diumenge, 6 de gener del 2013

DOLENTA IMATGE D'UN ESPANYOL QUE CAU
REPETINT RESULTAT DE LA PASSADA TEMPORADA

L'ESPANYOL "B" PERD 1-0 AMB UN GOL DUBTÓS AL CAMP DEL CUER, L'ORIHUELA CF, I ES COL·LOCA A TRES PUNTS DEL DESCENS EN UNA TRAJECTÒRIA NEFASTA DE L'EQUIP DE LONGHI.

FC Barcelona: 4 – RCD Espanyol: 0

Ja ha passat... No hi pensem més...  Esportivament, intentar oblidar ràpidament aquest partit i aquest resultat i centrar-se amb la final davant el RC Celta. Aquesta és nostre guerra. El derbi ja ha passat, però naturalment,  ens queda la sensació de ridícul i vergonya en presenciar al marge de la inqüestionable diferència de potencial entre ambdues entitats, la feblesa, i poca agressivitat dels espanyolistes a la primera part. A la segona, el Barcelona ha afluixat clarament aixecant el peu de l’accelerador, i sortosament no ha sigut superat el record històric del 6-0 aconseguit a Sarrià amb Pepe Nogués a la banqueta, en 1951.  Poc bagatge i poca cosa digna per pogué mencionar, però és el que hi ha... Molta amistat i bones relacions em vist entre els jugadors d’ambdós conjunts. I molta mala llet hem notat a faltar, sobre tot en el primer temps.

No farem sang del tema. No per ganes, sinó pel greu moment que viu l’entitat, exigeix un exercici de responsabilitat. Puntuar era un miracle, no ens enganyem. No podem comparar amb l’empat al Bernabeu doncs la trajectòria dels barcelonistes no tenen res a veure amb el moment que viu l’entitat de Chamartín.

Des d’un principi el domini local ha sigut total davant un Espanyol que ha mossegat molt poc i tancat a darrere ha sigut incapaç de neutralitzar el sempre difícil de neutralitzar, joc dels barcelonistes.  Als set minuts el primer avís, arribant fins la cuina i passejant-se la passada de la mort. Als 9’, penetrant per l’esquerra del seu atac Iniesta li ha posat la bola a Xavi a boca de canó, qui no ha perdonat.

Kiko ha salvat el segon als tretze minuts rebutjant a còrner. En altre centre xut a càrrec de Messi, Casilla ha rebutjat de punys. Al quart d’hora, Pedro a rematat dins l’àrea altre passada de la mort des de l’esquerra de l’atac local, ajustant la bola al pal esquer.  El tercer, als 26’ amb assistència de Busquets per Pedro, qui anticipant-se a Kiko Casilla amb un bon toc, ha deixat encarrilat el partit. Si no hi havia prou, el col·legiat ha assenyalat un discutible penal comès pel meta espanyolista. Messi no ha fallat enganyant a Casilla, i als vint-i-vuit minuts ha deixat l’encontre sentenciat amb un marcador que sortosament ja no es mouria més.

En el segon temps, l’Espanyol ha sortit un pèl més agressiu (ha vist alguna que altre cartolina), dins d’un període en el que ha donat la sensació que el Barcelona li ha perdonat una golejada d’escàndol als espanyolistes. Amb tot, dos gols anul·lats han fet que el marcador no es mogués més. L’equip de Javier Aguirre ha disposat de dues ocasions clares de gol en tot el partit. En el primer temps entre el segon i tercer gol culer, amb Sergio García rematant per sobre el travesser en una acció que ha aconseguit escapar-se, i en el segon temps en la recta final Juan Albín ha pogut fer el gol de l’honor espanyolista, però la definició del uruguaià no ha sigut l’esperada i Valdés ha evitat el gol blanc-i-blau.

Fitxa tècnica:
FC Barcelona: Valdés, Alves, Piqué, Puyol, Alba, Xavi, Busquets, Iniesta, Pedro, Messi i Cesc.
Substitucions: Thiago per Xavi, m. 63; Villa per Cesc, m. 65; Alexis per Pedro, m 75.

RCD Espanyol: Kiko Casilla; Javi López, Colotto, Héctor Moreno, Capdevila; Forlín, Baena, Víctor Sánchez; Simao, Verdú, i Sergio García.
Substitucions: Christian Alfonso per Forlín, m. 58; Stuani per Verdú, m. 62; Albín per Simao, m. 77.

Gols: 1-0: Xavi, m.9; 2-0: Pedro, m.15; 3-0: Pedro, m.26; 4-0: Messi, (pen.) m.28.

Àrbitre: Jesus Gil Manzano, del comitè territorial extremeny. Ha amonestat amb cartolines grogues a  Casilla, m.27, Baena, m.53, Stuani, m.73, H. Moreno, m.84.

Incidències: Encontre corresponent a la jornada 18ena. de lliga de 1a. Divisió, disputat aquesta tarda vespre al Camp Nou.