diumenge, 30 de març del 2014

EL CUER GRANADA SORPÈN A LES ESPANYOLISTES
I S'EMPORTA UN EMPAT A L'AFEGIT JUGANT AMB 10

RCD Espanyol Femení “A”: 2- Granada CF: 2

Tot i que ha gaudit durant 83’ minuts (afegit inclòs) de superioritat numèrica per l’expulsió de la porter rival, l’equip de José Antonio Montes ha sigut incapaç de tancar l’encontre davant el cuer de la lliga, el Granada CF, i ha vist com en dues ocasions les andaluses igualaven el marcador neutralitzant l’avantatge espanyolista. Mes greu encara, si es té en compte que el gol de les granadines ha arribat quan es duien pràcticament dos minuts d’afegit.

Les andaluses, tot i tancar la classificació i jugar amb deu jugadores, han plantat cara a un Espanyol que no s’ha vist gens còmode tot i anar per davant en el marcador durant una hora, i ha donat una imatge molt desencisant d’inseguretat, de poca convicció en el que estava fent, i de desencert en els metres finals. L’equip perico ha tingut ocasions per sentenciar, però no ho ha fet i ha acabat pagant-ho força car.

Sortosament la jornada, malgrat l’empat, ha acabat sent positiva doncs FC Levante Las Planas ha perdut 2-4 davant Sporting de Huelva augmentant en un punt la distància de les espanyolistes davant les de Sant Joan,  i lògicament manté la distància respecte al Granada. Trista perspectiva de present i futur per un històric dominador del futbol femení català i punter a Espanya, però les limitacions pressupostàries han acabat duent el que era ben fàcil imaginar, malgrat que el responsable de la secció encara no hagi volgut assumir-ho.  L’objectiu únic d’aquest equip no era altre que la salvació després del desmantellament de l’estiu passat,  i tothom que pensés el contrari, s’enganyava a si mateix. I aquesta fita, pràcticament està a la butxaca doncs manquen 4 jornades i el descens es troba a 8 punts.

Amb la pluja continua s’ha disputat el partit, i si ja hi ha poca gent a la Dani Jarque seguint el futbol base i el femení, imagineu-vos aquest matí...  De l’alineació espanyolista comentar que el seu tècnic ha tornat a alinear a Carla Cotado a l’eix de la cobertura tal com va fer a Zubieta, com a novetat en l’onze inicial. Als quatre minuts, primera acció dins l’àrea granadina, amb unes mans que el col·legiat ha considerat involuntàries doncs no era el rival en joc de les granadines el reverenciat i estimat pel poder del "Villarato", FC Barcelona.

Curiosament, el domini era en major mida de les andaluses, que arribaven a l’àrea espanyolista i ficaven la por al cos amb un llançament de cantonada. La visitant Cinthia amb un xut que sortí fora, dona bona mostra de que no seria un partit gens ni mica senzill per les blanc-i-blaves.

Quan si que no li quedà més remei al senyor Carvallo Vázquez que considerar punible l’acció, fou en el minut 10 de joc, quan Bárbara se’n va directe cap a l’àrea, i enviant una vaselina davant la sortida de la meta Andrea, a aquesta no li queda altre que rebutjà amb la mà fora de la seva àrea, per evitar el gol. Lliure directe en la frontal i cartolina vermella. El Granada havia d’afrontar més de vuitanta minuts amb deu jugadores.  La falta llençada per Mapy, se’n va per sobre la porteria.

L’Espanyol intentà aconseguir el gol que encarrilés l’encontre i una centrada xut d’Alba es passeja sense rematadora. Paloma dins l’àrea en immillorable posició, engalta malament fent un “misto” i l’esfèrica se’n va molt desviada. Finalment, seria Alba Pomares amb un gran tret des de la frontal que es colà ajustat a la dreta, l’autora del primer gol espanyolista. Un gol de molt bella factura.

El Granada intentà la reacció i en jugada invalidada per fora de joc, la davantera de l’equip andalús Rivi, bat a Jamila amb un tret que deixa anà després de la senyalització de la infracció. En un llançament posterior a la primera cartolina groga que veia l’equip local, el Granada penjà una pilota que fou rematada de cap perillosament, sortint l’esfèrica desviada. A dos minuts del final, pogué sentenciar Alba Pomares quan rebent una centrada des de la dreta a càrrec de la capitana Débora, controla l’esfèrica dins l’àrea, i el seu remat es marxà per sobre la porteria.

En el segon temps, les coses no milloraren... Als set minuts el Granada és a punt d’empatar l’encontre, després d’una rematada a boca de canó que salva Jamila evitant el gol andalús.  La rèplica perica a càrrec de Bárbara al 60’ quan arrenca i s’escapa però davant la sortida de la porter Ángela, - avui debutant amb el Granada -  i davant una defensora, envia la seva rematada a un pam a l’esquerra de la porteria quan ja es cantava el segon.  Un minut després seria una bola centrada excessivament forta a càrrec d’Alba, a la que en la frontal de la petita no pot arribar-hi Bárbara.

L’Espanyol no acabava ni de sentenciar ni de tancar l’encontre doncs les arribades visitants –poques, però amb força perill – començaven a sovintejar l’àrea de Jamila. Al 70’ una falta penjada compta amb l’errada en la sortida de Jamila, i l’esfèrica sortosament acaba a córner. Tres minuts després, l’atac de les granadines acaba amb varis rebots i el remat final de Lauri al fons de la porteria. Era l’empat  a un.

Reaccionà ràpid el quadre local, i Claudia Neto treia petroli d’una pilota morta a la frontal i envià el seu tret al fons de la porteria superant per la dreta a una poc afortunada Ángela que se l’acaba menjant.  Gran ocasió de les espanyolistes per posar punt i final al patiment de tota una lliga sentenciant el partit decisiu: Bárbara després d’una bona jugada superant a dos rivals, i davant la sortida de la portera, no encerta amb el gol enviant l’esfèrica fora a l’esquerra.  Poc després, una bona penetració de Débora acaba amb una centrada que talla una defensora tot just anticipant-se a un possible remat de Haley (que acabava de sortir feia ben poc).

I així s’arribava al tram final del partit amb un Granada jugant amb 10, bolcat a l'atac tancant a les espanyolistes assetjant la porteria de Jamila. Avisaren les granadines i en segona jugada pràcticament consecutiva, passant un minut i quaranta cinc segons dels noranta, trobaren el premi merescut a la seva insistència. Marta empatà l’encontre, el Granada sumà un punt que els situa amb una desavantatge de sis de la permanència. I sort que assenyalà el col·legiat a instàncies del seu auxiliar, fora de joc en una acció posterior en el 93’ que el llançament llunyà bombejat de Rivi acabà també dins la porta de Jamila superant-la per alt, que sinó ...

RCD Espanyol: Jamila; Cristina, Andrea Pereira, Carla Cotado, Mapi; Claudia, Núria; Débora, Paloma, Alba Pomares; i Bárbara.
Substitucions: Emma per Paloma, m. 76; Haley per Alba Pomares, m. 79; Ari Forment per Bárbara, m.88.

Granada CF: Andrea, Meme, Cinthia, Estibi, Vanesa, Lula, Cristina, Marta, Lauri, Rivi i Mari.
Substitucions: Ángela (p.s.) per Mari, m. 11; Clara per Cristina, m. 70.

Àrbitre: Óscar Carballo Vázquez, de la delegació de Barcelona. Ha mostrat cartolina groga a Meme, m. 30 i a Carla Cotado, m. 33, i vermella directa a la meta andalusa Andrea, m. 10.

Gols: 1-0: Alba Pomares, m.28; 1-1: Lauri, m.73; 2-1: Claudia, m.75; 2-2: Marta, m.92.

Incidències: Encontre corresponent a la 26èna. jornada del campionat de lliga de la Primera Divisió Femenina, disputat al camp 3r. de la Ciutat Esportiva Dani Jarque en una matinal dominada de principi a fi per la pluja. Molt poc públic.