diumenge, 9 de febrer del 2014

EL FEMENÍ RENEIX DE LES SEVES CENDRES.
LES PERIQUES DERROTEN A LES MATALASSERES (2-1)

RCD Espanyol Femení “A”: 2 – At. Madrid Féminas: 1

Gran victòria del Femení “A” espanyolista davant el tercer classificat de la lliga, en el que ha estat el seu millor resultat des que va iniciar-se el campionat. El quadre entrenat per José Antonio Montes ha completat un encontre molt seriós davant un dels equips punters de la lliga al que se li continua resistint la Dani Jarque. S’ha avançat el conjunt català al principi del segon temps, però les matalasseres han empatat tant ràpid que no han deixat ni un sospir per celebrar el gol local. Finalment, un gol de Núria Mendoza ha donat els tres punts a 17’ del final, i tot que s’ha hagut de patir en els minuts d’afegit amb l’Atlético bolcat a l’àrea de Jamila, l’equip perico ha aconseguit un balsàmic triomf amb el que agafa oxígen, i força, cosa que evidentment ens alegrem més tenint en compta al que s’havia arribat.

Amb aquests tres preciosos punts i mencionant que el Sant Gabriel ha empatat a dos (guanyava 0-2) a Granada, i que el Levante Las Planas ha perdut davant el Valencia a Sant Joan Despí, es pot dir amb la prudència suficient, que l’equip espanyolista ha començat a encarrilar ja la permanència d’una manera més que evident, doncs les places de descens queden a 7 punts. Caldrà ratificar-ho diumenge al Ruíz Casado davant un Sant Gabriel que no aixeca cap i que amb els mateixos punts ja es troba per sota de les blanc-i-blaves tot i tenir un dels pressupostos més elevats de la categoria.

L’equip espanyolista ha mostrat les mateixes sensacions que en l’encontre davant l’Athletic Club (que no mereixé perdre) deixant en l’oblit el penós partit del passat dissabte a Sant Joan Despí. No s’ha arrugat davant l’equip matalasser i tot i tenir la baixa de la internacional portuguesa Claudia Neto (amb la seva selecció), l’altre portuguesa Sonia Matías ha ocupat aquesta posició en el partit d’avui.

La primera acció de perill ha correspost als sis minuts a les locals quan Paloma s’ha escapat tota sola guanyant l’esquena a la cobertura matalassera i en l’u contra u davant la meta del quadre madrileny ha rematat no lo suficientment com per pogué superar-la; ha tret una mà rebutjant l’esfèrica i el posterior remat de Débora s’ha estavellat al cos d’una defensora.  En altre contracop ràpid de les catalanes ha sigut Paloma qui conduïa l’atac i després de tocar en una defensora la pilota rebotada li cau a Bárbara qui s’escapa però més ràpida li guanya en l’acció la defensora matalassera emprant-se a fons. Una pilota refusada en curt per la cobertura madrilenya acaba amb una volea de Bárbara que surt per sobre del travesser.

L’equip estava jugant bé, i arribava poc però amb claredat a l’àrea matalassera.  L’Atlético li costà d’arribar amb perill ni més ni menys que 44 minuts, que fou quan una centrada des de la dreta a càrrec d’Amanda fou rematada per Esther deixant anar una volea que s’estavellà al travesser; el posterior refús de la fusta la pròpia Esther l’ha intentat rematar de xilena, però ja sense precisió.  Aquesta acció hagués pogut variar la decoració del partit a bon segur.

Mogut l’inici del segon temps. Primer minut de joc, remata Bárbara amb intenció rebutjant en curt Noelia Gil, i Paloma tota sola i a plaer, remata ras al fons de la porteria matalassera. Però l’alegria li duraria tant poc al conjunt perico que ni tan sols arribaria al minut de diferència d’un gol a l’altre. Empataria Esther en una clara errada defensiva de les espanyolistes, rematant un centre, altre cop d’Amanda.

Tot tornava a començar altre cop. Mentre les noticies que arribaven de Granada eren positives ja que el conjunt andalús perdia davant el Sant Gabriel. Aquest empat tan ràpid deixà durant bona estona molt tocat a l’equip perico. Les madrilenyes es vingueren a munt cercant un segon que els hi donés el triomf. La sempre perillosa hispà – guineana Jade Boho ho provà al 61’ amb un llançament que es marxà per ben poc fora. Un servei de cantonada fou rematat de cap per sobre el travesser. L’Atlético pressionava i posava setge a l’àrea espanyolista. Més perillosa encara l’acció al 70’ quan altre cop Jade rep en la frontal, i en horitzontal retallant i buscant forat, deixa anar un tret que es perd només de dos pams per sobre el travesser. L’Atlético era a prop del gol i Jamila en l’u contra u davant Amanda es tingué que emprar a fons per evitar el gol matalasser.

Montes efectua la primera substitució entrant la jugadora del filial Haley.  Menys de dos minuts després, l’Espanyol executaria un servei de cantonada des de la dreta del seu atac mitjançant Mapi León. En mig d’un munt de jugadores, Núria Mendoza ficaria el cap enviant la rematada al fons de la porta matalassera. Instants després un llançament llunyà des de banda dreta a càrrec de Mapi s’ha enverinat buscant l’escaire sortint fora.

En els minuts finals l’Atlético s’ha bolcat a l’atac per al menys igualar el xoc. L’entrenador espanyolista ha intentat tallar el ritme efectuant dues substitucions en pocs minuts. Els minuts es feien llargs i en el 84’ una bona acció individual d’una davanter matalassera acabaria sortosament amb una molt dolenta definició. L’Espanyol també ha estat a punt d’aprofitar una topada de la meta Noelia amb una companya deixant passar l’esfèrica que per poc acaba dins. En el segon minut d’afegit (dels gairebé quatre), el quadre madrileny ha llençat un servei de cantonada a la que ha pujat al remat la seva guardameta. L’Espanyol s’ha defensat bé i s’ha assegurat el triomf.

RCD Espanyol: Jamila; Cristina, Núria, Pereira, Mapi; Sónia Matías, Emma; Débora, Paloma, Alba Pomares; i Bárbara.
Substitucions: Haley per Bárbara, m.71; Julia per Cristina, m. 81; Sara per Débora, m. 86.

Atlético de Madrid: Noelia; Pisco, Tudela, Marta Carro, Moya, Serrano, Claudia, Nagore, Esther, Amanda i Jade.
Substitucions: Laura O. per Esther, m. 77; Blanca per Jade, m. 83.

Àrbitre: Oscar Sauleda Torrent, de la delegació del Maresme, àrbitre de la Segona Divisió B.  Ha mostrat cartolina groga a la visitant Nagore, m. 10.

Gols: 1-0: Paloma, m 46; 1-1: Esther, m. 47; 2-1: Núria, m. 73.

Incidències: Encontre corresponent a la 20èna. jornada del campionat de lliga de Primera Divisió Femenina, disputat en el camp 3r. de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Cel força cobert, ambient ventós i fred. Presència de grups d’animació (Juvenil i altres en una porteria, i Curva RCDE a l’altre extrem del camp). Amb tot, poc més de 250 espectadors.