L'ESPANYOL DERROTA AL BARCELONA
EN LA FINAL DEL 8è MEMORIAL Ma. CARMEN GUARDIA

(Camp del centre, Sant Joan Despí; Baix Llobregat: Josep Maria)

L’Espanyol, s’adjudica el Memorial dels 1-0
Efectivament, el RCD Espanyol Femení ”B” s’ha endut el VIII Memorial Mari Carmen Guardia de futbol femení en un torneig en el que tots quatre encontres de 45 minuts han finalitzat amb idèntic resultat: 1-0

El conjunt de Carlos Gómez revalida per quarta vegada consecutiva aquest torneig, sent el sisè que acaba amb el triomf final de les blanc-i-blaves. Els encontres s’han disputat en el Camp del Centre de Sant Joan Despí, en mig d’una matinal assolellada amb temperatura molt suau i vent bastant fresc tenint en compta l’època que ens trobem, amb l’estiu astronòmic cridant a la porta. En aquesta vuitena edició ha participat per primer cop la UE Sant Joan Despí que ha obtingut l’ascens a Primera Catalana. Per la seva part, el convidat habitual del torneig, el FC Levante Las Planas (en moment dolç) ha obtingut l’ascens a la categoria de plata del futbol femení espanyol, la Primera Nacional i ahir va aconseguir la fita d’arribar a Semifinals de la Copa de Catalunya, eliminant al Lourdes de Mollet per 1-11.

UE Sant Joan Despí: O – FC Barcelona “B”: 1

El conjunt local ha plantat cara al FC Barcelona “B” de Nacional i ha gaudit de les millors ocasions d’aquesta primera semifinal.

En els primers minuts d’encontre la UE Sant Joan Despí ha tingut mitjançant Míriam una bona oportunitat desbaratada per la portera barcelonista María Ripoll. Solament un minut després les locals gaudirien d’altre bona ocasió per inaugurar el marcador.

Més encert va gaudir el FC Barcelona que a la primera ocasió de perill, Claudia Montiagut no va perdonar i va anotar el gol del triomf que col•locar a les blaugranes a la final. La UE Sant Joan Despí va pogué empatar en una jugada a pilota aturada en la que la centrada passada des de banda esquerra va ser rematada per Reggi amb tot a favor de cap, fora. Les culers van estar a punt d’ampliar l’avantatge amb un remat de cap al servei d’un córner que es va marxar alt.

Fitxa Tècnica:
UE Sant Joan Despí: Esther, Palo, Ana, Maud, Lauri, Noru, Gemma, Peke, Reggi, Ruth i Judith.
Substitucions: Charlot, Alexandra, Míriam, Carla i Sandra han sortit per Palo, Ana, Lauri, Peke, i Ruth. Altres suplents: Montse Pérez i Montse Muñoz.

FC Barcelona “B”: Maria Ripoll, Sara Fusté, Núria Cardenyes, Anna, Zaila Flores, Claudia Montagut, Blanca, Nerea, María Álvarez, Leila i Laura Tomás.
També han jugat: Sara Fuster, Marta García, Maria Visa, i Sheila.

Gol: 0-1: Claudia Montagut, m. 13.

FC Levante Las Planas: 0 – RCD Espanyol “B”: 1

Les espanyolistes han aconseguit classificar-se per la final en un disputat i treballat encontre de 45 minuts en el que les locals no li han posat gens fàcil, destacant la portera Cristina Molina, la que durant moltes temporades va militar a les files del Barcelona jugant a Superlliga i enguany al conjunt de Las Planas.

En el conjunt espanyolista ha participat varies jugadores dels equips inferiors espanyolistes com son Alba Pomares, Núria Mendoza, i Mónica Bacter.
El gol de les blanc-i-blaves ha arribat quan Marta Yañez s’ha fet amb una pilota en profunditat i amb xut creuat ala dreta ha superat a Cristina Molina.

Però les locals no han llençat la tovallola i han tingut una gran ocasió quan Sonia s’ha plantat en l’àrea tota sola i Mireia amb una sortida molt valenta ha evitat el gol llançant-se interceptant el remat de la davantera del Levante Las Planas.
L’Espanyol B espavila i gaudeix de fins a tres ocasions molt clares de gol: La primera quan Yañez remata afusellant a Cristina i aquesta respon amb una gran intervenció, segona quan Laura Carriba resen incorporada al joc remata a l’exterior esquerra de la xarxa, la tercera quan un contracop espanyolista conduït per Marta Yañez arribant línia de fons centra des de la dreta de l’atac perico i Alba remata de cap efectuant Cristina Molina a contrapeu una excel•lent intervenció enviant a córner per sobre el travesser.

L’Espanyol podia haver sentenciat i no ho havia fet; Quan faltaven cinc minuts per la conclusió del matx, el Levante Las Planas ha pogut empatar quan Mireia ha llençat al travesser de la porteria de Mireia Nagel, i el refús de la fusta ha estat rematat molt alt.

L’Espanyol esperonat per l’ensurt té el segon gol en les botes de Laura Carriba després d’un contracop d’Alba que cedeix a la dreta a la davantera, que encarant a Cristina no la pot superar amb la seva rematada, sent de nou clau la meta del Levante las Planas.

Els darrers instants del partit han estat de domini del Levante amb un Espanyol sortint al contracop. Fruït d’aquest domini local, al minut 44 s’ha estat a punt d’anar-nos als penals, quan el Levante Las Planas ha tingut a peus de Sonia, el gol de l’empat, salvant la meta espanyolista que també ha realitzat uns quaranta cinc minuts de molt mèrit.

FC Levante Las Planas: Cristina, Sandra, Bárbara, Sonia, Judith Acedo, Nuri Navarro, Mambri, Guida, Mireia Chico, Núria Puy i Anna.
Suplents: Belén, Jessi, Eva, Tania, Núria Fernández, i Claudia Tamayo.

RCD Espanyol “B”: Mireia Nagel, Carla, Linda, Andrea Pereira, Sara García, Alba, Núria, Brenda, Marta Yañez, Nacha, i Elena.
Substitucions: Laura Carriba per Núria; Leticia per Elena, Mónica per Marta Yañez.

Gol: 0-1: Marta Yañez, m. 14.

3r. i 4rt. Lloc: UE Sant Joan Despí: 0 - Levante Las Planas: 1

El Levante Las Planas s’ha fet amb la tercera posició en vèncer per 0-1 a la UE Sant Joan Despí en el derbi de la ciutat d’aquest 8è Memorial celebrat en plena festa major.

El gol del Levante l’ha aconseguit Núria sobre el quart d’hora de joc.

FINAL: RCD Espanyol Femení “B” : 1 – FC Barcelona “B”: 0

Final entre els dos favorits per fer-se amb el Memorial i revenja de les noies de Carlos Gómez després de no pogué superar a les barcelonistes en els darrers compromisos oficials d’aquesta temporada; tot i acabar en la lliga per sobre de les blaugranes se li resistia el triomf a les blanc-i-blaves en el derbi femení de filials.

Tot i que l’Espanyol ha gaudit d’una ocasió en els primers instants mitjançant Marta Yañez amb un xut creuat que ha rebutjat la meta barcelonista, l’encontre ha estat bastant igualat en el primer quart d’hora de joc.

Yañez, la jugadora més incisiva de les espanyolistes en atac, ha robat la cartera a Zaila i ha estat a punt de marcar però ha encarat bastant forçada a la meta culer i no ha pogut rematar bé davant la sortida de la portera, acabant l’esfèrica a córner.

L’Espanyol ha estat qui ha gaudit de les poques però clares ocasions de gol. La portera blaugrana ha evitat el gol espanyolista en una clara acció d’Alba en un mà a mà que s’ha resolt favorable a la portera del Barcelona a prop de la mitja hora de joc.
La primera acció de perill barcelonista, un xut de Sara Fusté molt innocent que ha blocat sense problemes Natàlia Pinto.

Marta Yañez ha decidit el torneig en avançar a les espanyolistes en una acció al m. 30, quan la davantera perica s’emporta amb el cap en lluita amb la defensora barcelonista, i amb velocitat deixa enrere a les seves marcadores, i encarant a la portera culer, no perdona, anotant el gol del triomf.

El FC Barcelona ha tingut la gran ocasió per empatar i forçar els penals, en una jugada en la que Claudia ha rematat davant la mitja sortida de Natàlia, creuada, sortint llepant l’esfèrica el pal esquer quan ja es cantava el gol.

L’Espanyol B ha defensat amb ordre i seguretat la resta de minuts el resultat i inclòs podia haver ampliat el marcador amb una rematada de cap de la pròpia Marta Yañez que ha sortit per sobre el travesser. En temps d’afegit un llançament de falta a càrrec de Brenda, a estat a punt de ser rematada en el punt de penal amb el peu a càrrec de Sara García, incorporada a l’atac, però per molt poc no hi ha arribat.

Fitxa tècnica:
RCD Espanyol “B”: Natàlia, Carla, Mónica, Andrea Pereira, Sara, Alba, Brenda, Marta Yañez, Nacha, Elena i 16
Substitucions: Laura Carriba per Alba, m. 30; Núria per Elena, m. 33; Linda per Marta Yañez, m. 41.

FC Barcelona “B”: Mimi; Sara Fuster, Marta García, Núria Cardenyes, Anna, Zaira Flores, Blanca, Nerea, María Álvarez, Sheila, i Leila.
Substitucions; Laura Tomás per María Álvarez, m. 19; Sara Hernández per Nerea, m. 29. També, Claudia, Maria Visa.

Gol: 1-0: Marta Yañez, m. 29

Incidències: 8è Torneig Ciutat de Sant Joan Despí de Futbol Femení, Memorial Mari Carmen Guardia, organitzat per la Panya Blanc-i-blava de Sant Joan Despí. Camp Municipal del Centre. L’Espanyol ha guanyat el sisè memorial, assistint membres del consistori amb l’alcalde de la ciutat, Antonio Poveda al capdavant en el lliurament de trofeus, així com membres de la família Guardia. El FC Barcelona ha fet lliurament d’un present a la penya espanyolista d’aquesta ciutat en agraïment per ser convidat habitualment a aquest torneig.