Eric (p.s), John i Sergio.

Àrbitre: Valentín Pizarro Gómez, de la territorial madrilenya, assistit en bandes per Manuel Carpio Martín i Pedro Eugenio Muñoz Piedra. Cartolines grogues per Canario, m. 73 i Heras, m. 78 per part espanyolista. Per part quadribarrada la ha vist Jorge, m. 66, per protestar.

Gols: 1-0: Clerc, m. 2; 1-1: Didac, m. 71; 2-1: Kilian, m. 86.

Incidències: Encontre corresponent a la 33na. jornada del campionat de lliga del grup tercer de la Segona Divisió B, disputat aquest vespre al camp primer de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Presència de seguidors de la UE Sant Andreu. Varis exjugadors del futbol base espanyolistes en les files del Sant Andreu com Dídac Navarro, Marc Mas, o el jugador del Juvenil de l’entitat quadribarrada Sergio González González.   




5 comentaris:

Anònim ha dit...

Que gran filial tenemos con tantos jugadores jovenes y formados en la casa. Y resulta que tiene que salir killian que es un veterano de 25 años que es el unico fichaje foraneo que hemos traido este año y nos marca el gol de la victoria. Venga rajador sal y cuentame el cuento famoso de la bilis, de la cueva y no se que mas, jajajaja.

Anònim ha dit...

Bueno, el niñato rajador ha sido el primero en escribir y por lo que parece no le gusta que el B, haya ganado, en fin, deberias cambiarte de club y asi rajar y rajar, que es lo que mejor se te da y dejar de molestar con tus estupideces, so cansino...

Anònim ha dit...

Ah, por cierto, apuesto a que no has ido a ver al B y suerte si alguna vez en tu vida has ido...

Anònim ha dit...

En tu vida claro esta, aunque por lo que escribes no debes de tener más de 3 años mentales, fisicos no lo se y no me interesa...

Anònim ha dit...

Muy bien campeon, has acertado de pleno, no soy perico, nunca he ido a ver jugar el B y tengo 2 años y todavia llevo pañales, pero tengo el suficiente conocimiento como todos los pericos que el filial tiene que estar formado por jugadores made in sant adria y todos ellos como maximo 21 años y la mayoria con proyeccion para el primer equipo, justo todo lo contrario a lo que tenemos. Lo que pasa es que se te ve demasiado el plumero y o eres un jugador veterano del filial, o un familiar o un amigo. Ah y cuidado con el cava que ya debes brindar por el exitazo de habernos salvado con el equipito que tenemos, solo cobran la gasolina y les damos de comer, que verguenza.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M