diumenge, 9 de febrer del 2014

RESSORGEIX L'ESPANYOL "B".
EL FILIAL ESPANYOLISTA GUANYA AL LLEVANT "B" (1-3)

UD Levante “B”: 1 – RCD Espanyol “B”: 3

Era una de les darreres oportunitats de l’equip per redreçar el seu rumb i mantenir les esperances d’allunyar-se dels llocs fatídics de la classificació. De tallar la negativa ratxa d’onze jornades consecutives sense guanyar que el filial espanyolista tenia en el seu deure. Era el cinquè (quart de lliga) encontre de Sergio González a la banqueta espanyolista com a primer tècnic. I l’equip espanyolista per fi, obtingué un triomf que es resistia des del 9 de novembre en que es va derrotar a la UE Sant Andreu. Era el segon triomf a domicili després del que es va obtenir davant El Prat el 30 d’octubre passat.  El primer encontre de tot el campionat en el que els blanc-i-blaus aconsegueixen marcar 3 gols a un rival. 

En definitiva, un triomf balsàmic doncs una derrota hagués abocat a l’equip a una situació ja gairebé irreversible. A manca del partit del CF Badalona davant l’Ontinyent i del partit del Constancia davant l’Huracán, l’equip espanyolista ocupa la quinzena posició (permanència), a l’espera dels resultats pendents d’aquesta jornada esmentats que es disputen demà.  

Tot començava a posar-se de cara quan Higón als vint minuts comet penal, sent aquest transformat pel davanter sevillà Jairo. L’Espanyol prenia avantatge en el marcador. L’equip blanc-i-blau aguantà bé les escomeses dels granotes que tan sols posaren en problemes la integritat del marc espanyolista en varis llançaments de falta a càrrec del seu jugador Andy.

Cop dur el que infringí l’Espanyol al seu rival tot just quan ambdós equips estaven a punt de marxar-se als vestidors amb la mínima avantatge perica. Errada del meta Leandro a l’hora de refusar una esfèrica, recuperació de Mamadou, i assistència per Iván Sales que posa el 0-2 en el marcador en un moment dels que es solen qualificar de psicològics.

El Llevant B es jugava molt en l’envit i no estava disposat a llençar la tovallola tan ràpid. Passat el primer quart d’hora del segon període, Jason reduïa distàncies en el marcador després d’aconseguir un gol olímpic en el llançament d’un servei de cantonada. El gol del Llevant ficava al quadre granota de nou en el partit, tornava la incertesa pel marcador final d’un matx dramàtic pels dos equips tot i que encara només siguem a la vint-i-cinquena jornada.

Tot i que el quadre local ho intentà amb un perillós llançament d’Expòsito que es marxà fora, i els espanyolistes en un de Joan, no fou fins el 78’ que sentencià el conjunt català en una contra a càrrec de Mamadou en la que finalment assistí per Jairo qui definí perfectament aconseguint el tercer que ho deixava tot enllestit.

En temps de descompte Pere ha vist la cartolina vermella, per –segons ha fet constar el col·legiat andalús López Amaya a l’acta arbitral- donar un cop de puny a un adversari al pit, sense estar la pilota en joc i sense que el jugador agredit necessités assistència mèdica.

El proper partit dels espanyolistes serà l’Elche Ilicitano (8è a la classificació) a la Ciutat Esportiva Dani Jarque. A la primera volta els espanyolistes van caure contundentment (3-1) encaixant tres gols en els primers 42 minuts de joc a l’Estadi Martínez Valero d’Elx, tenint lloc la primera de les rodes de premsa en les que el llavors tècnic Manolo Márquez carregà contra bastants dels seus jugadors de manera pública.


Fitxa tècnica:
UD Levante B: Leandro, Borja, Polaco, Jordi, Expósito, Camarasa, Higón, Fer, Galán, Andy i Traver.
Substitucions: Jason per Fer, m. 46; Rubén Fonte per Higón, m. 54. Altres suplents: Ovejero (p.s.), Marcelo, i Armando.  

RCD Espanyol B: Pau, Rober, Rubén, Raillo, Ferran, Marc Caballé, Iván Sales, Joan, Mamadou, Canario i Jairo.
Substitució: Pere per Iván Sales, m. 70. Altres suplents: Koke (p.s.), Miravent, Borja i Jafar.

Àrbitre: Juan Manuel López Amaya, del comitè territorial andalús, assistit en bandes per Sergio Alejandro Montoya Samper i Gerardo Gómez Peláez.  Cartolines grogues a Fer, m. 31 i a Jordi, m.81 per part local i a Rubén, m. 30 i Marc Caballé, m. 75 per part visitant. Ha expulsat amb targeta vermella a Pere, m.92 i al  preparador físic del Levante, m.63 per insultar a un jugador espanyolista.

Gols: 0-1: Jairo (pen.), m. 20; 0-2: Iván Sales, m. 45; 1-2: Jason, m. 67; 1-3: Jairo, m. 78.

Incidències: Encontre corresponent a la jornada 25èna. del campionat de lliga del grup 3r. de Segona Divisió “B”, disputat a la Ciudad Deportiva de Buñol, València. En les files llevantinistes debutà el seu nou jugador David Álvarez “Polaco”. En la convocatòria espanyolista, el davanter centre del Juvenil “A”, Jafar Yeboah. El fort vent i la pluja com a protagonistes del partit.  





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M