dissabte, 12 de gener del 2013

AMB FORÇA PATIMENT, L'EQUIP GUANYA
I SURT DEL DESCENS (1-0)







RCD Espanyol: 1 -  RC Celta de Vigo: 0

 

Quin patiment!!!...

 
Altre cop, com davant el Deportivo, l’Espanyol ha sumat els tres punts en joc a l’Estadi, en un discret partit en mig del patiment de la seva parròquia que avui ha vist allargat el suplici fins el xiulet final del col·legiat. El gol de Sergio García superat l’equador del primer temps,  ha sigut suficient per obtenir la quarta victòria de la temporada, sumar 18 punts, i sortir del descens a falta de la meitat del campionat.
 
Un Espanyol força solvent defensivament i lluitador ha tingut ocasions per sentenciar el partit –sobre tot al contracop en el tram final – però no ho ha fet i ha condemnat al patiment a la seva afició doncs degut a la tant complicada situació de l’equip, cobrava especial importància avui més que mai, els punts en joc. A més, la derrota del Real Mallorca oferia la possibilitat de fugir d’aquestes tres darreres places de les que semblava abonat l’equip espanyolista aquesta temporada. Queda molt encara, i molt s’haurà de seguir lluitar per superar aquest desagradable tràngol, però mica a mica i lentament, l’equip de Javier Aguirre guanya credibilitat més enllà de la imatge donada en un derbi que pràcticament no afectà al tema esportiu sinó al social, doncs era una derrota més que descomptada.  
 
La primera acció ha sigut una jugada –de les poques – d’un apàtic Joan Verdú, que ha finalitzat Javi López amb una rematada aturada pel meta visitant. La rèplica visitant, una jugada de Roberto Lago que s’ha marxat de dos rivals, però la seva centrada bastant tancada ha sigut ben blocada per un Kiko Casilla que ha estat molt segur tot el partit. Bon detall de Sergio García deixant d’esperó per l’entrada de Baena, qui dins l’àrea ha centrat tallant un defensor visitant (9’).
 
La primera gran ocasió ha estat pel Celta de Vigo quan al quart d’hora de joc, amb una rematada de cap de Iago Aspas, que Kiko Casilla amb la punta dels dits ha enviat a còrner per sobre el travesser.  En  un dels pocs errors defensius dels locals, en el llançament de cantonada el Celta ha dut força perill rebutjant Forlín de cap en planxa, a tres metres de la línia de fons.  Tant Colotto com Forlín, han ratllat a un bon nivell i l’Espanyol no ha passat angunies de consideració més enllà de la pròpia incertesa d’un marcador tant estret.
 
Als 19’ Stuani li roba la cartera al defensor gallec, i penetrant dona una passada de la mort enrere per Joan Verdú, qui tot sol en una bona posició ha rematat tant malament com ha sabut, malbaratant una gran oportunitat d’inaugurar el marcador.   L’uruguaià ha tornat a jugar per la dreta i ha fet una molt bona tasca pressionant, recuperant pilotes i lluitant en el joc aeri amb els defensors gallecs. El Celta s’ha mostrat bastant dubtós a l’hora de treure l’esfèrica des de darrera amb seguretat davant la pressió dels espanyolistes.
 
Al minut 23, Javi López que primerament perd la bola, acaba recuperant-la i habilitant a Stuani qui penetra i col·loca una molt bona centrada profunda a la que Sergio García arribat abans que Javi Varas, remata al fons de la porteria viguesa. L’Espanyol obria el marcador i aquest fet li permetria a l’equip espanyolista ser fidel a l’estil de joc de Javier Aguirre, esperant al seu rival darrera i pogué sortir al contracop, sent el conjunt celtiña qui tingués que córrer riscos.
 
El Celta ho prova amb un xut de Krohn-Delhi que surt a l’esquerra de Kiko Casilla (27’). En altre jugada d’atac visitant, la rematada del davanter del Celta acaba estavellant-se al peu de Colotto  molt oportú. Augusto Fernández tindria la darrera oportunitat del Celta en el primer temps en una internada que acaba amb una centrada xut, que aturà el meta espanyolista.  En els darrers instants abans del descans, Stuani enviaria als núvols la seva rematada després d’una centrada passada de Capdevila des de l’esquerra de l’atac local.
 
En el segon període, una falta penjada per Simao des de la banda (47’) és rematada franca per Stuani, però el cop de cap de l’uruguaià és aturat per Javi Varas, lluint-se, desaprofitant l’Espanyol una gran oportunitat per sentenciar el partit. Una jugada ben trenada per part espanyolista, acaba amb una centrada molt passada de Stuani que no arribà Baena. Instants abans, el conjunt celtiña ha efectuat la primera substitució ingressant al terreny de joc Quique de Lucas. Un contraatac conduït per Verdú ha acabat rebutjant G. Cabral, dins l’àrea, anticipant-se i evitant la rematada letal de Sergio García.
 
Anaven passant els minuts en un partit en el que els gallecs tenien la possessió i l’Espanyol intentava sense aconseguir-ho, matar l’encontre amb un segon gol en algun dels contracops que tindrien lloc en la resta final del partit quan els gallecs avançaren ja descaradament línies i deixaren grans forats.   
 
En el darrer tram de partit, l’Espanyol ha tingut que sentenciar. Ho ha merescut però ha perdonat. Un servei de cantonada executat per Simao ha estat rematat amb força entrant des de darrera per Forlín de cap, enviant a un metre a la dreta de la porteria. Aguirre ha volgut donar oxigen a l’atac espanyolista i un fluix Verdú ha sigut el primer en ser substituït, per Christian Alfonso.  Simao després de força estona sense rascar-ne una, ha deixat també el seu lloc a l’italià Longo, que altre cop ha pecat d’embolicar-se excessivament en les jugades, tot  i que ningú li pot negar la seva lluita.
 
Mentre, el col·legiat Pérez Lasa l’anava embolicant cada vegada més amb el seu particular criteri a l’hora de mostrar cartolines o de deixar sense sancionar algunes faltes ben clares en favor dels locals. El nerviosisme a la grada anava en augment doncs el segon gol no arribava i tot feia pensar en un agònic final de partit. Un contracop a càrrec de Sergio García no l’aprofitava Stuani amb una centrada sense destí (41’). Víctor Sánchez protagonitzaria una gran jugada marxant-se en un ràpid contracop des de zona defensiva travessant bona part del camp i assistint per Christian Alfonso qui acabaria rematant per sobre el travesser.
 
El Celta llençaria una falta al 91’ aturant molt segur per alt Casilla. Molt bé Alfonso retallant dos cops junt a la banda esquerra i penetrant cap a la lateral de l’àrea, li deixa una passada de la mort per Longo, qui des de la frontal remata dur, aturant en dos temps el meta visitant sense que ningú pogués aprofitar-se del rebuig de Javi Varas.  Pànic en el minut 94 quan Pérez Lasa ha castigat a l’Espanyol amb l’enèsima falta i tot el Celta ha pujat al remat a la desesperada en el darrer intent. Mentre Albín era a punt de sortir, la falta s’ha llençat i Kiko Casilla, altre cop, s’ha fet amb l’esfèrica i tot i que li ha costat d’assenyalar el final del matx, per fi ha sonat el xiulet de Pérez Lasa sense efectuar-se la tercera substitució,  i l’espanyolisme ha tornat a respirar a fons. Massa patiment per vèncer a un rival, el gallec, que no s’ha mostrat com un rival perillós ni de consideració, al menys avui.   
 
 
 
 
Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Kiko Casilla; Javi López, Colotto, Forlín, Capdevila; Víctor Sánchez, Baena; Stuani, Verdú, Simao; i Sergio García.
Substitucions: Christian Alfonso per Verdú, m. 76; Longo per Simao, m. 83.
 
RC Celta: Javi Varas, Roberto Lago, B.Oubiña, Álex López, Mario B., Iago Aspas, G.Cabral, Demidov, Krohn-Dehli, Augusto, i Jonny.
Substitucions: De Lucas per Augusto, m. 58; Toni per Krohn-Delhi, m. 68; J.Y.Park per Mario B., m. 72;
 
Àrbitre: Miguel Ángel Pérez Lasa, del comitè territorial basc.  Malament tot i no influir en el resultat. No ha mesurat per igual a l’hora de mostrar les cartolines grogues, les que s’ha esmerat en mostrar només al conjunt espanyolista ignorant-ne de ben clares en jugadors del conjunt gallec, exasperant al públic espanyolista.  Han sigut amonestats amb targeta groga Forlín, m. 13, Javi López, m. 30, Víctor Sánchez, m. 47, Simao, m. 64, Raul Baena, m. 65 i Colotto, m. 83 per part local i només Alex López, m. 31, l’ha vist per part gallega.   
 
Gol: 1-0: Sergio García, m.23
 
Incidències: Encontre corresponent a la 19ena. jornada de lliga a Primera Divisió, disputat aquesta tarda a l’Estadi RCDE a Cornellà-El Prat, davant 20.723 espectadors.  
Present a l’Estadi el que serà nou jugador del RCD Espanyol, el búlgar Martin Petrov.
 
 





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M