dilluns, 4 d’agost del 2014

ELS ANGLESOS S'EMPORTEN EL TRIOMF
DAVANT UN JUVENIL "A" AMB MOLTES VARIACIONS.












RCD Espanyol Juvenil “A”: 0 – Southampton U18: 1

Segona derrota d’aquesta pretemporada del Juvenil A espanyolista. L’equip de David Gallego – amb molts nois del Juvenil B – i sense alguns dels seus més importants jugadors fent la pretemporada amb el filial, van perdre davant l’equip anglès del Southampton en partit celebrat el passat dissabte a la Dani Jarque, jornada precisament del cinquè aniversari de la inauguració de l’Estadi del RCD Espanyol amb aquell memorable encontre amb els anglesos del Liverpool.  Els britànics culminaven la seva gira per terres espanyoles amb un triomf mercè a un gol als dos minuts de la represa després d’un primer temps molt fluix per part d’ambdós conjunts sense clares ocasions de gol. En el segon temps, els pericos tingueren un parell d’ocasions molt clares per igualar el matx i inclòs donar-li la volta, però no s’acabaren concretant.   

Dels primers vint minuts tan sols destacar una errada del nou meta espanyolista Pedro Luis, que no aconsegueix fer-se amb l’esfèrica i ha de sortir fora de l’àrea i no acabà la jugada en gol de pura casualitat; finalment el remat del jugador anglès, surt sortosament alt, i un xic desviat.  La primera acció dels espanyolistes fou una arribada de Juli (juvenil ara de primer any) amb un centre perillós que Ollie Cook rebutja de cap arriscadament per sobre de la seva pròpia porta.  Abans de la mitja hora de joc, tan sols un xut anglès, fàcil per Pedro Luis.

A la mitja hora dues substitucions per part espanyolista. Kike García (jugador del cadet que pràcticament no s’estrenà la temporada anterior per una lesió), ha de ser substituït per Erik Sarmiento i també relleu a la porteria entrant el meta Rubén Ualaloca.

L’Espanyol tindria la seva única ocasió de gol en tot el primer temps després d’una bona acció de Kike per Cristopher, però el control del que fora davanter del Tecnofutbol no és tot lo bo que hauria de ser dins l’àrea i perd uns metres  preciosos per disposar d’un angle bo per afusellar al meta Croucher.  Seria en el 40’ quan gaudiria l’Espanyol d’altre oportunitat després d’una dolenta sortida del meta anglès, quan Juli envià un centre xut que s’estavellà a la xarxa lateral d’una buida porteria.

Millorà molt l’Espanyol –igual que en l’encontre davant el Santfeliuenc – en el segon període amb jugadors ja de tercer any i que ja figuraven en les files del Juvenil A la passada temporada (Torito, Iago, Écija, Entrena, Gual) i altres destacats del Juvenil B de la passada temporada com Alex i Óscar Melendo.

Malgrat aquesta millora, l’equip no va pogué impedir que una errada defensiva en el minut 47, amb dos rebutjos dolents de defensors locals (el primer curt per erràtic, i el segon molt forçat i per tant també curt), l’aprofités el quadre anglès per marcar l’únic gol del partit.

Intentà reaccionar l’Espanyol a l’adversitat sense èxit. Primer ho intentà amb un llançament d’Entrena de lliure directe, per sobre la porteria. Més a prop del gol Iván Écija quan després d’una gran jugada individual, envia el seu remat a dos pams de l’escaire.

Nota positiva del partit, veure qui escriu aquestes línies sobre la gespa  a Víctor Campuzano “Campu” (darrera foto), després de la seva llarga lesió que des de l’octubre el tingué lluny dels terrenys de joc. Sens dubta, tot un valor en quant aconsegueixi agafar la forma i  l’adequat ritme de partits. Circumstància aquesta que ens alegrem profundament, com qualsevol jugador que hagi patit aquest calvari en forma de llarga lesió.

Va fregar l’empat el quadre de David Gallego després que una preciosa acció d’Iván Écija finalitzà amb un tret que s’estavellà al travesser. Instants després, un xut des de fora de l’àrea d’Alex López, comptà amb la gran intervenció del meta anglès enviant a còrner (76’).

I això fou tot. En els darrers minuts tan sols un ràpid contracop anglès que avortà Rubén llençant-se abans del remat del jugador visitant. L’Espanyol no va pogué superar l’entramat defensiu dels anglesos, i l’encontre finalitzà també amb idèntics guarismes que els dos encontres del filial, en una jornada que per ser la primera que s’estrena un servidor després de les vacances, tampoc és que fos molt reeixida...

       

Fitxa técnica:
RCD Espanyol:
1er temps: Pedro Luis, Labiano, Kike García, Max, Lluis, Patrick, Juli, Alfredo, Cristopher, Adrián Rivas i Kike.
Substitucions: Sarmiento per Kike García, m. 29; Rubén per Pedro Luis, m. 30.

2n. temps: Rubén; Torito, Iago, Melero, Sarmiento; Alex, Melendo, Écija, Adrián Rivas, Entrena; i Marc Gual.   
Substitució: Campu per Adrián Rivas, m. 71.

Southampton U18: Nick Croucher, Colm Deasy, Ollie Cook, Josht Debayo, Armani Little, Joe Lea, Alfil Jones, Mark Irvine, Carel Kayembe, Dan Demkiv, i Marcus Barnes.
Suplents: James Leedle, Harley Willard, Joshi Debayo, Stuart Wilkin, Ben Cull, i Richard Bakary.

Gol: 0-1: Marck Irvine, m. 48.

Àrbitre: José Antonio Fernández Morillo, de la delegació de Barcelona.

Incidències: Encontre amistós disputat la tarda del passat dissabte al camp primer de la Ciutat Esportiva Dani Jarque.  A partir del minut 78’ la pluja va fer acte de presència, caient de manera més forta tot just en l’interval entre aquest partit i el del filial amb el Girona. L’anècdota del matx, l’uniforme dels jutges auxiliars, pràcticament idèntica a la dels jugadors espanyolistes, que actuaren amb la gris i negre. 





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M