dilluns, 3 de febrer del 2014

SUPERIORITAT TOTAL DEL FC BARCELONA.
EL FEMENÍ CAU GOLEJAT A LA GAMPER (4-0)

FC Barcelona: 4 - RCD Espanyol Femení “A”: 0

“La Força... del talonari”

Com que aquí no juguem a ser políticament correctes, iniciaré aquesta crònica parlant d’una pancarta que hi havia a un dels fons de la Gamper... “La força d’un ressentiment” resava... Caldria dir a tots ells que potser hagués sigut més adequada la “força d’un talonari”.

D’un talonari amb diners d’una dictadura (Qatar) que maltracta la dona no respectant els més mínims drets humans, vexant-les com si estiguéssim encara als recons més profunds de l’edat mitjana (qui ho dubti que consulti a Ammistia Internacional). Qui ho vulgui entendre, doncs perfecte. I qui no, que deixi de parlar de futbol femení i dels drets de les dones, i de la defensa de la igualtat entre sexes, curiosament ara que el FCB guanya, per què abans els importava una merda el futbol femení ... Això és el “més que un club” benvolgudes Marta Torrejón, Míriam Diéguez, Marta Corredera, Alexia Putelles, Vicky Losada, Karol Férez, i Kenty Robles... Però és igual, és batalla perduda; el fi (títols) sempre justifica i justificarà els mitjans a Can Culé (veritat senyor Núñez, Gaspart, Laporta, Rosell, integrants tots de la  col·lecció de presidents condemnats o/i imputats? ).     

Dit això, entraré a la part pròpiament esportiva del partit. Triomf clar, sense discussió i sense cap excusa del FC Barcelona, que enguany –amb mig equip procedent del RCDE – està a anys llum del nostre equip femení.  I si des del Consell d’Administració segueixen encara dient que aquest equip és per estar entre els sis primers de la lliga, o ens trobem davant d’un majúscul inepte, o davant d’un mentider.

I el que el soci espanyolista, acostumat i resignat sempre a la mediocritat històrica i al patiment, el que no tolera en absolut és que se li menteixi. Que se li vulgui vendre fum, fent-li volar coloms,  falsejant la realitat. L’Espanyol lluita per no baixar també en futbol femení. Aquest és l’objectiu. I ull, per que en aquesta jornada ha guanyat el Levante Las Planas... I les jugadores de J. Antonio Montes han de rebre encara a l’Atlético de Madrid, tercer a la classificació, abans d’un dramàtic Sant Gabriel – Espanyol en el que qui perdi ho passarà força malament...

Menys de dos minuts aguantà l’equip sobre la gespa de la Gamper amb l’empat inicial. Una errada de Núria, qui perd una bola clara en favor de Sonia Bermúdez.  La 10 culer xuta una de les seves canonades i ja fa prou Jamila rebutjant com pot, però amb la mala fortuna que Alexia seguint la jugada introdueix dins la pilota abans que la portuguesa torni a arribar a l’esfèrica.

La reacció espanyolista fou tant minsa, que tan sols es va veure una pilota dividida de Mapi per Bárbara, a la que arribà primer Ráfols rebutjant. Amb una possessió totalment estèril, l’únic que provocà el joc perico fou les arribades ben perilloses de les barcelonistes una i altre vegada. Míriam li posa una bona bola a Sonia que no s’ho pensa dues vegades i llença altre obús que Jamila atura en dos temps lluint-se.  Altre acció de Sonia desbordant i amb passada de la mort per Míriam que remata per sobre el travesser als núvols. En el 33’ errada en el blocatge per alt de Jamila en una pilota centrada per Corredera, però dins l’àrea no aprofita sortosament Sonia.

En el 35, Mapi León talla en falta a uns metres de la frontal un atac barcelonista en una penetració de Sonia. Veu la cartolina groga, i Sonia Bernúdez executa el lliure directe amb rosca enviant l’esfèrica a la part interior del pal esquerre a mitja alçada, entrant l’esfèrica dins la porteria espanyolista. Era el 2-0 i el partit quedava totalment sentenciat. A tres del descans és Míriam qui envia una perillosa rematada per sobre del travesser. L’Espanyol ofensivament parlant, no havia existit. Defensivament, fragilitat total. Hi estava havent derbi? El nivell d’ambdós conjunts es tant distant, que encara n’hi ha menys que en categoria masculina que ja és dir...

En el segon temps, als tres de la represa, l’Espanyol botà un lliure directe a pocs metres de la frontal, però el llançament de Mapi  es marxà per sobre el travesser. I al 52’ el Barcelona va fer el tercer. Jugada per l’esquerra d’Alexia, controla Corredera i cedeix dins l’àrea per Jennifer que marca per alt.

Només tres minuts després arrodonia el marcador el quadre barcelonista. Sonia sorteja fins a tres jugadores espanyolistes i envia lluny de l’abast de Jamila ajustat a la dreta.  Al 60’ estigué a punt d’encaixar la “maneta” el quadre perico si no per què Jamila amb una gran intervenció ho evità, rebutjant una volea de Míriam.

Amb tot decidit el FCB aixecà el peu de l’accelerador i ho aprofità l’Espanyol per arribar fins l’àrea de Ráfols en algunes aproximacions amb poc perill. Un centre de Débora que rebutja perillosament Torrejón, i un parell de llançaments (66’ i 78’) de Claudia massa centrats i previsibles que no crearen en prou feines gens de preocupació a Laura Ráfols a l’hora d’aturar-los. Més problemes li creà Vicky Losada en el 72’ a Jamila, obligant-li a treure una prodigiosa mà evitant el cinquè.  El servei de cantonada molt tancat, el rebutjà la portuguesa de punys. En el 76’, Cristina evita el gol tallant la passada d’Unzúe a Karol tota sola.  En el darrer minut es reclamaren per part espanyolistes unes possibles mans dins l’àrea barcelonista. Era ja completament igual...  El resultat era el que era, i podem dir sense risc a equivocar-nos, que sortosament ben curt encara. Podia haver sigut força pitjor...      

  
Fitxa tècnica:
FC Barcelona: Ràfols, Unzué, Torrejón, Ruth, Melani, Virginia, Corredera, Miriam, Jennifer, Sonia, i Alexia.
Substitucions: Vicky per Corredera, m.53; Jelena per Sonia, m.67; Karol per Jennifer, m. 67; Gema per Alexia, m. 67.

RCD Espanyol: Jamila; Cristina, Núria, Sonia Matías, Andrea, Mapi; Claudia Neto, Emma; Débora, Alba Pomares i Bárbara.
Substitucions: Paloma per Bárbara, m. 57; Haley i Sara per Débora i Alba Pomares, m. 68; Julia per Cristina, m. 78.

Àrbitre: Alejandro Fernández Pérez de la delegació de Barcelona. Ha amonestat a Mapi, m.35 i a Melani, m.73.

Gols: 1-0: Alexia, min 2; 2-0: Sonia, m. 36; 3-0: Jennifer, m.52; 4-0: Sonia, m. 55.

Incidències: Encontre corresponent a la 19èna. Jornada del campionat de lliga de Primera Divisió Femenina, disputat dissabte al migdia al camp 8è de la Ciutat Esportiva Gamper a Sant Joan Despí. Avançat el segon temp, la pluja va fer acte de presència.  




CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ FEMENINA
.CLASSIFICACIÓPTSPJPGPEPPGFGC
1 F.C. BARCELONA 51 19 16 3 0 53 5
2ATHLETIC CLUB431914145416
3ATLETICO DE MADRID F.391912345016
4RAYO VALLECANO391911623114
5VALENCIA C.F.381912253415
6LEVANTE U.D.341910452620
7SPORTING CLUB DE HUELVA24196672222
8REAL SOCIEDAD DE FUTBOL23196582227
9U.D. COLLERENSE201962112743
10SEVILLA F.C.20195591735
11OVIEDO MODERNO C.F.18194691524
12C.D. TRANSPORTES ALCAINE18194691629
13C.D. SANT GABRIEL18194692236
14R.C.D. ESPANYOL161944111730
15F.C. LEVANTE LAS PLANAS121933131752
16GRANADA C.F.111932142564




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M