diumenge, 3 d’agost del 2014

L'EUROPA SUPERA (1-0) A UN ESPANYOL "B",
QUE CAU A LA PRIMERA DE LA COPA CATALUNYA.













CE Europa: 1 – RCD Espanyol “B”: 0

L’Espanyol B ha quedat eliminat a la primera eliminatòria disputada en la Copa de Catalunya després de caure derrotat davant l’Europa (Tercera Divisió), al Mpal. de Santa Coloma de Gramenet. Els de Planagumà han decebut en quant a joc, i han vist com en una errada defensiva important, els escapulats aprofitaven el regal i de manera merescuda per la seva lluita i fe en el triomf s’enduien la classificació per la propera eliminatòria. Segona derrota consecutiva en menys de vint-i-quatre hores del filial perico, però avui diguem que se’ns queda pitjor sabor de boca que ahir dissabte, doncs ahir tarda en front hi havia un Segona Divisió i l’equip no va fer pas un mal partit.

Amb els juvenils Aarón i Pol Lirola en l’onze inicial i pràcticament l’absència de Raillo i Carmona en el que podríem qualificar com onze més o menys titular a manca de la incorporació dels jugadors que es troben amb el primer equip, els blanc-i-blaus (avui de gris i negre) sortiren dominant el partit davant un Europa bastant endarrerit.

Però passats els primers deu minuts de joc, la situació sobre la gespa sintètica de darrera generació del Mpal. de Can Peixauec, s’igualà bastant i durant molts minuts cap dels dos equips aconseguí imposà la seva llei sobre la medul·lar. L’Espanyol B no aconseguí fer-se amb la parcel·la ample i ni Traoré ni Pol Llonch tingueren el seu millor dia, perdent un munt de pilotes. Els europeistes en tot moment pressionaren força la circulació de pilota d’un Espanyol B que no es sentí en cap moment còmode sobre aquesta superfície ni davant un enganxós rival que pressionà molt.  

A sobre, errades diverses en defensa i a la porteria, no donaren la sensació suficient de seguretat davant un Europa que cada cop s’ho creia més. Koke en el 22’ no aconsegueix sortir amb seguretat de punys i a punt està d’aprofitar-ho Alberto qui pentinant la bola li cau a Rovira qui no s’esperava l’acció i a contrapeu remata molt malament tot i trobar-se tot sol a boca de gol. Finalment refusada la pilota per Koke a còrner, el llançament de cantonada acaba significant un nou perill en un remat que treu Traoré a un metre de la línia de gol.

El primer xut dels espanyolistes a càrrec de Pirulo, bastant perillós, té lloc als vint-i-quatre minuts de joc i acaba sortint fora a l’esquerra de Leva.  Els de Gràcia comencen a mostrar-se en atac i una centrada força tancada des de la dreta la rebutja el meta Koke llençant-se davant la presència d’un atacant.  En el 37’ caiguda d’un atacant local davant Pirulo dins l’àrea junt a la línia de fons. El col·legiat no aprecia punibilitat.  Koke en dos temps, aconsegueix evitar el gol després d’un llançament de Rovira des de la frontal en una altre acció de perill dels escapulats.

El col·legiat li perdona la clara cartolina a Traoré.  Aarón si que l’acabarà veient instants després. Mamadou executa un lliure directe perillós que suposa el primer llançament dels espanyolistes entre els tres pals i que acaba sent aturat sense cap tipus de problemes pel porter del CE Europa. Era el minut 42. En el penúltim minut, una falta lateral executada des de la dreta per Pirulo es passeja davant defensors i atacants sense que ningú encerti a connectar amb la bola. Amb l’empat inicial, s’arriba al descans.

Sense canvis inicià el segon temps el quadre espanyolista, però després d’una dura entrada d’Aarón (amb una cartolina) en la que el lateral s’ha jugat la segona, el tècnic Planagumà ha donat entrada a Raillo passant Angel Martínez a la lateral esquerra i ocupant l’eix el defensor cordovès i el capità Héctor.  

Remat alt de Pol Llonch en el 52’ en una de les arribades amb més perill fins les hores del conjunt perico. Ambdós equips aprofitaran els següents minuts per començar a efectuar un carrusel de canvis.

I quan menys s’esperava, ha arribat l’únic gol del partit en errada dels espanyolistes primer d’Héctor i la pilota rebotada davant la sortida també poc encertada de Koke, acaba elevant-se rebotada per sobre, i entrant dins mansament i amb suspens, ajustada al travesser.  Amb un Espanyol B tocat, l’Europa ha pogut fer el segon en un perillós centre des de l’esquerre a càrrec de Vives que per ben poc no arriba a pentinar Ignacio.

Reacciona l’Espanyol mitjançant Carmona que ha donat molta més profunditat a l’atac perico per l’esquerra. Després d’una bona acció es treu un xut ras que rebutja amb el peu el meta local. En una falta lateral llençada pel propi Carmona, es destorben Angel i Héctor en el remat de cap dins l’àrea.  La rèplica, un llançament de falta llunyà que ha passat llepant el travesser de la porteria de Koke, a un pam del mateix.

En el tram final del partit, l’Europa va cedint terreny davant la desesperada empenta dels espanyolistes. Un remat de Pol Llonch des de la frontal acaba sent aturat pel porter Rafa Leva. L’oportunitat per forçar els penals arribà al 86’ després d’una errada en el rebuig d’un europeista en la frontal, fent-se Carmona amb la bola, fintant bé davant un adversari, però el seu remat surt per sobre el travesser. Una acció de Mamadou sortejant fins a tres rivals en ple slalon per banda esquerra, acaba amb un centre per ningú. En el 94 i escaig (oficialment eren quatre minuts d’afegit), l’Espanyol llençà una falta per unes mans, però el centre de Carmona es rematat per Raillo per sobre la porteria.

Final del matx, l’Espanyol B cau eliminat, mentre que el CE Europa jugarà la segona eliminatòria davant el CE Castelldefels, que ha superat al Nástic de Tarragona a la tanda de penals.      


Fitxa tècnica:
CE Europa: Rafa Leva, Dot, Víctor Durán, Alberto, Pastells, Putxi, Rovira, Javi Lara, Javi Sánchez, Guzmán i Nils.
Substitucions: Poves i Ignacio per Javi Sánchez i Nils, m. 52; Pablo Camacho, Padilla, Alegre i Vives per Pastells, Rovira, Javi Lara i Guzmán, m. 57. Altre suplent: Pablo Trubia (p.s.)

RCD Espanyol: Koke, Rober, Héctor, Aarón, Ángel, Traoré, Pol Lirola, Pol Llonch, Mamadou, Jairo i Pirulo.
Substitucions: Raillo per Aarón, m. 49; Marc Roca i Adrià Carmona  per Traoré i Pirulo, m. 58; Ivan Sales per Pol Lirola, m. 70. Altres suplents: Marc Navarro, Iago.

Àrbitre: Arnau Llopart Carbó, de la delegació de Barcelona, assistit en bandes per Carlos Sidoine Farfán i Josep Vilaró Alarcón. Cartolines grogues a Aarón, m. 40, Vives, m. 72, Ángel, m. 73.

Gol: 1-0: Ignacio, m. 60.

Incidències: Encontre corresponent a la primera eliminatòria (a partit únic) entre els equips del CE Europa i el RCD Espanyol “B”. L’encontre s’ha disputat al Mpal. de Santa Coloma de Gramenet, a Can Peixauec, al no estar en condicions el Nou Sardenya de Gràcia (en reformes). Tarda assolellada. Des del minut 75, es jugà amb il·luminació artificial.  Presència en la grada, del tècnic espanyolista Sergio González i de bon nombre d’aficionats espanyolistes, com lògicament d’europeistes.    






2 comentaris:

Anònim ha dit...

Bien hallado Josep Maria, un placer volver a disfrutar de sus cronicas e informaciones sobre el RCDE. Que sea una temporada feliz y fructífera la que nos cuente. Un cordial saludo.- Frco Javier.

Josep Maria ha dit...

Gracias Frco Javier. Eso esperamos todos! Al menos eso es lo que deseamos...
Saludos!.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M