dilluns, 3 de febrer del 2014

EL JUVENIL "B" GUANYA AL FC BARCELONA A LA GAMPER (0-1)










FC Barcelona “B”: 0 – RCD Espanyol Juvenil “B”: 1

Els dos equips juvenils han guanyat aquesta temporada a la Gamper.

Victòria contra pronòstic del conjunt de Sebastián Herrera ahir a la Gamper davant un Barcelona que s’estavellà una i altre vegada davant la gran actuació del meta Pol Agustí i el sistema defensiu i la lluita de tot l’equip. Un gol de Cristopher avançat el segon temps li donà el triomf al quadre perico en una temporada en el que els culers no han pogut vèncer als espanyolistes, ja que a la primera volta l’empat fou el resultat que es donà en el derbi.  

Un Barcelona que rebia des de la segona plaça de la classificació a un Espanyol que duia 5 encontres consecutius sense guanyar i que al llarg de la competició ha caigut davant equips de la part baixa de la classificació com Rubí, Figueres i només ha pogut empatar davant Hermes, Mataró, etc.  Amb tot, era un derbi de lliga nacional en el que tot i que els culers anaven segons, tampoc han acabat de fer-se del tot a la categoria, doncs venien de perdre davant el modest Prat, mentre que els espanyolistes havien fet el propi a la Dani Jarque davant el Mollet en l’anterior jornada.

Però com diu el tòpic, un derbi és un derbi, i no valen ni classificacions ni històries. El Barcelona, - amb Sergi Palencia del Juvenil A i Aleñá i Carles Pérez del Cadet A – s’enfrontava a una de les formacions espanyolistes més joves en aquesta categoria de les darreres temporades doncs a l’equip tots eren de primer any, - inclós  Sarmiento  és encara cadet – i llevat del cas anecdòtic d’Antoine Viterale (de segon any).   

I tal com s’esperava, sortí molt fort el FCB. Arraconà a l’Espanyol ben enrera i ja als 4 minuts de joc obligà a realitzar la primera gran intervenció del millor jugador dels espanyolistes en aquest partit, el seu meta Pol Agustí. Fou en un llançament des del vèrtex dret de Carles Pérez. Dos minuts després, en la frontal de la petita, Alex Carbonell es gira i remata a boca de canó al cos del meta espanyolista que evita com pot el gol culer.  El domini era abassegador en aquests primers compassos. Al 8’ llarga jugada trenada dels locals i el xut d’Arjona buscant forat, botant davant d’ell, el rebutja Pol Agustí llençant-se a la seva esquerra.

A partir dels deu minuts de joc, el Barcelona aniria perdent gas de manera progressiva i l’equip perico començaria a controlar una mica més la situació. Al menys no veient-se tant angoixat. Al 22’ inclòs en una arrencada de Joel Riera tindria la primera aproximació que acabaria a còrner.  Però de tant en tant el Barcelona arribava i amb molt perill. Al 27’ una bola centrada per Miki no arriba per centímetres Alex Carbonell.

A la mitja hora de joc, el central espanyolista Alex López executa una perillosa falta a la frontal, enviant la bola a mitja alçada al pal esquerre en tocar molt lleugerament el meta culer després que la pilota li botés davant ell.  Però era una acció aïllada i qui arribava amb més freqüència amb perill eren els locals. En un servei de cantonada llençat per Aleñá en el 33’ treu Pol junt al pal esquerre. Una penetració dos minuts després de Sergi Palencia des de la dreta acaba amb un rebuig a còrner anticipant-se al remat de Carbonell. En el 42’ remat de cap forçat de Poveda, en un perillós centre des de la dreta. S’arribava al descans amb l’empat a zero, tot i que la més clara de totes havia sigut el pal d’Alex.

El segon temps tampoc s’inicià de manera gaire diferent. Al minut i mig pilota que li pispa Palencia a Sarmiento i a punt de marcar Aleñá enviant fora l’esfèrica. Al 50’, xut llunyà de Blanco que molt segur atura Pol. Instants després tornarà a intervenir amb èxit el meta espanyolista aturant una perillosa rematada de cap dels barcelonistes.

Herrera mou banqueta, i dona entrada a Juan Rosique i a Gonzalo Pereira (55’ i 58’ respectivament). Al 62’ doble intervenció de Pol Agustí salvant al seu equip en dues rematades (la primera a boca de canó, i la segona en la continuació, amb un centre xut molt tancat).

Ensenyà les dents l’Espanyol a mida que anava esgotant-se l’embranzida inicial dels culers. Primer fou en una jugada individual de Rosique en un contracop que ell mateix finalitza amb un xut que atura Guille Lara. I tres minuts després (66’) amb un centre des de l’esquerra que remata de cap Alex anticipant-se, salvant el meta barcelonista al  enviar a córner amb la punta dels dits. Era la més perillosa dels espanyolistes en aquest segon temps.

Conseqüència d’aquesta jugada, els de Sebastián Herrera llençaren dos serveis de cantonada consecutius. En el segon d’ells, executat en curt per Alex recolzant-se en un company, acabà amb la centrada del egarenc, i remat de cap de Cristopher al fons de la  porteria blaugrana. L’ex del Tecnofutbol feia saltar la banca a Can Culer. La sorpresa s’instal·lava en el marcador i acabaria sent definitiva tot i els esforços d’un Barcelona que per ocasions (cal dir-ho per ser honestos i justos amb la veritat) va merèixer millor fortuna.

Doble canvi ràpidament efectuat per García Pimienta, però el Barcelona no reaccionava fins que deu minuts després i a cinc del final, Arjona estavellà el seu potent llançament al travesser de la porteria espanyolista.  Al 87’ Blanco en una gran oportunitat, rematava per sobre el travesser un centre des de la dreta. El Barcelona s’estavellava una i altre vegada davant un Espanyol que anava a totes i no dona gairebé opció i quan aquesta es produïa, emergia darrera la figura de Pol Agustí.

A més, Adrià Vilanova víctima de la impotència, acabà perdent els nervis i reclamà una acció al col·legiat amb protestes tant reiterades que acabà veient dues cartolines seguides i enfilà el camí dels vestidors dos minuts abans d’hora. En el 94’ falta lateral a l’alçada del mig camp llençada pel meta local, llarga... tant llarga que arribà a les mans de Pol qui llençant-se en mig d’un munt de jugadors es fa  amb l’esfèrica tot just coincidint amb el xiulet final del col·legiat i els tres punts que acaben al sarró espanyolista.

Felicitats pericos!.     


Fitxa tècnica:
FC Barcelona: Guillermo Lara, Sergi Palencia, Carlos Blanco, Adrià Vilanova, Julen Arellano, Ferran Sarsanedas, Alex Carbonell, Adrià Arjona, Carles Pérez, Carles Aleña i Miki Poveda.
Substitucions: Théo Chendri i Alexis Meva per Carles Pérez i Miki Poveda, m. 75; Joan Inés per Ferrrán Sarsaneda, m. 86. Altres suplents: Andreu Cases (p.s.) i Daniel Segura.  

RCD Espanyol: Pol Agustí, Labiano, Erik Sarmiento, Alex, Melero, Manchón, Adrián Rivas, Oscar Melendo, Christopher, Joel i Rafa.
Substitucions: Rosique per Adrián Rivas, m. 55; Gonzalo per Joel, m. 58; Oscar Villanova per Rafa, m. 86; Antoine per Oscar Melendo, m. 91. Altre suplent: Raul Aroca (p.s.).

Àrbitre: Juan C. Blasco Pastor, de la delegació del Baix Llobregat, assistit en bandes per Pablo Redondo García i Raul Cañete Sabaté. Cartolines grogues a Melero, m. 24, Gonzalo, m. 65 i Oscar Melendo, m. 87 per part espanyolista, i per part barcelonista, a Blanco, m. 75, i a Adrià Vilanova en dues ocasions consecutives al 92’.

Gol: 0-1: Christopher, m. 69.

Incidències: Encontre corresponent a la 20èna. jornada del campionat de lliga del grup 7è de Lliga Nacional Juvenil, jugat ahir migdia al camp 7è de la Ciutat Esportiva Hans Gamper de Sant Joan Despí. En les files barcelonistes tres jugadors amb passat espanyolista: Carlos Blanco, Miki Poveda i Carles Pérez.  Com a porter suplent en el bàndol espanyolista, el meta del Cadet A, Raul Aroca. Com en tots els camps de la geografia espanyola, es guardà un minut de silenci en memòria de Luis Aragonés, qui a més, també va ser tècnic del FC Barcelona.  


CLASSIFICACIÓ LLIGA NACIONAL JUVENIL, GRUP 7è.
. CLASSIFICACIÓ PTS PJ PG PE PP GF GC
1
C.E. MERCANTIL
45 2013613816
2
LLEIDA ESP. TERRAFERMA
42 2012623417
3
F.C.  BARCELONA "B"
39 20116336 16
4
C.E. L'HOSPITALET
37 2011453317
5
DAMM "B"
36 2011364740
6
R.C.D. ESPANYOL "B"
32 208842821
7
U.D. UNIFICACIÓN BELLVITGE
31 208753531
8
C.F. GAVÀ
30 209 3831 33
9
U.E.MOLLET C.F.
28 2061043224
10
A.E. PRAT
26 2075832 31
11
U.D. CORNELLÀ "B"
24 20 66 830 25
12
U.E. RUBÍ
22 2064102329
13
A.E.C. MANLLEU
20 205 5101924
14
PREMIÀ CLUB ESPORTIU
19 2061131743
15
CE ESCOLA FUTBOL MATARÓ
18 2046102637
16
C.F. BADALONA "B"
18 20 46 10 20 32
17
FUNDACIÓ PRIVADA HERMES
15 2043132346
18
U.E. FIGUERES
12 2033 14 15 37




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M