diumenge, 25 de març del 2012

EN MENYS DE TRES MINUTS,
L'ESPANYOL PASSA DE LA IL·LUSIÓ A LA DECEPCIÓ MÉS ABSOLUTA















RCD Espanyol: 1 – Málaga C.F: 2

Altre cop l’equip falla en el moment decisiu.

El RCD Espanyol ha llençat per la borda en dos minuts un partit que l’hagués catapultat en la classificació davant un rival directe. Un Espanyol que ha jugat de manera acceptable 35 minuts, però que coincidint amb la sortida de Carlos Kameni –sense que això tingui que ser forçosament una relació de causa i efecte – s’ha vingut avall perdent el mig del camp, i en un pèssim segon temps en el que mai han trobat el rumb adequat, els punts han volat cap a Andalusia en un vist i no vist, condemnant a l’equip de Pochettino si no ho remeia a Vila-Real, ha navegar altre cop pel mig dels oceans de la mediocritat sense més aspiracions que exhaurir els encontres que manquen, sense més pena que glòria.

Altre cop desprès dels encontres davant Zaragoza i Llevant, l’espanyolisme ha sortit desencisat més pel joc i la manera de perdre que pel fet en si mateix, ja que no es pot discutir gens ni mica que el Málaga és un gran equip –fet a base de talonari – i per tant que pot entrar dins la lògica del futbol perdre davant els andalusos. Tampoc l’actuació arbitral del mal àrbitre Clos Gómez, ha ajudat gens. Ha crispat al públic i ho ha tingut sempre molt clar en favor de qui no tenia que xiular. Amb tot, l’equip de Pochettino ha perdut per mèrits propis. No es pot defensar tan malament les dues jugades que han acabat amb gol.

I això que la primera mitja hora l’Espanyol ha donat una bona imatge; no ha gaudit de gaires ocasions de gol, però ha mantingut a ratlla al conjunt andalús, ha dominat la parcel·la ampla del camp i ha aprofitat la primera gran oportunitat quan Coutinho en cop franc directe, ha aprofitat que els integrants de la tanca saltaven, per enviar un llançament ras que ajustat a l’esquerra ha batut al meta Willy.  El propi brasiler havia sigut objecte d’una falta en la frontal després d’una bona jugada.  Anteriorment l’Espanyol havia portat perill a pilota aturada, sobre tot en un servei de còrner que Rodón rebutjar de cap sobre la pròpia porta a còrner. Després del gol, l’Espanyol tindria una altre oportunitat quan després d’un refús en curt, Couthinho engalta una volea que se li marxà alta per sobre la porteria.

En el minut 33, lesió del meta Willy; i el que son les coses i les circumstàncies del destí, Carlos Kameni ocupà el seu lloc defensant la porteria del Málaga quant encara no ho havia fet en cap encontre des que és jugador de l’entitat andalusa. Aquell que deia queixant-se públicament que l’equip no tenia aspiracions, no tenia ambició i per aquesta asseveració va caure en desgràcia a ulls de Pochettino. Doncs, aquesta opinió encertada o equivocadament, és compartida per molts... El temps ens ho acabarà altre cop demostrant...

L’aturada pel canvi i el retràs en sortir el camerunès li ha sentat força malament al quadre perico. Primer una pilota centrada per Cazorla ha estat rematada per Maresca a la fusta. Després, jugada per l’esquerra de l’atac visitant ha acabat amb un centre engaltant Isco una rematada tot sol que s’ha estavellat al pal esquer.

Kameni ha sortit per una pilota i queda per la polèmica si ha aturat dins o fora de l’àrea. En aquesta fase de partit, entre la baixada del nivell dels espanyolistes i l’actuació totalment desastrosa del col·legiat ignorant faltes a favor dels espanyolistes i veient-les totes les que si eren en contra, ha acabat amb la paciència de la grada que l’ha escridassat i li ha dedicat una sonora xiulada quan ha abandonat el terreny de joc, marxant-se els jugadors als vestidors.

Però abans aquest senyor ha afegit més de cinc minuts pel temps perdut i més.. En els que ha hagut un xut d’Eliseu blocat per Kiko (44’), una perillosa jugada tallada molt bé per Forlín llençant-se a la gespa evitant la letal rematada del davanter visitant tot sol, altre xut d’Elisu, una molt bona paret Couthinho –Weiss en un moment que han coincidit ambdós jugadors en la mateixa parcel·la del camp i  finalment una bona oportunitat de Kalu Uche que ha rematat fort, però Kameni cobria bé l’angle junt al pal dret.  Weiss en un dels seus slalon, s’ha marxat fins de quatre jugadors caient dins l’àrea i encara crispant més a la parròquia espanyolista al no senyalar res de punitiu Clos Gómez.    

El segon temps ha començat amb un llançament directe de falta a càrrec de Cazorla, alt. La rèplica a càrrec de Coutinho en una bona acció del brasiler retallant i quan ha anat a xutar, l’esfèrica ha tocat  lo just en Mathijsen i s’ha marxat a còrner.  

I l’Espanyol s’ha començat a veure embotellat davant les escomeses del Málaga. Una pèrdua greu de Raul ha estat a punt de costar ben car, però la centrada s’ha passejat per l’àrea sense rematador. Un altre slalon de Weiss ha acabat amb una passada per Javi López incorporat a l’atac, ha deixat assegut al rival però de la jugada no s’ha pogut treure res de profit, ja que el defensor ha tallat amb el cos i no amb el braç l’esfèrica.

Pochettino ha donat entrada a Romaric per Weiss. No ha millorat gens aquest canvi ni el següent en que Albín ha sortit per Cristian Gómez.  L’Espanyol massa enrera, ha intentat sortir a la contra amb massa lentitud, amb masses passes curts i poca verticalitat. Quan ha jugat ràpid, ho ha fet sense encert amb moltes errades en les passades inclòs en les fàcils, lo que ha provocat les anades i tornades sempre perilloses dels andalusos.

L’equip perico hagués pogut sentenciar si Kameni (al que tant aplaudir-lo i victorejar-lo part del públic l’han ajudat a dur a terme un bon encontre) no hagués tret una mà prodigiosa enviant a còrner el llançament directe de Romaric de falta en la frontal.

El tècnic malagueny ha donat entrada a Van Nistelroi. Quien tuvo, retuvo... Abans havia sortit Seba per Eliseu. I arribà el moment clau del partit. En ple desgavell espanyolista, si fins llavors la línia de cobertura havia ratllat a gran alçada, quedar totalment retratada en les dues accions que li costaren el partit als espanyolistes. Un canvi de joc de Cazorla llarg per Isco que havia deixat enrere a Javi López; aquest talla llençant-se a terra en primera instància junt a Kiko, però el rebot afavoreix als malaguenys ja que l’esfèrica li cau a Van Nistelroi que marca a plaer.

Menys de tres minuts després, llançament de còrner de Cazorla, i imperdonable error del conjunt espanyolista. Remata de cap el davanter Rondón, treu com pot Kiko Casilla salvant el gol andalús i totalment lliure de marca, Demichelis marca afusellant al meta d’Alcover sense que cap defensor espanyolista cobrís el segon pal. Un dels problemes que tenen enguany els laterals espanyolistes es que altres temporades Luis García o Callejón els ajudaven en tasques defensives i baixaven, cosa que amb Weiss o Couthinho no succeeix.   

En aquestes circumstàncies la carta Pandiani avui no s’ha erigit en solució a la desesperada. Els miracles en el futbol es produeixen, però tampoc cal abusar massa d’ells... Al contrari, Isco ha tingut el tercer i Kiko ho ha evitat amb una gran intervenció en dos temps.  Els minuts s’han exhaurit davant un Espanyol que no ha modificat les seves costums de continuar intentar entrar amb parets i passades curtes davant un Málaga que ara si, defensava amb gairebé tots els seus efectius els tres minuts d’afegit.

Aquesta derrota fa passar al conjunt perico d’estar en zona europea a un punt de la Champions League, a veure’s totalment fora de places europees en aquests moments, a falta de nou jornades de lliga.                  



Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Kiko Casilla (6), Javi López (4), Raúl Rodríguez (5), Forlín (7), Dídac Vilà (6); Baena (6), Cristian Gómez (6); Verdú (4), Couthinho (7), Weiss (4); Kalu Uche (4).
Substitucions:  Romaric (3) per Weiss, m. 62; Albín (3) per Cristian Gómez, m. 73; Pandiani (s.q.) per Baena, m.81

Málaga CF: Willy; Sergio Sánchez, Demichelis, Weligton, Mathijsen, Cazorla, Maresca, Eliseu, Isoc, i Rondón.
Substitucions: Kameni per Willy, m. 34; Seba per Elisu, m. 60; Van Nistelroi per Maresca, m 72.           

Àrbitre: Carlos Clos Gómez, del comitè territorial aragonès, assistit en bandes per Juan José Gallego i Luis Fernando Marco, molt malament. Ha mostrat cartolines grogues a Dídac Vilà, m. 27, Javi López, m. 53 i Baena, m. 73, per part espanyolista ia  Demichelis, m. 52 per part malaguenya.

Gols: 1-0: Couthinho, m. 24; 1-1: Van Nistelroi, m. 75; 1-2: Demischelis, m. 77.

Incidències: Encontre corresponent a la jornada 30 del campionat de lliga a 1a. Divisió, disputat en l’Estadi del RCDE a Cornellà – El prat, en una tarda assolellada i amb presència de 26.132 espectadors. Avui a la llotja s’ha comptat amb la presència dels socis 60, 62, 66 i 69 del RCD Espanyol.  Els jugadors del RCDE han sortit amb samarretes blanques amb la inscripció “Ànims, Sara” en referència a la jugadora Sara Mérida.


CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ
     

.
CLASSIFICACIÓ
PTS
PJ
PG
PE
PP
GF
GC
1
REAL MADRID C.F.
75
29
24
3
2
95
26
2
F.C. BARCELONA
69
29
21
6
2
84
22
3
VALENCIA C.F.
47
29
13
8
8
45
36
4
MÁLAGA C.F.
47
29
14
5
10
44
41
5
LEVANTE U.D.
44
29
13
5
11
41
40
6
CLUB At. OSASUNA
43
29
10
13
6
34
41
7
R.C.D. ESPANYOL
40
29
11
7
11
37
39
8
C. ATLÉTICO DE MADRID
39
29
10
9
10
39
35
9
GETAFE C.F.
39
29
10
9
10
31
36
10
ATHLETIC CLUB
38
29
9
11
9
44
40
11
RAYO VALLECANO
37
29
11
4
14
42
49
12
SEVILLA F.C.
36
28
9
9
10
30
31
13
R.C.D. MALLORCA
36
29
9
9
11
31
37
14
REAL SOCIEDAD
33
29
9
6
14
32
45
15
REAL BETIS BALOMPIÉ
32
29
9
5
15
33
43
16
VILLARREAL C.F.
31
29
7
10
12
30
42
17
GRANADA C.F.
31
28
9
4
15
27
43
18
REAL RACING CLUB
25
29
4
13
12
23
44
19
REAL SPORTING
25
29
6
7
16
28
54
20
REAL ZARAGOZA
25
29
6
7
16
25
51

1 comentari:

Anònim ha dit...

Pochettino dimision, vete ya. Estamos hartos de tu soberbia, de tu incapacidad tactica para plantear partidos importantes y dificiles como el de hoy. Estamos hartos de que te vayas cargando a todo el que te hace sombra o te pide explicaciones como posse, morales etc, a jugadores emblemas como tamudo coro chica kameni(hoy la grada te ha pegado un buen toque de atencion con la ovacion a kameni) y ahora vas a por dos canteranos emblemas como javi marquez y alvarito. La grada ya empieza a silbarte. Vete ya, el tiempo pone a cada uno en su sitio y tu te crees Dios, y aqui nadie es imprescindible, ni tan siquiera tamudo, el mas grande. Si sigue este hombre en dos años desaparece el club.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M