UN ESPANYOL AMB 10 HOMES S'IMPOSSA
AL GRANADA, AMB UN GOL D'HÉCTOR MORENO.

RCD Espanyol: 1 – Granada CF: 0

Prova superada.

Important triomf de l’equip espanyolista després del desastre del Villamarín i encara amb molt més bon regust després que els de Javier Aguirre han hagut de jugar amb 10 jugadors tota la segona part i 15 minuts del primer temps, per expulsió de Víctor Álvarez.

L’Espanyol s’ha fet creditor per millor joc i ocasions de la victòria, tot i que el conjunt andalús ha tingut el triomf en un remat del davanter El-Arabi que s’ha estavellat al travesser amb Kiko ja batut. El gol del mexicà Héctor Moreno – qui ha anat a celebrar-ho amb el tècnic – (veure foto), a manca de deu minuts ha donat els tres punts als blanc-i-blaus i posa fi a un altre moment d’incertesa després del vist a Sevilla el darrer diumenge i després de tan sols “imaginar-nos” el que hagués pogut suposar un hipotètica ensopegada davant el Granada respecte als efectes a la classificació i respecte a la reacció dels que ja s’han passat tota la setmana afilant ben bé la dalla amb el desig que es faci serví ben aviat amb el cap del tècnic mexicà.

Tornava Aguirre amb l’onze clàssic – incrustant altre cop a un Simao ja en total decadència i a un Stuani en un moment de forma bastant allunyat del més òptim – i l’única novetat era a la banda esquerra de la defensa amb la titularitat de Víctor Álvarez.

Un Espanyol que ha sortit amb ganes, però amb un futbol bastant previsible sempre que no passava l’esfèrica per les botes de Sergio García – l’ànima d’aquest equip –, ha vist com als set de joc, el Granada arribava per primer cop en una compromesa jugada que al tall llençant-se Héctor evitava mals majors. Una bona acció de Sergio ficant la bola per Stuani, ha acabat amb una centrada del uruguaià que no ha trobat rematador en ser tallada per la cobertura de l’equip andalús.  Un bon centre de Víctor Álvarez des de l’esquerra l’ha pentinat Córdoba esmorteint per la dolenta rematada d’un Simao ja molt qüestionat a la grada.

Minut 26’ de joc. L’equip espanyolista ha tingut una d’aquelles ocasions que no es poden fallar. Magistral la passada a l’espai de Sergio García per un John Córdoba que amb la pilota controlada altre cop quan ha vist al meta rival se li ha vingut el món a sobre, rematant fluix i a les mans del porter. Molt malament en aquesta faceta, doncs a un davanter se li ha d’exigir un mínim de qualitat al rematar i aquest noi és un bon jugador però...

Les coses s’han començat a torçar immediatament. A punt ha estat Colotto de complicar-se la vida en el 28’ intentant el que no li pertocava regatejant a un primer i a un segon davanter sent el darrer jugador...uf!!!!. La jugada no ha passat a majors però a bon segur que a més d’un l’haurà  posat dels nervis. Instants després, es complica la vida Víctor Álvarez, perd l’esfèrica davant El-Arabi, aquest se’n va en lluita amb el lateral esquerra espanyolista qui lleument el toca i cau. Falta i cartolina vermella, totalment excessiva. Màxim quan el col·legiat li havia perdonat en accions més clares i dures la cartolina groga a dos jugadors visitants, i que en el segon temps li perdonarà a Fran Rico la segona en una molt bruta acció sobre Víctor Sánchez.  La falta s’ha llençat per sobre el travesser sense conseqüències.

Escàndol a l’estadi, que ha anat a més amb el desenvolupament del partit. En aquesta fase de partit els jugadors han començat a posar-se massa nerviosos i en protestes i entrades a deshora s’han carregat amb varies cartolines innecessàries. En el 34’ una bola perduda per Simao ha provocat un contraatac del Granada tallat molt bé en primera instància per Javi López, amb segon remat posterior d’El-Arabi aturat per Kiko.

La paciència se li ha acabat també al mexicà –al menys per avui – i ha rellevat ràpidament al portuguès per Fuentes, qui ha ocupat la seva natural demarcació a la part esquerra de la cobertura perica. Abans del descans, gran Sergio García!!! S’ha endut una pilota amb dos detalls tècnics impressionants i ha assistit per Stuani qui encarant Roberto ha xutat fort,  - amb molta més mala llet que Córdoba o que el seu propi remat al Villamarín – però el meta del Granada ha reaccionat amb una gran intervenció rebutjant amb el peu esquerra.  Al 42’ jugada en la que el Granada ha llençat una falta Fran Rico estavellant la pilota a la tanca, i la volea posterior de Brahimi ha sortit lleugerament per sobre el travesser amb un efecte òptic aterridor pels que estàvem a les grades de darrera de la porteria.  Amb l’empat a zero, i amb l’esbroncada per aquest personatge que ja es va lluir a Pamplona, s’arribava al descans.

L’Espanyol del segon temps ha tret forces d’on semblava no n’hi havia, i ha tancat al Granada tot i jugar aquest amb superioritat numèrica. L’equip d’Aguirre ha buscat el triomf jugant més o menys bé, però ho ha intentat, que és l’únic que se li demana a l’equip. Que lluitin i ho intentin fins el final. Després ja arribaran els fruits i si no, mala sort i vindrà altre partit. La imatge penosa del partit davant el Betis és el que voldríem desterrar del nostre record, tot  i que son tantes vegades que ja no ens em podem oblidar...

Al 48’ xut creuat de David López que atura Roberto. En el 51’ el meta del Granada ràpid es fa amb la pilota, davant Sergio en una bola dividida a la que tenia avantatge el meta.  En el 52’ servei de cantonada executat per Sergio García – per cert teníem a un jugador en l’alineació per fer només això pràcticament -, i remat de cap del central mexicà aturant Roberto llençant-se a la dreta. Aquesta jugada es repetiria posteriorment i seria la del gol del triomf.

Mou banqueta Lucas Alcaráz situant en la gespa primer Piti per Fran Rico i més tard Riki (qui es comentava a l’estiu l’interès del club perico per ell) substituint Buonanotte.
En el 54’ jugada altre cop per la polèmica.  Penal clar a Colotto (l’àrbitre xiula una possible falta prèvia d’aquest), la jugada continua i marca Stuani.  Ignacio Iglesias anul·la l’acció i el gol no puja al marcador.   Esbroncada general al col·legiat.

Al 61’ se li apareix la verge a l’Espanyol. El-Arabi tot sol rep una pilota d’or i davant un Kiko totalment venut, remata amb tot a favor al travesser. L’Espanyol segueix viu... Aguirre dona entrada a Alex però per Córdoba i no com bona part de la grada pensava per Stuani. El Granada s’empra a fons i al límit per aturar als espanyolistes, i comença a veure com li cauen les cartolines.

I arriba el 79’: Servei de cantonada a l’esquerra de l’atac perico executant-lo Sergio García,  i al primer pal remata Héctor Moreno aprofitant el forat que ha deixat la cobertura andalusa i la dolenta mitja sortida del meta Roberto. 1-0. L’espanyolisme respira doncs manquen deu minuts més l’afegit i el Granada tret de l’acció del pal pràcticament no ha donat senyals de vida en atac tot i jugar amb un home més.

En aquest debat artificial sobre el tècnic que en certs mitjans s’ha creat de manera artificial, la Curva RCDE diu la seva expressant el seu suport al mexicà amb crits d’Aguirre, Aguirre,  mentre que a la grada i a certes cabines dels mitjans de comunicació,  no tots pensen el mateix... Aquesta nova possibilitat de fractura en la massa social desitjada per alguns detractors del tècnic, caurà pel seu propi pes per que ara aquest tema no toca... El mexicà acabarà la temporada si no hi ha cap estrany i greu daltabaix a la classificació que a ningú crec ens agradaria pas que això succeeixi, i després ja hi haurà temps per passar balanç amb tranquil·litat, i perspectiva suficient, de la seva gestió al front de l’equip.

Mancant vuit minuts pel final, Kiko ha rebutjat erràticament una pilota, però la cobertura perica no ha donat opció als atacants del Granada. La defensa espanyolista ha ratllat a un bon nivell tot i algunes jugades embolicades a l’hora de treure la pilota allunyant el perill, i no ha hagut majors problemes per arribar als noranta. Justament quan es complien, Víctor Sánchez i Sergio García han protagonitzat una gran jugada al primer toc, però el migcampista dins l’àrea no ha sabut definir, buscant forat retallant però se li ha fet de dia i no ha acabat rematant a porta perdent,  davant un defensor que li ha tret l’esfèrica arribant per darrrera. L’ocasió era molt clara.  En el 92’ Abraham ha substituït a un Sergio García que ha rebut l’ovació de la minsa afició que avui era present a l’estadi. I tot i que els tres minuts d’afegit s’ha fet bastant llargs, no s’ha passat cap tipus d’ angunies per mantenir el resultat victoriós.

RCD Espanyol: Kiko Casilla; Javi López, Colotto, Héctor Moreno, Víctor Álvarez; David López, Víctor Sánchez, Stuani, Simao; John Córdoba i Sergio García.
Substitucions: Fuentes per Simao, m. 35; Alex per Jhon Córdoba, m. 64; Abraham per Sergio García, m. 92.

Granada CF: Roberto; Nyom, Ilori, Murillo, Brayan Angulo; Iturra; Fran Rico, Recio, Buonanotte, Brahimi; i El-Arabi.
Substitucions: Piti per Fran Recio, m. 54; Riki per Buonanotte, m. 69;  Pereira per Nyon, m. 80.

Àrbitre: Ignacio Iglesias Villanueva del comitè territorial gallec, assistit en bandes per Alfonso Costoya Rodríguez i Enrique José Ramos Ferreiros. Ha mostrat cartolines grogues a Kiko Casilla, m. 40, Sergio García, m. 42, Colotto, m. 42 i Stuani, m. 57 per part espanyolista i a Fran Rico, m. 23, Nyom, m. 68, Iturra, m.73, Ilori, m. 75 i El-Arabi, m. 89 per part granadina. Ha expulsat amb vermella directa a Víctor Álvarez, m. 30.

Gol: 1-0: Héctor Moreno, m. 79.

Incidències: Encontre corresponent a la 23èna. jornada del campionat de lliga de 1a. Divisió, disputat a l’Estadi RCDE a Cornellà-El Prat, davant la pobre entrada de 14.011 espectadors. S’ha guardat abans de l’inici del partit, un minut de silenci en memòria de Luis Aragonés (tècnic del RCDE la temporada 1990/91) i s’ha fet referència per megafonia al guardó lliurat per Mundo Deportivo a l’afició de l’Espanyol per les continuades mostres de record a Dani Jarque amb els aplaudiments als minuts 21 dels partits disputats.