diumenge, 22 de juny del 2014

L'ALEVÍ ESPANYOLISTA CAU ALS PENALS
I NO SERÀ DEMÀ LES SEMIS DE LA DNC, AL POWER 8 STADIUM











 

R.Club Celta de Vigo: 0 (3) – RCD Espanyol Aleví “A”: 0 (1)

L’equip espanyolista, segon del grup “C” es veia en l’obligació de superar – per pogué disputar demà les semifinals –,  a un dels tres rivals que havia fet ple de victòries en la fase prèvia: El Celta de Vigo (els altres dos eren el Villarreal i la UD Cornellà). En un partit amb dues meitats ben definides, una per cada equip, el marcador no es mogué arribant-se a la dramàtica sempre resolució des del punt de penal en la que la major part de les vegades la fortuna li és esquiva al quadre espanyolista. I en aquesta ocasió no fou una excepció.

Dominà i jugà millor el Celta en el primer període. Després d’un contracop perillós mal finalitzat per Samba, fou el conjunt celtiña qui tingué un parell de grans ocasions en els que el gol semblava a punt de caure del cantó gallec. Un remat, que tocant al pal esquerre, és rebutjat per Lucas. O un servei de cantonada que rematant de cap un jugador gallec, respon el meta Iker amb una excepcional intervenció rebutjant l’esfèrica. Els espanyolistes arribaren en un llançament de cantonada en el que primer Aitor i després Samba no encertaren amb el remat definitiu dins l’àrea. 

L’equip perico aguantà el primer temps, i en el segon l’inicià amb major domini i trepitjant terreny de joc gallec. Samba protagonitzà amb la seva envergadura i força la majoria d’accions de perill, intercalant bon detalls amb altres que millor obviar...  La primera d’elles en un contracop  en el que ràpidament s’anticipa a la sortida del porter, però no va llest en rematar i dona temps a que un defensor es creui impedint el remat, quan la porta estava buida.        

La rèplica celtiña, un xut perillós que excessivament creuat surt fora. Una bona acció de Lucas no troba rematador. Samba en altre jugada espanyolista se’n va de dos rivals per velocitat, però estavella el seu remat als peus del porter que cobreix bé aguantant-lo perfectament. En altres dues bones ocasions el seus remats amb l’esquerra deixaren molt que desitjar...

El partit entrà en una fase final d’anades i tornades amb els equips ja força esgotats, en els que als jugadors d’ambdós bàndols els hi costava molt retrocedir en les contres baixant a defensar. I tot i que hi hagueren oportunitats, cap dels dos equips les han aprofitat, restant condemnats a resoldre l’eliminatòria de quarts als penals, mentre que Levante (amb gran remuntada davant Zaragoza), Villarreal i Cornellà s’asseguraven ja el seu bitllet per les semifinals a disputar demà al “Power 8 Stadium”.

I per no variar, altre cop el desencert i la mala fortuna s’aliaren amb un Espanyol que cada cop que ha de resoldre quelcom des dels onze metres, malament rai. Inicià la tanda el conjunt gallec transformant Víctor qui enganya al meta Darwin (que ha sigut l’encarregat de situar-se sota pals en aquest desenllaç del partit). Lucas executà el primer dels llançaments espanyolistes, aturant el meta gallec Romero que es llença a la seva dreta i evita el gol. Cobrava avantatge el conjunt de Vigo.   Alejandro Vila anota el 2-0 llençant per l’esquerra de Darwin, similar al primer. Per part espanyolista transforma el central i capità Óscar. I el darrer penal (era una sèrie de tres penals), l’executa Anwar Mediero, anotant el 3-1 definitiu. El tercer dels espanyolistes ja no es llençaria.

El Celta es feia amb la quarta plaça de les semifinals, i l’equip espanyolista es tindrà que conformar amb lluitar per la cinquena posició. Punt i final a la temporada en el futbol base espanyolista en aquest llarg i complicat exercici 2013/14...

Han jugat el torneig per part espanyolista: Darwin i Iker com a porters.  Lucas, Joel, Dereck, Óscar, Marc, Aitor, Jaume, Nico, Rubén, Aarón, i Samba com a jugadors de camp.




C. Atlético de Madrid: 1 - RCD Espanyol Aleví “A”: 4











Després de la derrota davant la UD Cornellà, l’equip de Xavi Corominas es veia en l’obligació de guanyar els dos encontres restants per obtenir la classificació. Després de fer-ho sense cap tipus de problemes davant les “Escuelas Deportivas Danone” per un escandalós 20-0 (la golejada més gran d’aquesta fase nacional de la Danone Nations Cup), el partit davant l’Atlético de Madrid era clau per fer-se amb el segon lloc després que tots dos equips arribessin a l’envit igualats amb tres punts, però amb gol-average general favorable als espanyolistes.  El partit seria de dos temps de vint minuts cadascun.

El club matalasser ha comparegut a aquest torneig amb l’equip de l’Atletico Madrileño (aleví de primer any) i ha sigut una pressa fàcil per l’equip espanyolista que ràpidament s’ha avançat en el marcador i amb dos gols s’ha arribat al descans encarrilant l’encontre.  Per la seva part, l’equip espanyolista ho feia amb quatre baixes per decisió tècnica (tres només per aquest torneig: Xavi Pérez, Gerard, Jordi) i Eric Caparrós.  L’equip de Xavi Corominas presentava a tres noves incorporacions. El defensor Marc (Sant Gabriel), el mig/mitja punta Jaume (CE Mollet) i el davanter centre Samba Kante procedent del At. Bisbalenc amb el que en el campionat de lliga de preferent (grup sisè de Girona) aconseguí 86 gols en aquest exercici 2013/14.  

Tot i que la primera ocasió de perill del partit ha sigut dels matalassers, amb una internada en la que driblant al porter perico, el remat l’ha salvat el central Óscar, ha sigut l’equip espanyolista qui ha dut més perill tot i que els matalassers han presentat batalla en els primers moments del matx.

Aarón Bocardo (el jugador fitxat del Sant Gabriel abans de la disputa del MIC), ha gaudit d’una bona ocasió quan ha estavellat el seu remat al pal esquerre. Era el primer avís. Ràpidament, Jaume recupera en zona de tres quarts una bona pilota i encarant a porta xuta ben fort i el porter matalasser tot i tocar-la, no pot impedir el gol perico. Es complien 9 minuts de joc.

Tres minuts després, contracop a càrrec de Jaume, i bona passada en profunditat per Samba qui toca de primera rematant creuat i ras al fons de la porteria matalassera. Era el 2-0 davant un Atlético que arribava bé fins l’àrea espanyolista però allà s’imposava la seguretat de la cobertura perica, al marge del fet en si també important de tenir en front a un conjunt de segon any.

L’Atlético replicà amb una bona acció en la que el remat dels madrilenys s’estavellà entre el pal esquerre i la mà del meta Darwin. Els blanc-i-blaus en contracop ben conduït per Aitor disposaren d’una gran ocasió a peus de Nico, però increïblement el jugador espanyolista amb tot a favor rematà desviat fora. Mitja part.

Als cinc minuts del segon temps, Jaume s’anticipa arribant primer a una bola dividida que el central matalasser i molt bé, li dona la passada de la mort per que Aarón Bocardo només tingui que empentar la bola dins la porteria matalassera. A un centre xut dels madrilenys respon bé el meta Iker refusant l’esfèrica.  Molt clara una oportunitat dels catalans amb una acció individual de Jaume que xuta fort salvant el meta rival, i Nico remata recollint el refús, per sobre del travesser.

Aitor tancaria el compte local amb un gran gol. El migcampista espanyolista envià un obús a l’escaire esquerra que suposava el 4-0. Sense solució de continuïtat l’Atlético faria el seu únic gol, el que també per mèrits mereixia aconseguí, mitjançant Gonzalo Moreno.   Amb 4-1 favorable als espanyolista concloïa l’encontre, sumant 6 dels 9 punts l’equip de Xavier Corominas, mentre que el Cornellà feia ple i s’enduia la primera posició del grup C.    





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M