VA GOLEJAR AL CATALONIA (1-7)

(Camp de l’Escola Industrial, L’Esquerra de l’Eixample: Josep Maria)

Unió Barcelonista Catalonia “A”: 1 – RCD Espanyol Cadet “B”: 7

Gran partit del Cadet B a l’Escola Industrial.

En partit disputat el matí de dissabte al camp de l’Escola Industrial, l’equip de Gerard Zaragoza va ser molt superior al seu rival i el va golejar amb contundència (1-7). Al descans, els blanc-i-blaus ja si van anar amb una avantatge de 0-3. Amb l’empat de la UD Cornellà al Nou Sardenya davant l’Europa, la diferència en favor dels del Baix Llobregat s’escurça a només dos punts en la jornada anterior al partit que pot donar-li el liderat als espanyolistes, a la Via Fèrria i que enfrontarà als dos primers classificats.

Després d’un començament bastant intens dels locals que es van acostar amb perill en diverses ocasions amb xuts que o bé van sortir fora o van ser blocats pel meta espanyolista Ayoub (remat de Sergio Vence), va ser el conjunt periquito qui va començar a fer-se amb el domini a la parcel·la ampla del camp, i arribant amb molt de perill a l’àrea del Catalonia. L’equip perico trenant bé i jugant de primera va fer estralls al sistema defensiu dels locals.

La primera ocasió va ser per Campuzano, un dels destacats blanc-i-blaus; el seu xut va ser aturat en dos temps pel meta Carles.  Als dotze minuts, un altre xut del exterior espanyolista va sortir per molt poc per sobre el travesser.  Una llarga jugada dels espanyolistes va acabar amb una centrada de Manchón que Adrián Rivas va rematar acrobàticament.  La rèplica local un xut per sobre de la porteria espanyolista a càrrec del dorsal 22 David López en una immillorable posició que no va aprofitar.

L’Espanyol va anar arribant cada cop amb més perill i als divuit minuts un xut estavellat al travesser a càrrec de Manchón va ser l’avís del que li queia a sobre dels barcelonistes del Catalonia. Al minut 21’ una passada en profunditat del capità perico, el menut Oscar Melendo, culminant un ràpid contracop, per Campuzano. Aquest controla i amb un gran retall dins l’àrea es queda tot sol i afusella al porter local.

Només tres minuts després “Campu” repetiria. Aquest cop una pilota centrada per l’esquerra, l’aturà amb el pit i de volea xuta ajustat a la dreta de la porteria a mitja alçada aconseguint un bonic gol.  Mentre, els locals quan arribaven amb relatiu perill, les seves rematades difícilment anaven entre els tres pals.  Una excel·lent passada en profunditat d’Oscar Melendo per Adrián Rivas és a punt de ser aprofitada pel davanter centre espanyolista però en el darrer instant fica oportunament la bota un defensor tallant miraculosament quan ja anava a afusellar al porter del Catalonia.

Després del primer canvi del partit per part perica, d’un xut de Campu que bloca el porter local, quan s’exhauria el temps reglamentari del primer període, l’Espanyol sentenciar l’encontre enfonsant anímicament al seu rival amb un gol psicològic que deixava vist per a sentència el partit: Adrià Rivas, després d’una greu errada d’un defensor,  aprofita el regal, es fa amb la bola i davant la sortida de Carlos Sarmiento, el supera amb una vaselina letal.

En el segon temps tot i els canvis efectuats, l’Espanyol no afluixà en absolut sinó tot el contrari. Després de diverses ocasions a càrrec d’Adrián Rivas, amb un xut que rebutja el porter i en altre acció d’Adriá Álvarez que li dona mig gol al davanter centre espanyolista però que treu sota pals un defensor llençant-se taponant, l’equip perico faria el quart gol en rematar amb una mitja volea Adrià Rivas una bona centrada des de la dreta a càrrec de Sergi després d’una preciosa jugada de tiralínies en la que van participar Joel i Javi Navarro.

El cinquè gol visitant va ser obra de Sergi en rematar amb un tret sec, una pilota dins l’àrea després d’un embolic.  Santi Ferrer va estar a punt de fer el sisè, però va voler acabar ell la jugada no passant i va estavellar la seva rematada al cos del porter en el mà a mà.  Aquest, (el sisè) va arribar després de dos llançaments de serveis de cantonada en el que un xut de Pol Mikel Lirola va acabar dins la porteria local.  El setè i darrer gol dels espanyolistes va portar la signatura d’Adrià Álvarez després que una pilota cedida per  Manchón  en banda dreta acabés amb un tret amb efecte que es colar per l’escaire esquerra. Altre bonic gol...

El gol mal anomenat de l’honor dels locals va arribar finalment amb una centrada des de l’esquerra de l’atac local, i després d’una errada clara de marca de la cobertura espanyolista, Jordi Civit, va marcar a plaer.  Les darreres ocasions van ser per l’espanyolista Adrià Álvarez, una passada de la mort erràtica per Erik Jair o un tret aturat en dos temps pel porter local.

Fitxa Tècnica:
UB Catalonia: Carles Sarmiento, Alex Sadurní, Pablo Hollschbach, Andreu Cabero, Sergio Vence, Aitor Herruzo, Lluis Gómez, Robert de Haro, Albert Sadurní, Guillem Armengol i David López.
Suplents: Oriol García, Martí E. Faura, Víctor Montserrat, Martí Carrasco, Alejandro J. Álvaro, Jordi Civit i Sergio Martínez.

RCD Espanyol: Ayoub, Marc Llavero, Roger Aleu, Alex, Erick Jair, Marc García, Manchón, Joel Riera, Adrián Rivas, Oscar Melendo i Campuzano.
Substitucions: Sergi Santiesteban per Marc García, m. 31; Manel (p.s.), Emilio, Javi Navarro i Adrià Álvarez per Ayoub, Marc Llavero, Oscar Melendo i Campuzano, m. 41; Santi Ferrer per Adrián Rivas i Pol Mikel per Joel, m. 52; Marc García per Alex, m. 61.

Àrbitre: Carlos Rodríguez Enrique, de la delegació de Barcelona. No va mostrar cap targeta.

Gols: 0-1: Campuzano, m. 21; 0-2: Campuzano, m. 24; 0-3: Adrián Rivas, m. 40; 0-4: Adrián Rivas, m. 50; 0-5: Sergi, m. 55; 0-6: Pol Mikel Lirola, m. 58: 0-7: Adrià Álvarez, m. 61; 1-7: Jordi, m. 66.

Incidències: Encontre corresponent a la 13na. jornada del campionat de lliga del grup tercer de la Categoria Preferent Cadet, disputat en el Camp de l’Escola Industrial de Barcelona. L’Espanyol lluïa la segona indumentària. Temps assolellat, matí fred, pujant progressivament la temperatura amb l’acció solar.