diumenge, 9 de març del 2014

FESTA COMPLETA. TRIOMF DAVANT L'ELCHE (3-1),
A L'ANIVERSARI DELS 100 PARTITS A L'ESTADI

RCD Espanyol: 3 – Elche CF: 1

Avui si! L’Espanyol ha viscut una jornada festiva en la que tots els ingredients que s’havien acumulat aquest cop no han impedit que l’afició blanc-i-blava hagi pogut celebrar l’efemèride dels 100 primers partits a l’estadi com es mereixia l’entitat perica; amb un triomf perico clar i sense patiments, i sense que l’alegria després de la derrota de l’etern rival ahir dissabte es convertís avui en frustració com sol ser habitual a Can Perico. Sense que la presència de jugadors amb passat espanyolista en l’equip rival hagi pogut amb l’equip d’Aguirre, tot i ser una jornada de celebració i en la que la gran presència de mainada ha sigut la nota característica d’aquest Espanyol – Elx.

El partit ha quedat totalment encarrilat quan als vint minuts abans del recordatori a Dani Jarque, l’Espanyol guanyava ja amb un 2-0 fruït de dos llançaments a pilota aturada executats per Simao – al César el que és del César – en els que ha posat l’esfèrica en el lloc correcte per que dos jugadors de perfil defensiu com David López i Colotto, posaren el partit coll avall pels interessos espanyolistes.

Aguirre avui tenia la important baixa de Córdoba. Ha tornat al 4-2-3-1 amb la novetat de la inclusió de Pizzi a la mitja punta, com a única novetat en l’onze local del que acostuma a ser l’alineació clàssica del mexicà. Encara no es duien dos minuts de joc, botava des de la dreta de l’atac espanyolista un servei de cantonada Simao i de cap David López després de desempallegar-se de la marca d’un dels defensors i saltant tot sol, rematava al fons de la porteria visitant.

L’equip espanyolista en un principi elèctric arribà varies vegades amb força perill en aquests primers instants de partit. Un minut després del gol, gran ocasió amb un remat de Sergio García que intercepta Manu en una gran intervenció, i una segona rematada de primera de Víctor Sánchez que surt fora, a la dreta. Més clara encara un u contra u de Stuani davant Manu, al que no ha pogut superar rebutjant el meta il·licità.

Mentre l’Elx pràcticament no existia en atac i tan sols insinuà perill en una acció en la que Carlos Sánchez intentà ficar una bola elevada per Coro, però s’anticipà Kiko no donant opció.  Pizzi, en jugada individual, després d’un bon retall, envià la seva rematada fora a la dreta de Manu.

Encarrilà el partit el quadre perico amb un segon gol al minut 20. Falta pràcticament com un còrner també des de la dreta, que torna a botar Simao amb ple encert enviant la bola al peu de Colotto qui remata al fons de la porteria significant el 2-0, tot just abans del “minut Jarque”. L’espanyolisme respirava doncs s’esperava ja un partit tranquil, doncs ja no es podien posar millor les coses pels nois de Javier Aguirre.

En el tram final continuà dominant l’Espanyol a un Elche totalment tocat, i una bona acció per banda esquerra acabà amb una passada a l’espai de Pizzi per la centrada de Sergio García  i per ben poc Stuani no arriba al remat quan estava tot sol.  Mentre, de l’Elche tan sols ens cridava l’atenció dos xuts –sobre tot el primer – horriblement dolents de Javi Márquez.  Abans del descans una jugada individual de Stuani acabà amb una centrada en la que l’esfèrica es passejà per l’àrea sense rematador.

En l’inici del segon temps, una llunyana falta penjada per Carlos Sánchez ha donat amb l’arriscada sortida de Kiko Casilla que ha acabat colpejant a Javi López. El brau lateral espanyolista ha tingut que abandonar el terreny de joc sent substituït per Raul Rodríguez.  Malament Del Cerro Grande quan no ha castigat una acció del conjunt visitant quan en el 52’  en ràpid contracop Stuani passant per Sergio en profunditat, el del Bon Pastor ha deixat l’esfèrica a plaer per Pizzi en la frontal i aquest ha caigut conseqüència de l’entrada d’un defensor alacantí.

L’Espanyol intentava al contracop cercar el tercer i a punt estigué Stuani en el 55’ però errà la passada de la mort en el darrer moment. Si que encertà amb la porteria rival Pizzi, anotant el seu primer gol en lliga  - l’altre fou en el famós desenllaç de l’eliminatòria davant l’Alcorcón -. El jugador portuguès retallà a Lomban i remata amb la fortuna que l’esfèrica tocà lleugerament en Botia, entrant dins la porteria de Manu.

Era el 3-0 que deixava ja tot sentenciat i allunyava qualsevol tipus de dubte existencial d’aquelles tant pròpies de la nostre idiosincràsia perica. Ja no hi havia lloc al patiment i tot estava decidit.  Pogué anotar el quart l’Espanyol després d’una bona centrada de Fuentes que rematà de cap Stuani, salvant Manu increïblement i traient Botia posteriorment.

Després del doble canvi introduït per Fran Escribá, tingué el quadre alacantí la seva primera clara ocasió quan el colombià Carlos Sánchez enviava un obús uns metres abans d’arribar a la frontal, i Kiko Casilla feia l’aturada del partit traient una mà prodigiosa enviant a córner.

En el darrer quart d’hora, poc ja ha succeït. Manu ha hagut d’emprar-se a fons sortint de la seva àrea arribant abans que Sergio a una pilota. L’ex Pelegrín s’ha convertit en el tercer canvi visitant, mentre que Alex i posteriorment Lanza, han ingressat al terreny de joc per part catalana.  Cisma ha evitat que una bola centrada per Sergio (que avui no ha sigut un dels seus millors partits, però ha donat la cara en tot moment a l’atac local),  hagi sigut rematada per Stuani. Avui, l'uruguaià ha estat molt lluitador tot el partit, i malgrat no marcar, ha completat també, un gran partit.

Finalment, a tres del final, quan ja feia dos minuts que el públic feia l’onada a les grades de l’Estadi, l’Elx ha anotat el seu únic gol en un moment de confusió després de l’execució per part de Damián d’un servei de cantonada des de la dreta, pentinant Coro, i acabant d’endinsar l’esfèrica Fuentes en la seva pròpia porta en l’intent de refusar. En els tres d’afegit, el partit ha anat morint amb només una perillosa centrada de Sergio que ha enviat de cap Damián a córner.

RCD Espanyol: Kiko Casilla; Javi López, Colotto, Héctor Moreno, Fuentes; David López, Víctor Sánchez; Stuani, Pizzi, Simao; i Sergio García.
Substitucions: Raul Rodríguez per Javi López, m. 49; Alex per Pizzi, m. 75; Lanza per Simao, m. 79.

Elche CF: Manu; Damián, Botia, Lomban, Cisma; Carlos Sánchez, Javi Márquez; Manu del Moraol, Coro, Carles Gil; i Cristian Herrera.
Substitucions: Boakye per Manu del Moral, m. 60; Fidel per Cristian Herrera, m. 60; Pelegrín per Botia, m. 74.

Àrbitre: Carlos Del Cerro Grande, de la territorial madrilenya, assistit en bandes per Teodoro Sobrino Magán i Abrahám Álvarez Cantón. Cartolines grogues a Fuentes, m. 86 per part local i a Cristian Herrera, m. 38, Manu del Moral, m. 41 i Lomban, m.55 per part visitant.

Gols: 1-0: David López, m. 2; 2-0: Colotto, m. 20; 3-0: Pizzi, m. 57; 3-1: Fuentes (p.p.), m. 87.

Incidències: Encontre corresponent a la 27èna. jornada del campionat de lliga de 1a. Divisió, disputat a l’Estadi RCDE a Cornellà – El Prat, davant 20.825 espectadors en una matinal primaveral.