diumenge, 22 de juny del 2014

EL FEMENÍ ESPANYOLISTA 2014/15.
L'ADÉU DE SONIA MATÍAS, I PRIMERS FITXATGES

 

Per manca de temps i espai per diverses circumstàncies personals, m’havia quedat encara pendent en el “teclat” la darrera hora de l’equip femení espanyolista amb la baixa de la capitana Sonia Matías i els dos primers fitxatges de l’equip de José Antonio Montes. Serà el darrer article abans del final de temporada.   

Sonia Patricia Pereira Matías, (Lisboa, 17/05/1983, 167 cm. a.) va arribar a l’Espanyol l’estiu de 2010 després de jugar en el Prainsa Transportes Alcaine dues temporades (disputant la final de Copa de la Reina a la Romadera que l’Espanyol guanyà 1-5) procedent del futbol del seu país on destacà amb el club S.U. 1º Desembro (equip punter del veí país amb el que havia guanyat nombroses lligues), sent internacional amb la selecció portuguesa absoluta.   Amb el club espanyolista ha guanyat un títol de Copa de la Reina (2011/12), i una Copa de Catalunya (2013)  

Lateral preferentment a l’esquerra, i en ocasions com a pivot al mig del camp, la jugadora portuguesa s’ha mostrat com una jugadora lluitadora i amb força, ben implicada en el que és la idiosincràsia d’aquesta entitat, sent a més en la darrera temporada la capitana de l’equip blanc-i-blau després de la marxa de les jugadores amb més anys  a l’entitat l’estiu passat, sent titular en 24 dels 30 encontres disputats.

Molta sort a Sonia. Se’n va una autèntica professional del futbol, que ha deixat força alt el pavelló espanyolista, inclòs en les més complicades i desagradables circumstàncies a les que ha hagut de patir en un entorn sempre difícil que ha de patir l’espanyolisme.      



PRIMERS FITXATGES:

En altre ordre de coses, el RCD Espanyol va anunciar els primers fitxatges per la propera temporada 2014/15. Es tracta de les defenses Inés i Troyano, procedents del FC Levante Las Planas i Atlético de Madrid, respectivament.

Inés Juan Altamira (Eivissa, 30/04/1994 i 171cm.a.) s’inicià al futbol de ben petita a la seva natal Eivissa jugant en categoria infantil de nois, fins que per exigències d’edat hagué de jugar en equips femenins fins que jugant en l’Atlétic Jesús debutà en categoria nacional fins que donà el salt cap a Catalunya, quan amb 18 anys signa pel FC Levante Las Planas tot just assolir la Primera Divisió Femenina el conjunt de Sant Joan Despí.

En el quadre de Les Planes ha militat les dues darreres temporades a la màxima divisió del futbol femeni nacional, tot i que en la darrera el seu equip no ha pogut assolir la permanència perdent la categoria. Internacional sots-19 amb la selecció espanyola, juga de central i es dretana i vindrà a augmentar el nivell d’una defensa bastant limitada en el curs passat.    


Ana Troyano “Troyi” (El Ejido, 22/03/1994 i 169 cm.a.), jugadora formada en les categories inferiors del conjunt almeriès de El Ejido i posteriorment del CD Bayyana de Futbol Sala,  va romandre dues temporades i mitja al Granada CF on arribà amb només 14 anys,  jugant a Primera Nacional Femenina. Posteriorment va passar a les files del Club Atlético Málaga on va romandre les temporades 2010-11 i 2011-12 per passar a fitxar per l’Atlético de Madrid Féminas l’estiu de 2012.    

Internacional sots-19 fou finalista amb el combinat espanyol en el campionat d’Europa d’aquesta categoria disputat a Turquia el 2012. Per motius d’estudis (estudis de medicina) el passat mes de febrer havia abandonat la pràctica del futbol de manera momentània, i ara amb el RCD Espanyol tornarà a jugar a la màxima categoria del futbol femení espanyol. Pot jugar de defensa o bé per davant d’ella ocupant el pivot defensiu.


Probablement les següents...

A manca d’oficialitat per part del RCD Espanyol desde Granada donen per fet  que Noelia Aybar Pulido (Granada, 23/02/1984) més coneguda com “Rivi” (33 gols a Segona Divisió ascendint al Granada i actual segona màxima golejadora de la lliga a Primera Divisió amb 23 dianes) i la defensora Estibáliz Torralbo Muñóz de León “Estibi” (Málaga, 28/11/1990), podrien ser les següents en incorporar-se a l’equip de Montes.      
  





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M