diumenge, 3 d’agost del 2014

TRIOMF D'UN ESPANYOL, QUE HAURÀ DE SEGUIR MILLORANT...

DERROTES 0-1 DE L'ESPANYOL "B" DAVANT GIRONA FC, I DEL JUVENIL "A" DAVANT EL SOUTHAMPTON U-18, AHIR A LA CIUTAT ESPORTIVA DANI JARQUE


UE Llagostera: 1 - RCD Espanyol: 2

Un gol de Mattioni, dona el triomf a un fluix Espanyol.

Tercer amistós dels de Sergio González després de vèncer 0-14 en l’encontre totalment desproporcionat davant la selecció aranesa dins l’estada a Garós, i de l’empat aconseguit en l’esperpèntic encontre disputat en el curiós nocturn horari a Casablanca davant el Raja. En front, la UE Llagostera dels 7 ascensos en 10 anys, i que enguany sorprenentment s’estrenarà a la categoria d’argent del futbol espanyol. Els de Sergio González s’han fet amb el triomf –mínim- conquerint el trofeu, en un partit molt fluix en el que el joc molt poc directe ens ha recordat èpoques anteriors a l’etapa del mexicà Aguirre a la banqueta.

Temps al temps, doncs l’equip encara es troba en una fase de preparació i no es moment encara per treure masses conclusions, i menys encara en partits amb dues alineacions diferents, i  davant la poca entitat per potencial futbolístic dels rivals en aquesta desencisadora pretemporada en quant al nivell dels equips que s’han d’enfrontar al quadre perico.     

Primera aproximació als cinc minuts amb un centre de Sergio que no pot rematar bé Stuani. Als 7, un servei de falta llunyà crea problemes a Kiko sortint fora de la petita de punys en una jugada amb varis rebots.  Als vuit, Stuani no pot enganyar a ningú deixant-se caure davant la sortida de René en un bon passi interior de Sergio. Abans del quart d’hora bona recuperació en zona de mitjos d’Erick qui ha sortit amb la bola però aproximant-se a la frontal ha acabat perdent en no passar l’esfèrica.  René s’anticipa a Sergio instants després,  en una bona triangulació dels espanyolistes.

El quadre de Sergio dominà aquest primer quart de partit  amb un domini aclaparador de la pilota, però amb molt poca profunditat, davant un Llagostera que es defensà bé. Precisament recent superat l’equador del primer temps, al 23’, una jugada en atac perico acaba amb un xut de Christian Alfonso que en fer impacte en Pedro Alcalá, acaba dins suposant el primer gol del partit.

Amb el gol els de Santi Castillejos avançaren un xic més les seves línies, tot i que els minuts s’esvaïen sense que Casilla deixés de ser pràcticament un més dels espectadors pericos presents a l’Estadi. El joc no fou precisament massa bonic amb major control dels gironins davant un Espanyol que conservà l’avantatge en espera d’arribar al descans, després que  la Llagostera no aprofités la més perillosa acció local (42’) amb un tret dins l’àrea que fa impacte en Erick Bertrand, evitant l’empat.  El col·legiat no afegí ni un sol segon als primers quaranta-cinc minuts de joc.

Equip nou al segon temps en l’onze espanyolista i primer xut al primer minut de Salva Sevilla que rebutjà el meta local, després d’una acció de Carles Clerc. L’ex del Betis no queda pas massa clar quin pot ser el seu rol a l’equip si juga massa enganxat a banda esquerra en un dibuix de 4-4-2.  Domini total dels pericos però amb un ritme parsimoniós, d’altre manera bastant propi de l’alçada de la temporada en que ens trobem. Al quart d’hora una bona acció de Clerc per l’esquerra acaba amb l’equatorià Caicedo per terra dins l’àrea sense que piqui l’ham el col·legiat. El davanter centre tindrà que seguir esforçant-se a fons la pretemporada que resta per recuperar una millor forma física de la que exhibeix en aquests moments.

Fluix xut d’Oscar Rico, aturant sense problemes Pau en una de les primeres accions locals d’aquest segon temps. Més perillosa la jugada en el 72’,  després d’una bona combinació dels gironins finalitzada amb un remat que atura Pau en una bona intervenció.  El premi per la Llagostera arriba després d’una errada defensiva primer de Raul i posteriorment Clerc no pot evitar que Nuha centri posant la bola pel remat al fons de la porteria de Querol. L’equip perico estava diluint-se amb el pas dels minuts en un segon temps en quant a joc... per oblidar. El perill sovintejà l’àrea espanyolista –pels desajustos entre el centre i banda esquerra de la cobertura perica- i Querol altre cop deixa en evidència a Raul, qui sortosament acaba rectificant i enviant a córner, davant una Llagostera crescuda moralment.     

Reaccionà el quadre perico de la seva apatia a fi d’aconseguir evitar els penals, i en jugada de Lanza i Caicedo, molt bé David López després d’un gran moviment envia un bon remat que evita el meta de la Llagostera que acabi significant el segon gol. El servei de cantonada es llença, i Felipe Mattioni de cap, fa fructificar la reacció dels blanc-i-blaus establint altre cop l’avantatge en el marcador; marcador que imperarà en el balanç final del partit, malgrat hagin quedat exhibides durant masses minuts diverses misèries que a bon segur tractarà de corregir el tècnic espanyolista.

Ha pogut sentenciar l’Espanyol després d’una bona incorporació de Javi López en atac, a manca de nou minuts pel final, en la que ficant la cama un defensor aconsegueix anticipant-se al remat de Lanza a boca de canó. Possibles mans dins l’àrea gironina en una bola centrada des de la dreta. Querol ha tingut el segon gol rematant forçat fora davant Pau, després d’ una paret amb Jordi Gómez a manca de tres pel final. No es el mateix tenir un noi de la pedrera a Colotto com a parella a l’eix de la cobertura, que sentint-lo molt... a Raul Rodríguez.

Tampoc en el segon temps, afegí gens ni mica el col·legiat García Rosel, i als noranta reglamentaris assenyalà la fi del partit, conquerint el quadre perico el trofeu d’aquest “Vila de Llagostera”, en aquesta tercera prova dels de Sergio González.


Fitxa tècnica:
UE Llagostera: René,  Valho, Pedro Alcalá, Ríos, Jordi López, Simón, Pitu, Sergio Léon, Eloi Gila i Oscar Rico.
Substitucions: Ruymar per Aimar, Pi per Vallho, Masó per Rios, Tito per Simón, Pere Tarradellas per Pitu, Querol per Sergio León, i Nuha per Eloy Gila, m. 45; Mamadou per Pere Tarradellas, m. 77; Mesa per Oscar Rico, m. 87.

RCD Espanyol: Kiko Casilla; Arbilla, Colotto, Eric Bertrand,  Víctor Álvarez; Víctor Sánchez, Alex, Abraham, C. Alfonso;  Stuani i Sergio García.
Substitucions: 2n temps: Pau; Javi López, Raul Rodríguez, Duarte, Clerc; David López, Joan, Mattioni, Salva Sevilla; Lanza, i Caicedo.

Àrbitre: David García Rosel, de la delegació de Girona.

Gol: 0-1: Alfonso, m. 23; 1-1: Querol, m.73; 1-2: Mattioni, m. 80.

Incidències: Estadi Mpal. d’Esports de  Palamós. Encontre corresponent al Torneig Vila de Llagostera, que es va concertar degut a les bones relacions entre ambdues entitats després del greu contratemps en la planificació de la pretemporada espanyolista, ocasionat per l’anul·lació de la prevista gira anglesa.  Abans del començament del partit, la  UE Llagostera, mostra al públic el trofeu de campió de Segona B, en la temporada de l’ascens a la categoria de plata del futbol espanyol.


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Bentrobat!!

Anònim ha dit...

Això rutlla!
Gràcies per la tornada.
Domènec




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M