diumenge, 15 de març del 2015

EN EL SEGON TEMPS, L'ESPANYOL
HA SIGUT MOLT SUPERIOR AL COLLERENSE (5-2)

RCD Espanyol Femení “A”: 5 – UD Collerense: 2

L’Espanyol s’ha imposat a un Collerense en hores baixes (quart per la cua) en un segon temps en les que les de Montes han estat molt superiors a l’equip balear després d’un primer temps força decebedor en que les de José Antonio Sánchez han igualat el gol inicial de les espanyolistes i s’han marxat al descans amb un sorprenent i merescut empat. En els segons quaranta-cinc minuts el partit ha estat molt més obert amb anades i tornades i ha acabat afavorint a les de José Antonio Montes que s’han fet amb un merescut triomf que les catapulta a la sisena posició superant al Rayo Vallecano a la taula.

Ja no se li podien posar millors les coses quan en un inici trepidant l’equip espanyolista botava un servei de cantonada a la dreta del seu atac. Servia Nuria Mendoza i rematava Lombi colpejant l’esfèrica al pal esquerra i entrant dins. En prou feines es duien quaranta-cinc segons de joc i ja manava l’equip perico al marcador.  Però fou un miratge. L’equip espanyolista afluixà amb el pas dels minuts pecant potser d’excés de confiança després de la seva inicial empenta, i mica a mica acabà dominat pel Collerense. Avisà el quadre balear amb un xut ras que es marxà mig metre a la dreta de la porteria d’Irina (26’)

Dos minuts després la veterana Pili Espadas (no podia faltar el seu gol tampoc avui), igualà el xoc  amb un xut ras ajustat a la dreta que ha batut Irina. En tot el primer temps a excepció del gol no ha arribat l’Espanyol a porta i tan sols en una falta servida per Nuria que ha colpejat en una jugadora variant perillosament la trajectòria i sortint fora, l’equip perico ha dut perill a l’àrea balear. En el darrer tram del primer temps, les espanyolistes s’han tornat a fer amb el domini del joc però amb poca profunditat davant un Collerense tancat.

Repetint també la sortida en el segon temps, l’Espanyol ha estat a punt de tornar a marcar en el primer minut quan una acció d’Alba Pomares guanyant línia de fons ha acabat cedint enrera pel remat de Paloma que s’ha marxat força alt.  En altre jugada per l’extrem (en aquesta ocasió per la banda contraria), Lombi ha ficat una bona pilota pel defectuós remat de Bárbara que l’ha engaltat malament.  L’equip començava a jugar al futbol després de cinquanta minuts llargs de tediós ensopiment.

Kenty desbordava per la dreta i col·locava un centre que rematava acrobàticament d’esquenes Paloma enviant per sobre. Poc després, jugada per l’esquerra arribant-li la bola a la frontal a Núria qui cedeix al mig per Paloma, que no s’ho pensa dues vegades i envia la pilota col·locant-la junt el pal esquerre lluny de l’abast d’Andrea. Cobrava avantatge el quadre de Montes.

Irina en una topada donava l’ensurt, però poc després es reincorporava al joc. Quatre minuts després arribava el tercer després d’una escapada de Paloma per l’esquerra arribant a la línia de fons i centrant per que Lombi en l’àrea petita fiqués el peu enviant la pilota al fons de la porteria del Collerense.  Dos minuts després sentenciava gairebé el partit l’Espanyol amb un quart gol obra de Paloma, després d’una molt bona acció d’Alba Pomares guanyant línia de fons i centrant perfectament.

Dic gairebé per que quan semblava tot fet, el Collerense mitjançant un servei de falta executat per l’esquerra del seu atac a càrrec de Pili Espadas, rematava de cap al fons de la porteria espanyolista anotant el 4-2 Maitane. I poc després l’equip de Coll d’En Rabassa mitjançant Gabi rematà al travesser. Xiulà situació antireglamentària el col·legiat però no ens quedà suficientment clar si, després de la primera rematada que hagués pogut significar el 4-3 (i el patiment),  o abans quedant per tant invalidada l’acció.

De totes maneres l’equip espanyolista no deixà ja cap tipus de dubtes en aquest partit sobre la gespa i matà definitivament l’encontre quan una bola elevada servida en llarg per Pomares acaba amb el remat creuat a mitja alçada de Maria Estella posant el 5-2 definitiu amb el que conclogué l’encontre, tercer consecutiu que les espanyolistes sumen els tres punts en joc.

RCD Espanyol: Irina; Kenti, Inés, Estivi, Cotado; Yaiza, Nuria; Bárbara, Paloma, Pomares; i Lombi.
Substitucions: Troyano per Bárbara, m. 69; Capelli per Nuria, m. 79; Estella per Paloma, m. 84; Julia per Kenty, m.88.

UD Collerense: Andrea, Andrea Fiol, Marga Morey, Anita, Marga Fullana, Gabi, Patricia Guijarro, Maitane, Pili Espadas, Vidal, i Cora.
Substitucions: Espe per Marga Morey, m. 62; Cloe per Gabi, m. 75.

Àrbitre: Bruno Montoro Ferreiro, de la delegació de Barcelona. Ha mostrat cartolina groga a la balear Andrea Fiol, m. 35.

Gols: 1-0: Lombi, m. 1; 1-1, Pili Espadas, m. 28; 2-1: Paloma, m. 59; 3-1: Lombi,m . 67; 4-1: Paloma, m. 69; 4-2, Maitane, m. 73; 5-2: Estella, m. 88.

Incidències: Encontre corresponent a la jornada del campionat de lliga de Primera Divisió Nacional Femenina, disputat aquest migdia al camp 3r. de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Cel serè, temps assolellat i temperatura pròpia de l’època.