diumenge, 22 de juny del 2014

TANCAT PER VACANCES


Amb l’arribada de l’estiu astronòmic, i el final de la competició al futbol base, tanco la paradeta una temporada més. I son ja 8... Sense decisió presa encara ni data de tornada, el temps i la il·lusió – bastant escassa per cert en un club on amb uns pocs milions d’euros s’ha de confeccionar un equip amb fitxatges a cost zero  i on no hi ha altre objectiu que salvar la pell i regalar el tram final en arribar (i encara gràcies) als 42 punts -  dictaran sentència en un o altre sentit...    

Una temporada que se’ns ha tornat a fer molt llarga a tots. En els que el primer equip en plena economia de guerra ha complert les expectatives de permanència fins que ha abdicat altre cop d’un tram final de lliga que ha estat a punt de costar-nos massa car, i del que s’ha acabat socarrimant un altre tècnic que amb la foguera encesa per alguns feia molt de temps, ha cremat ràpidament junt a la benzina que alguns li llençaven. Ha hagut d’abandonar el club entre errors propis, interessades campanyes injustes, i per no saber fer front a uns mals endèmics amb els que porten ensopegant ja un munt de vàlids entrenadors sense trobar-ne pas remei als mateixos.  

Una temporada en la que malgrat algunes alegries puntuals en el futbol base, la tant preconitzada per alguns recuperació del futbol base no ha arribat ni de lluny. S’han donat primers passes que a la llarga s’han mostrat encara poc significatius com per tornar a ser el que va ser la nostra pedrera. Ja no sol per competir contra l’entitat que segueix dominant amb talonari i arrabassant-nos jugadors, sinó d’altres amb menys pressupost que nosaltres,  però amb més eficiència en els darrers anys i que cada cop fan més gran la diferència comparativament (algun club per exemple, situat geogràficament a pocs metres del nostre) amb el que vam ser.

Una temporada molt patida al futbol femení en el que només la base s’ha salvat del desastre traient bona nota, i que ha mostrat el pitjor dels escenaris inimaginables fa uns anys amb el domini abassegador dels que ja ni tan sols  necessiten del talonari, --- doncs ja ho tenen tot a nivell de jugadores del mercat nacional - , en contraposició a un Espanyol de misèria que ha fet gala de la pitjor temporada haguda i per haver-hi, lluitant inclòs durant moltes jornades per evitar del descens davant l’arrogància i la falta d’autocrítica del responsable de la secció.

Sigui potser el millor de la temporada, el final a nivell social amb el patrocini i naming right de l’estadi amb el que suposa per l’entitat d’important injecció econòmica miraculosa, fet que ens alegra profundament més després de l’estada del nostre club a la UCI financera amb un pronòstic molt greu;  gairebé irreversible de no ser per que això és Espanya, i aquí només els partits polítics, sindicats i equips de futbol és lliuren de plegar tancant les portes camí de la seva liquidació. Qualsevol empresa ja hauria desaparegut faria temps i no sol l’Espanyol sinó pràcticament qualsevol altre club de primera divisió –grans inclosos- amb els números que solen presentar i alguns camuflar amb exercicis imaginatius de enginyeria financera. El que succeeix que una idiosincràsia molt particular que tots sabeu d’aquesta institució, una situació institucional i accionarial molt concreta, i amb un entorn força hostil, fan del nostre club, una institució amb molt més perill i greu risc que altres amb situació econòmica anàloga.

Ho deixo aquí... Com sempre agrair als amics lectors la seva fidelitat sense la qual no tindria cap ni una, raó de la seva existència, mostrar com sempre les meves disculpes per errors, desencerts o comentaris que hagin pogut ferir a algú, sempre amb l’interès posat en bé del RCD Espanyol com únic objectiu en la perspectiva d’aquest mitjà.  

Agrair també a quants han col·laborat desinteressadament amb aquest mitjà per amor a uns colors, a aquells que han col·laborat encara que sigui per propi i lícit interès, familiars, tècnics, delegats, penyes del RCDE i estaments, i en especial com sempre al Departament de Futbol Base del RCD Espanyol.  A tots moltes gràcies i fins sempre.       



17 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquest fins siempre, sembla definitiu. No potser, Josep Mª. Entenc el teu desencís, que és el mateix que el de tots els pericos, però ets l'únic que expreses el que pensem la majoria i a més sense cap interès personal, només per amor a uns colors. Que sería del fútbol base??, del què tant parlem els que manen i altres mitjans, quan els hi convé, però que només tú tractes con es mereix. Pensa t'ho bé....moltes persones valorem molt la teva feina i esperem que sigues amb nosaltres la temporada vinent. Ets l'altaveu i termòmetre del SENTIMENT PERICO que també expreses. Moltes gràcies i endavant. Visca sempre el RCDE!!

Anònim ha dit...

Felices Vacaciones. Excelente trabajo el suyo que espero retome en el mes de Agosto. Sentiment Perico es la web de referencia del futbol base del RCDE, y su labor de divulgación de todas las categorias y jugadores es impagable. Animos, por fin parece que hay una apuesta real por la cantera, y aunque despacio, si que se observa una mejoria de cantidad y calidad de jugadores potencialmente aprovechables en el futuro. Muchas gracias y hasta pronto. Frco Javier

Albertini ha dit...

Josep Maria, desde aquí et vull donar molts anims per que continuis amb la teva tasca tant magnifica que fas, donan-nos a coneixa tot el que passa en el futbol base tant de portes enfora com a dins del nostra estimat club. Recarga les piles aquest estiu i ja veuras com la proxima temporada tot anirà millor, al menys aixì ho esperem.
No ens deixis.
Una forta abraçada i BON ESTIU!!!

Anònim ha dit...

Bones vacances Josep M. Descansa, desconnecta i recarrega les bateries. La temporada vinent espero seguir llegin i visitant aquesta web imprescindible a què dónes vida amb tant d'entusiasme i sobretot sense cap interès econòmic pel mig.

PRÍNCEP

Anònim ha dit...

Bones vacances,

la feina (i la feinada) que fas només es pot qualificar d'impressionant (i potser l'adjectiu es queda curt); espero (i anhelo) poder continuar-te llegint,

una abraçada

Anònim ha dit...

Josep Maria molt bones vacances, i espero que tornis amb moltes ganes de seguir informant-nos del RCD Espanyol, sobretot tenint en compte que no hi ha cap altre web que cobreixi una desena part del futbol base que tu cobreixes!! Aqui t'esperem!
Sergi

Anònim ha dit...

Ni tan sols sóc de l'Espanyol, però per mi aquesta web és de visita obligada.

Bones vaacances i torna Josep Maria!!

Anònim ha dit...

Estimat amic.

Gràcies per la teva feina i t'agrairé tornis ben aviat. El teu compromís es amb els que et estem pendents del que escrius i tu, com nosaltres, ets un voluntari de l'Espanyol que no té res a veure amb la classe dirigent del nostre club. No podem permetre que pleguis. Personalment només puc saber del nostre futbol base per tu, que ho fas sense interés i amb la màxima objectivitat.

Una forta abraçada.

Domènec

Anònim ha dit...

Gracias por tu trabajo Josep María!! Que tengas unas buenas vacaciones y espero que regreses a finales a agosto porque tu trabajo es muy valioso. Debemos seguir apoyando al fútbol base porque es nuestro futuro.

Un saludo

Anònim ha dit...

Espero que continuïs l´ any que ve, tot i que realment entendria que no ho fessis per que il·lusions poques i disgustos molts, però seria una verdadera llàstima que aquesta informació tant fidedigna del nostre futbol base despareixés, doncs per molts que no residim ni a Barcelona ni a rodalies, és el darrer gran reducte de la informació del nostre planter desprès de la trista desaparició d´ altres pag. com ara gran perico o yo cantera. Per tant anims i espero que continuïs per mols anys més. Una abraçada.

Anònim ha dit...

Estimat amic.

Saps que et respecto i admiro i per això vull que tornis. Els pericos de veritat t'estimem i et necessitem.

Domènec

Anònim ha dit...

Estimat amic.

Saps que et respecto i admiro i per això vull que tornis. Els pericos de veritat t'estimem i et necessitem.

Domènec

Anònim ha dit...

Estimat amic.

Saps que et respecto i admiro i per això vull que tornis. Els pericos de veritat t'estimem i et necessitem.

Domènec

Anònim ha dit...

Estimat amic.

Saps que et respecto i admiro i per això vull que tornis. Els pericos de veritat t'estimem i et necessitem.

Domènec

Anònim ha dit...

Estimat amic.

Saps que et respecto i admiro i per això vull que tornis. Els pericos de veritat t'estimem i et necessitem.

Domènec

Anònim ha dit...

Ehi noi de Motcada: Encara estàs de vacances ?, com es note que tens uns benefis astronomics ?.millor així, sino arreglats estem.
Salutacions i esperant el teu retorn a les " tarees" diaries dels teus nens i nenes de la D.J.
Una abraçada i fins a mes veure.
Figot 47

Josep Maria ha dit...

Gràcies a tots per les vostres paraules. La veritat és que no ho tenia gens clar. Hi havia molts temes a valorar quan vaig decidir plegar "per vacances" la pàgina i per tant no vaig voler sincerament deixar clar una o altre decisió, que encara no tenia presa abans de fer una profunda reflexió. A més, aquesta no és la meva única activitat relacionada amb l'Espanyol. No obstant, diguem-ne que estaven al 50% les probabilitats de deixar-ho. Son coses de caire personal, al marge naturalment de la il•lusió que es va perdent any a any i va profunditzant en el sentiment de cansament. No ja per l'Espanyol, que a dalt de tot o avall, sempre seré fidel perico, però si pel treball que porta dur a terme aquesta tasca quan no et trobes precisament a nivell moral en les millors condicions.

El que podeu estar tots ben segurs, és que quan aquest mitjà tanqui, serà única i exclusivament per voluntat pròpia, no forçada per ningú,i que mentre existeixi, la independència serà sempre total, més enllà de la pròpia moderació que un s'acaba a vegades imposant davant la situació greu de l'entitat a la que entre tots hem de procurar no castigar en excés, tenint en compta les lluites internes que sempre hi ha a aquest club a tots els nivells, i que tant de mal ens fan i contribueixen també a ser un altre dels factors determinants a l'hora de seguir o no amb aquest projecte.

He valorat molts aspectes, i he pres la decisió fa uns deu dies (allargant això si al màxim les vacances senyor Figot 47, abans de la tornada). No cal comentar més, públicament. Els que em coneixen personalment, ja esbrinaran la majoria d’aquestes circumstàncies. Bastants d’elles son raons personals, que no tenen a veure amb l'entitat, però això si, el factor "il•lusió" al tractar-se d'una tasca altruista, com he dit anteriorment, fa molt.

Amic Figot 47, no sigui "torrecollons", que el fet d'estar de vacances amb la pàgina, no significa obligatòriament que jo personalment estigui de vacances, i menys per beneficis astronòmics...

Gràcies a tots. Visca l’Espanyol!.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M