dimarts, 5 de març del 2013

TRIOMF DEL CADET "A" (3-0),
ABANS DEL COMPLICAT PARTIT DAVANT EL GIRONA








RCD Espanyol Cadet “A”: 3  - C.F. Lleida Esportiu Terraferma: 0


Encara amb el regust  dolç de l’empat en la Gamper de l’anterior jornada amb el gol de Campu a dos minuts del final, l’Espanyol Cadet afrontava dissabte passat un nou partit per continuar mantenint els quatre punts de diferència respecte a l’etern rival, i abans de disputar una autèntica “final” com la que tindrà lloc el proper dissabte a Torres de Palau davant un Girona que ja guanyà en el seu dia al FC Barcelona.

L’equip espanyolista afrontava l’encontre amb Sergi Santesteban jugant de lateral i per l’esquerra!. Les baixes d’Aarón Martín (amb el Juvenil B) i de Erik Sarmiento (expulsat amb el Cadet B la jornada anterior davant el Sant Andreu), obligaren al tècnic espanyolista a improvisar una solució per fer front a les circumstàncies.   

No fou un bon partit en el seu primer període. El Lleida no va fer concessions en absolut i es va defensar davant un Espanyol que li costava arribar clarament a l’àrea lleidatana. Dominava, però no creava ocasions.  Tan sols vam comptabilitzar com situacions de relatiu perill, un centre xut passat de Pol Mikel a un parell de pams del travesser, un tret des de la frontal a càrrec de Labiano ben blocat pel porter lleidatà.

A cinc minuts del descans va obrir la llauna el conjunt de Dani Fernández mitjançant Oscar Villanova qui sense pensar-s’ho dues vegades va engaltar un gran tret des de fora de l’àrea, en una pilota rebutjada i perduda a la frontal, per batre a Porta.  

Celebració del gol i dedicatòria merescuda per Salvador Bayona (qui cessa de les funcions de delegat al igual que José Yeste, per motius de jubilació i serà substituït per David Aced Quilez). Abans de marxar-se als vestidors, Campu en acció individual ho va provar dins l’àrea amb un xut forçat que sortí fora a la dreta de la porteria visitant.

En el segon temps, al quadre lleidatà no li va donar pràcticament temps d’avançar línies en busca de l’empat, ja que quan ho intentà, un contraatac ràpid dels espanyolistes acabà amb una gran passada  en profunditat de Juan Ezomo (que fins el moment poc havia aportat al joc d’atac perico), que va saber convertir en gol com no !  Campu, escapant-se ràpid cap a porta i no perdonant davant el meta Fondevila, al que va batre en l’u contra u, amb xut ras ajustat a l’esquerra.

L’Espanyol matava definitivament el partit. Amb el 2-0 l’Espanyol imposà ja la seva llei amb total comoditat i amb la tranquil·litat d’un líder invicte durant 20 jornades.  Als deu minuts de la represa, triple canvi realitzat per Dani Fernández, entrant al terreny de joc, Joel, Rafael Baldrés Hermann (jugador incorporat fa dues setmanes del quadre aragonès Amistad) i Adrián Rivas alias “la màscara”.

Precisament davant Adriàn Rivas el meta lleidatà es va tenir que emprar a fons rebutjant de punys una bola, després d’un centre xut molt tancat de Rafael. El jugador recentment incorporat jugà a la banda dreta a la punta d’atac espanyolista i col·locà instants després una bona centrada que pentinant Campu, acabà amb una mitja volta d’Adrián Rivas que sortí la pilota per sobre el travesser.

Tingué ocasions l’Espanyol per fer el tercer com una arrencada en solitari d’Adrián Rivas que es marxa i en l’intent de superar al meta perd angle i no s’atreveix a xutar i passa en horitzontal a un company, però talla un defensor visitant.  El Lleida Terraferma ho intentà a 1 minut dels vuitanta reglamentaris amb el llançament d’un lliure directe, però la pilota es marxà fora a l’esquerra de Manuel.

No hi hagué patiments doncs, i l’Espanyol administrà còmodament la renda aconseguida sense renunciar en absolut a arrodonir encara més el resultat. Carlos Cano tot sol va errar una gran ocasió en l’u contra u davant el meta del conjunt de la Terra Ferma, rematant al primer minut de l’afegit al cos del porter.

Al darrer sospir del partit, “Stuani” Rivas aconseguí fer-se amb una bola perduda i d’un bon tret situà el merescut 3-0 al marcador. Ja ni es centrà de mig camps doncs Rodríguez Carballas ja no concedí ni un segon més de temps suplementari i indicà la fi del partit. Començava ja a fer fred en una preciosa i assolellada tarda que naturalment durant el desenvolupament del partit del Cadet A, ja sense l’acció solar, la temperatura començà a baixar clarament. 

El màxim rival dels espanyolistes tampoc va fallar, davant el cuer Reus (1-3) i tot continua per tant igual a les primeres posicions de la classificació. El proper dissabte a les 16:45 i amb arbitratge de Eduard Martí Pomes de la delegació de Girona, l’equip de Dani Fernández se les veurà amb el Girona. Sens dubte i a priori, el partit més complicat que li resta per fer-se amb el títol.        



Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Manuel, Pol Mikel, Gonzalo, Alex, Sergi, Marc Manchón, Adrrià Labiano, Oscar Villanova, Juan, Oscar Melendo i Campu.
Substitucions: Joel, Rafael, Adrián Rivas per Oscar Villanova, Labiano i Juan, m. 50; Roger Aleu per Sergi, m. 63; Carlos Cano i Marc Miquel per Campu i Oscar Melendo, m. 70. Altre suplent: Pol Agustí (p.s)

Lleida Esportiu Terraferma: Josep Ma. Porta, Marcel Ormo, Marc Benseny, Xavier Oto, Marc Álvarez, Sergi Ogando, Antonio Debay, Mario Peco, Ferran Nicolàs, Max Llovera i Aleix Binefa.
Suplents: Joan Vicente, Iván Fondevila (p.s.), Gerard Borda, Joel Christian, i Pol Grau.

Àrbitre: David Rodríguez Carballas, assistit en bandes per Daniel Pulido Sánchez-Carnerero i Manuel Méndez García. Va mostrar tres cartolines als lleidatans Marc Benseny, m. 12, Xavier Oto, m. 45 i al tècnic visitant Josep Ramon de Castellarnau, m. 28.

Gols:1-0: Oscar Villanova, m. 35; 2-0: Campu, m 48; 3-0: Adrián Rivas, m. 83.

Incidències: Encontre corresponent a la 20na. jornada del campionat de lliga de la Divisió d’Honor Cadet, disputat el passat vespre de dissabte al camp tercer de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. La major part del partit es disputà amb il·luminació artificial.  


CLASSIFICACIÓ DIVISIÓ D'HONOR CADET

.CLASSIFICACIÓ PTS PJPG PE PP GFGC
1
R.C.D. ESPANYOL
542017306112
2
F.C. BARCELONA
502016226110
3
U.D. CORNELLÀ
462014424315
4
F.C. GIRONA
362010643624
5
CF LLEIDA ESP. TERRAFERMA
342011182528
6
C.F. DAMM
321910273124
7
U.E. BORDETA DE LLEIDA
29208572024
8
ESCOLA F. GIRONÉS-SÀBAT
26207582532
9
C.E. EUROPA
25207493547
10
C. GIMNÀSTIC TARRAGONA
24196672625
11
UNIÓ F. BASE JÀBAC i TERRASSA
21205692629
12
C.F. BADALONA
202055103249
13
C. E. MANRESA
172045112036
14
U. At. HORTA
142042142443
15
C.E. MERCANTIL
122026121842
16
REUS DEPORTIU C.F.
52012172568





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M